Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
AVORTUL SI CONSECINTELE LUI

medicina
AVORTUL sI CONSECINŢELE LUI

Avortul reprezinta terminarea sarcinii înainte ca fatul sa fie viabil, fiind desemnata în general perioada de dinaintea celei de-a 20-a saptamâni, adica înainte ca fatul sa fie capabil sa supravietuiasca în afara uterului. 14114l1115o

I. Tipuri de avort


1.Metoda avortului prin chiuretaj

Este metoda cea mai des utilizat la noi în tar . La început se dilat colul uterin pentru ca medicul s poat p trunde cu instrumentele necesare în cavitatea uterin . Cu ajutorul unui instrument care seam n cu un cleste, se extrage copilul care astfel este rupt în buc ti. Dup ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleaz dac copilul a fost scos în totalitate prin ,reconstituirea" lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infectii, perfor ri uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii.2.Metoda avortului prin aspiratie


Este o metod mai modern care a început s fie practicat si la noi în tar . Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterin un tub flexibil din plastic. Sub presiune, copilul este rupt în buc ti si aspirat cu o fort de 10-30 de ori mai mare decât cea al unui aspirator. La început sunt rupte picioarele si mâinile, iar apoi coloana vertebral , capul r mânând pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul îl va sf râma cu ajutorul unui instrument, dup care va fi aspirat.


3.Metoda avortului cu hormonul prostaglandine

Aceast metod nu este înc folosit la noi în tar dar este folosit în t rile occidentale când femeia nu-si doreste copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decât cele naturale. Copilul va fi sfarâmat si expulzat practic din uter, însa uneori supravietuieste câteva ore dup aceast manevr


4.Avort prin histerotomie (operatie cezarianAceast metod este de fapt o interventie chirugical prin intermediul c reia este deschis uterul femeii si se extrage copilul care apoi este "aruncat". Aproape toti copiii supravietuiesc acestei operatii, motiv pentru care ei vor fi omorâti prin injectii letale sau sunt pur si simplu l sati s moar . Ei mor astfel dup câteva ore, dup un chin prelungit.


5.Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone)

Aceast substant chimic este un antihormon acre blocheaz Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat în primele 7 s pt mâni de sarcin , de patru ori într-un interval de 12 zile. Astfel, încet dar sigur, este distrus placenta iar copilul se va sufoca. Prin aceast metod poate fi omorât un copil în varst de pân la 49 de zile! Sânger rile care urmeaz sunt semnificative, ele sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai în vârst si pot dura o s pt mân . În cazul în care copilul tr ieste va fi omorât cu o injectie.II. Consecintele avortuluiAvortul are desigur multe alte aspecte. În primul rând incidente medicale, cum sunt perforarile uterine, care de cele mai multe ori sunt urmate de hemoragii mari, în urma carora trebuie extirpat uterul, dar si alte incidente mai mici, dar nu fara urmari. În urma unui avort se pot produce hemoragii, infectii, si mai ales, ce este mai grav: la tinere     - avortul, mai ales primul avort, este mult mai grav acesta poate duce, în cele din urma, la sterilitate.

Cea mai grava nu este nici boala fizica, nu sunt leziunile fizice, trupesti, care se vindeca într-un timp mai scurt sau mai îndelungat, ci cel mai grav este ca dupa avort apare asa-zisul sindrom post-avort, care nu este altceva decât o boala sufleteasca. Acest termen, nu este practic recunoscut, ci efectele traumatice post-avort, fie ca sunt depresii nervoase, fie ca sunt reactii schizofrenice, fie ca sunt psihoze - este sindromul post-avort. Medicii încearca sa trateze aceste afectiuni de multe ori prin medicamente, dar de multe ori femeile ajung la medici sau la psihiatru. Se poate spune ca, fiind o boala sufleteasca, înca nu s-a vazut un sindrom post-avort vindecat nici cu medicamente, nici cu socuri electrice, unde se ajunge de multe ori, dupa depresii nervoase cronice, psihoze sau chiar reactii schizofrenice, ajungându-se chiar la schizofrenie.

Am auzit ca la psihiatrie sunt atâtea cazuri, mai ales la tinere cu astfel de afectiuni dupa avort! Avem tot mai multe tinere, mai ales eleve si studente, care dupa avort intra mult mai usor în acest sindrom, fiindca psihic si emotional ele sunt mult mai labile. Problema este ca acest sindrom este cu atât mai grav cu cât, într-adevar, se produce la vârsta tot mai tânara.

Cred ca ar trebui cu totii sa ne gândim si sa nu credem tot ceea ce auzim si vedem. Cred ca ar trebui sa mai întrebam medici si apoi preotii. si sa întrebam, daca se poate, pe tinerele care deja au un avort sau mai multe. Sa întrebam pe aceste tinere sau pe aceste mame. Sunt mame, si va pot spune ca sunt chiar foarte multe mame, care au 7 avorturi, 8 avorturi, 10 avorturi. Majoritatea femeilor care spun ca au peste 10, nu le-au mai numarat. Peste 10 nu le mai numara. Sa stiti ca sunt niste epave sufletesti. Trebuie sa încercam cu totii sa facem ceva.


Document Info


Accesari: 5753
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )