Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ORIENTATREA DE MARKETING

Marketing


ORIENTATREA DE MARKETING

Marketingul nu înseamna vânzari! Pentru a întari aceasta afirmatie, argumentarea este facuta de observatia profesorului Theodore Levitt de la Harvard care a delimitat conce 20520k101u ptia de vânzare de cea de marketing.Vânzarea se accentueaza pe nevoile vânzatorului, iar marketingul pe nevoile cumparatorului, cu ajutorul produsului si al întregului lant de activitati asociate crearii, furnizarii si consumului acestuia.

Marketingul nu poate fi echivalent cu vânzarea pentru ca începe cu mult înainte ca produsul sa existe, (obs.: el începe sa se contureze din momentul în când antreprenorul primeste prima stampila pe actele de înfiintare a "societatii" firmei.)

"Pierzând din vedere obiectivul urmarit, am muncit dublu." =zicala=

Vom sublinia diferentele dintre aceste doua orientari: baza de plecare a orientarii în marketing sunt nevoile si dorintele consumatorilor, cea a orientarii spre vânzare sunt produsele si productia, mijloacele utilizate în marketing este marketingul integrat, iar în vânzari, promovarea vânzarilor; natura cresterii în marketing este calitativa, iar n vânzari este cantitativa, finalitate profit din vânzari si pentru marketing profit din satisfactie

Orientarea întreprinderii catre nevoile clientului obliga sa-si structureze functiile, departamentele, activitatile si procedurile într-o viziune de marketing integrat care poate garanta satisfactia clientului, sub cele mai diverse aspecte.

Prin conceptul de marketing integrat se întelege orientarea cu "fata" catre client a tuturor departamentelor.

Baza de plecare Mijloace utilizate Natura cresterii

Profit 

Produse Promovarea Cantitativa

Productie vânzarilor

 

Orientare spre vânzari

 
din vânzari

Profit din satisfactie

Orientare spre marketing

 

Nevoile si Marketing

dorintele integrat Calitativa

consumatorului

 


Punctul de plecare al actiunilor de marketing este clientul. El este nucleul sensibil al oricarei afaceri si, daca interesele lui sunt neglijate, afacerea nu poate dura.

În ultimii ani, marile succese de piata sau datorat apropierii firmelor de clientii lor. Multe produse apar datorita apropierii de client. Viziune de marketing înseamna sa va ajutati, ajutându-i pe ceilalti din jur.


Document Info


Accesari: 2082
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )