Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ASISTENTA MEDICALA PRIMARA SI SERVICII MEDICALE IN MEDIUL RURAL

medicinaCOMPONENTA 3

ASISTENTA MEDICALA PRIMARA SI SERVICII MEDICALE IN MEDIUL RURAL
Componenta 3 - a avut initial intentia de a largi accesul la sanatate prin realizarea unor noi institutii de sanatate in mediul rural si sa asigure o linie de credit pentru doctori de familie.


Ministerul Sanatatii Publice a re 10210b11k considerat aceasta strategie pe baza unor preocupari de eficacitate si sustenabilitate si este inca in faza de elaborare a unei abordari multi-fatetata focalizata pe cresterea importantei sanatatii primare la nivel national si al prioritatilor investitionale, largirea rolului asistentei comunitare, sprijinind o abordare integrata a serviciilor de sanatate si asistenta comunitara, asigurand practici de grup cu servicii   de outreach pentru populatia slab deservita si asigurand comunitatilor locale accesul la anumite investitii pentru atragerea si dezvoltarea practicilor medicilor de familie. Detaliile sunt inca in stadiu de definire.


Se cunoaste ca datorita schimbarilor economice si demografice din Romania (mai putina crestere economica in mediile rurale, reducerea populatiei active in mediul rural) si structura sistemului de sanatate (practica privata la nivelul ingrijirii primare, sistemul de asigurare sociala cu plata ingrijirii primare medicale), sunt lacune in accesarea serviciilor de sanatate de baza. Piedicile sunt un rezultat al cauzelor conectate: unele grupuri ale populatiei lipsind din sistemul asigurarilor de sanatate si astfel nesolicitand in mod efectiv servicii, furnizorii privati care nu asigura servicii in zonele care sunt mai putin atractive d.p.d.v. economic si social si statutul juridic nesigur al practicilor doctorului de medicina de familie mai ales in orasele mici .


Rezultatul este o problema in accesarea serviciilor de sanatate de baza in unele zone ale tarii provocand cetatenilor romani amanarea ingrijirilor medicale si ducand la cresterea costurilor seviciilor medicale prestate departe de casa, astfel crescand costul de ingrijire al tarii cand este accesat.


Astfel, Ministerul Sanatatii Publice cauta sa dezvolte un program de stat care ar identifica abordari variate pentru imbunatatirea acestei situatii.


Dezvoltarea programului de stat, initial finantata sub proiectul APL II necesita o cale de a defini zonele geografice tinta din Romania care pot si ar trebui sprijinite de acest program, pentru a justifica investitiile statului in unele zone ale tarii si nu in altele.


Esential este vorba de definirea criteriilor care vizeaza cel mai bine zonele slab deservite.


Ca urmare, a fost contractata Asistenta medicala primara si serviciile medicale rurale avand ca scop "Dezvoltarea unei strategii tinta privind imbunatatirea accesului la serviciile medicale de baza in ariile deservite".


Obiectivul acestui contract este de a utiliza sursele de date disponibile (studiile anuale ale Institutului National de Statistica, date administrative de la Ministerul Sanatatii Publice, inclusiv studiul realizat in ianuarie 2006 cu privire la toate zonele rurale din Romania) pentru definirea cu precizie a zonelor geografice deservite de servicii medicale de baza si de a utiliza informatia in scopul stabilirii ariilor geografice eligibile pentru acest Program.

Document Info


Accesari: 5001
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )