Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Analiza de reclama

Marketing


Analiza de reclamaAm ales pentru aceasta analiza o reclama aparuta în editia 2003 a suplimentului revistei Capital - Cei mai bogati 300 de români, reclama realizata pentru Banc Post. Am atasat acestui document si pagina decupat& 11411s186l #259; din revista.

Dupa cum se poate deduce din rândurile de mai sus, suportul reclamei este o pagina de revista, din presa scrisa.

Logotipul reclamei apare în ambele forme posibile - atât cea lingvistica, cât si cea plastica si este pozitionat în partea de jos a paginii, alaturi de adresa de web a site-ului Banc Post.

Sloganul reclamei nu se afla în imediata apropiere a numelui de marca (logotipului), dar comunica publicului filosofia companiei. Sloganul se deduce din realizarea grafica a reclamei si este "O banca a tuturor". Putem considera ca cei care au realizat aceasta reclama au omis faptul ca, prin intermediul acestui slogan, o analiza amanuntita a reclamei nu poate defini cu exactitate publicul tinta. Astfel se poate spune ca s-a comis "eroarea majoritatii", realizatorii reclamei sau cei care au comandat-o lasând impresia ca se nu au un definit o categorie de public caruia i se adreseaza si se adreseaza în realitate tuturor. Pe de alta parte, daca într-adevar Banc Post ofera o gama completa de servicii bancare atât persoanelor fizice cât si celor jurudice, se poate afirma ca banca mai sus mentionata este "a tuturor". În cazul reclamei în discutie acest criteriu de analiza ramâne într-o sfera nu foarte bine definita. Orice punct de vedere am aborda, rezulta ca publicul tinta al reclamei este reprezentat de toate persoanele fizice sau juridice care au dreptul legal de a apela la serviciile bancare. Acest public tinta dedus are calitatea de a întruni în totalitate cele patru criterii de selectie ale publicurilor tinta: cel demografic, geografic, psihogeografic si comportamental.

Pozitionarea reclamei cred ca este tipul de pozitionare prin nisa, deoarece consider ca ideea de "banca a tuturor" este o calitate atribuita de cei care au realizat reclama. Am mari îndoieli însa asupra corectitudinii ideei mai sus mentionate, întrucât nu cred ca la modul cel mai corect aceasta reclama poate fi pozitionata. De asemenea nu cred ca cei care au realizat reclama au avut în vedere criteriile de productie publicitara.

Formatul reclamei este destul de greu de definit. Datorita faptului ca reclama ocupa toata pagina, acoperind chenarul paginii, putem considera ca este vorba de un format de tip "bleeding". Asta doar daca acceptam ideea ca reclama propriu zisa este o poza care contine o pagina de culoare crem care contine afirmatia "O banca a tutoror", scrisa de mâna de mai multe persoane.

Din punctul de vedere al tipului publicitar consider ca putem integra acest tip de reclama în specificul publicitatii mecaniciste. Repetitia sloganului reprezinta una dintre strategiile persuasive ale publicitatii mecaniciste.


Document Info


Accesari: 6990
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )