Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Final. De ce scriu?

Poezii


Final. De ce scriu?Probabil ca lecturând aceasta carte v-ati întrebat daca sentimentele negative au existat vreodata în sufletul si mintea mea. Raspunsul e cu siguranta pozitiv, iar eu consider ca nu pot scrie despre ceva pe 24324x2316y care nu l-am trait sau macar nu l-am experimentat. Acest volum se numeste "7 ani de cautari", dar nu cuprinde nici un poem cu acest nume. Ciudat, nu?

Am ales acest nume pentru ca 7 au fost anii în care am cladit aceste texte, le putem zice si poezii, dar aceasta caracteristica va fi potrivita abia dupa ce oamenii, în speta cititorii vor rasfoi, apoi citi si în final patrunde ce este cuprins în carte. Probabil ca volumul s-ar fi numit 8, 9 , 10, 11 etc. ani de cautari" daca nu as fi mers la târgul de carte Gaudeamus împreuna cu prietenul si colegul meu Mihnea Rotariu într-o sublima zi de sâmbata. si cum nimic nu vine singur, privirea mi-a alunecat spre standul editurii "Amurg literar". Numele mi-a sugerat poezie, si m-am apropiat de stand în ideea de a vedea în primul rând noile aparitii, dar si probabil un impuls de a ma afirma prin literatura. si astfel l-am cunoscut pe domnul Ion Machidon, care reprezinta în contextul actual pentru mine persoana care a avut încredere în creatiile mele, în trairile mele, în patriotismul meu moderat, dar sincer. Vizita la cenaclul "Amurgului literar" a constituit prima aparitie alaturi de poeti consacrati, si lecturarea primelor texte. Emotiile si-au spus cuvântul, si de aceea poate mesajul meu nu a ajuns la toti ascultatorii. Totusi, am avut un motiv de bucurie pentru ca macar o parte din auditoriu a apreciat munca depusa. Fara doar si poate, decizia de a publica aceasta carte a constituit-o aparitia primelor texte în revista editurii, si aprecierile din partea domnului Machidon.

Un alt imbold l-a constituit si suportul acordat de familie, parinti si prieteni, care de-a lungul celor 7 ani au citit ce am scris, au înteles ceea ce aveam de spus si m-au ajutat sa trec peste problemele descrise în poezii.

De asemenea, acest volum doresc sa fie ruperea de lumea neagra cu nuante gri, si patrunderea într-o era pozitiva, care sper sa constituie subiectul celui de-al doilea volum. Tristetea, dezamagirile constituie un tablou real al adolescentei mele, însa sunt elementele care au permis dezvoltarea mea în spirit literar, caci în acei ani mi-a fost greu sa concep poezia mea altfel decât sumbra.

În ultima bucata de timp, respectiv ultimele luni am gasit o noua modalitate de exprimare, prin abstractizare, parte cuprinsa prin câteva poeme si în volum. Nu voi da numele acestor poeme, pentru a nu rapi placerea descoperirii de catre cititor, caci nu i asa, o carte de poezie poate fi interpretata într-o infinitate de moduri, si fiecare noua lectura aduce cu sine o noua perspectiva asupra textului.

Ceea ce astept de la acest volum este faptul de a contribui si eu la revenirea placerii pentru lectura pentru tineri, dar nu numai, Desi contributia mea e infima, totusi o literatura noua, scrisa de poeti tineri ar renaste spiritul creator al poporului român, spirit care de-a lungul secolelor a ridicat nivelul de civilizatie si cultura al poporului român.

Trebuie sa remarc plin de bucurie ca oamenii pe care îi cunosc doresc sa vada cartea iesita de sub tipar, ceea ce nu poate decât sa ma bucure, si sa închei acest prim demers. Acum, am ajuns la final...De ce scriu? Scriu pentru cititori, pentru prieteni, pentru cei care mai cred inca în educarea prin literatura. De aceea, acest prim volum nu va fi decât începutul unei "cariere literare". Promit solemn!

Autorul


Document Info


Accesari: 1736
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )