Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Man prin bugete

management


3,4,5.Man prin bugete:

man prin bugete=sistem de man ce asigura previzionarea,controlul si evaluarea activitatii firmei si ale principalelor sale componenete,procesuale 19319l1114t si structurale cu ajutorul bugetelor.

Etape : 1.delimitarea si dimensionarea centrelor de gestiune-pot fi delimitate la nivelul principalelor componente structurale si procesuale2.elaborarea si fundamentarea bugetelor-aici sunt dimensionate valoric ptr fiecare centru de gestiune,obiectiveke,cheltuielile,veniturile si rezultatele

3.lansarea bugetelor pe centre de gestiune

4.executia bugetara,inregistrarea si transmiterea abaterilor.La nivelul fiecarui centru de gestiune se adopta decizii si se initiaza actiuni pt indeplinirea elem bugetare.In acc timp se proiecteaza si se asigura functionarea acelor componente informationale implicate in inregistratea si transmiterea abaterilor la de la Ch.

5.decontarea productiei si analiza postoperativa a abaterilor-calculul efectiv al productiei.

6.evaluarea activitatilor centrelor de gestiune-depistarea punctelor forte/slabe si adoptarea motivatiei corespunzatoare.

Avantaje si limite:

av:-asigura o disciplinare ec. A componentelor procesuale si structurale a firmei,prin evidentirea concreta si clara a contributiei acestora la realiz obiectivelor.

-sunt create premise favorabile pt asigurarea si intretinerea unui climat organizational si motivational adecvat participarii salariatilor la stabilirea si realiz obiectivelor

lim:valoarea,fundamentarea,lansarea si urmarirea bugetelor,precum si greutati referitoare la adoptarea sist.informational.


Document Info


Accesari: 2935
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )