Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
NU NUMAI MINTEA DUMNEAVOASTRA ESTE VINOVATA

medicina


NU NUMAI MINTEA DUMNEAVOASTRĂ ESTE VINOVATĂ

236. CUM POT AFECTA VITAMINELE sI MINERALELE STAREA DE SPIRIT?

Prima descoperire stiintifica atestata care stabilea o legatura între

Earl Mindell

bolile mintale si regimul alimentar a fost facuta atunci când s-a demo 14414y2419o nstrat ca pelagra (cu simptomele ei de diaree, depresie si dementa) poate fi vindecata cu nicotinamida. Dupa aceea s-a observat faptul ca administrarea întregului complex de vitamine B se soldeaza cu rezultate si mai bune. De atunci, dovezile despre cauzele biochimice ale tulburarilor mentale continua sa se acumuleze. Date experimentale au aratat ca simptomele bolilor mentale pot aparea si disparea prin simpla modificare a nivelului anumitor vitamine în organism.

Chiar si persoanele normale, cu o buna dispozitie

psihica, pot deveni deprimate daca apare un deficit

de nicotinamida sau acid folie.

într-un articol aparut în The British Journal of Psychiatry, dr. R.

Shulman arata ca un numar de patruzeci si opt din cincizeci si noua de bolnavi psihici aveau carente de acid folie. Alte cercetari au demonstrat faptul ca majoritatea pacientilor cu probleme psihice sau emotionale înregistreaza deficiente ale cel putin uneia dintre vitaminele complexului B sau ale vitaminei C. Chiar persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, devin deprimate si acuza simptome de tulburari emotionale când nivelul de nicotinamida si acid folie scade sub limitele admisibile.

Vitamina Bl (tiamina) Vitamina B6 (piridoxina) Acidul pantotenic

NUTRIENŢI CARE COMBAT DEPRESIILE, ANXIETATEA sI STRESUL

Doze peste medie pot atenua crizele de

depresie si anxietate.

Contribuie la secretia antidepresivilor

naturali ca dopamina si norepinefrina.

Atenueaza starile de tensiune nervoasa. Vitamina C (acidul ascorbic) Esentiala în combaterea stresului. Vitamina B12 (cobalainina) Ajuta la micsorarea iritabilitatii, mareste

puterea de concentrare si energia, mentine

starea de sanatate a sistemului nervos. Colina Ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase

la creier si produce un efect calmant.

Vitamina E (formula uscata) Ajuta celulele cerebrale prin furni-(alfa-tocoferol) zarea oxigenului necesar.

Biblia Vitaminelor Acidul folie (folacin)

Zinc Magneziu


Deficitul de acid folie contribuie la

instalarea bolilor mentale.

Asigura vioiciunea mentala si ajuta la buna

functionare a creierului.

Considerat mineralul antistres, este necesar

pentru functionarea corespunzatoare a

nervilor

Ajuta la reducerea iritabilitatii nervoase.

Vitala pentru functionarea normala a

sistemului nervos.

Scade tensiunea nervoasa, iritabilitatea si

permite relaxarea.

Mareste viteza cu care neuronii cerebrali

produc antidepresivele dopamina si

norepinefrina

Conlucreaza cu vitamina B6, nicotinamida

si magneziu la sintetizarea serotoninei, un

tranchilizant natural.

Necesara pentru ca creierul sa poata elibera

dopamina si norepinefrina.

238. ANUMITE MEDICAMENTE VĂ POT COMPLICA PROBLEMELE

Alcoolul este un depresiv nervos. Combinatia de tranchilizante si bauturi alcoolice poate cauza o depresie severa si uneori chiar moartea.

r

Mangan Nicotinamida

Calciu Tirosina

Triptofan

Fenilalanina

Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata.

Daca luati un sedativ ce contine substante antihistaminice (asa cum sunt foarte multe din cele disponibile pe piata), sa nu va surprinda ca simtiti tremuraturi sau confuzie mintala.

Anticonceptionalele orale distrug vitaminele B6, B12, C si acidul folie. Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata; necesarul de vitamina B6 - indispensabila pentru metabolizarea normala a triptofânului - este de cincizeci pâna la o suta de ori mai mare decât la Persoanele care nu înghit anticonceptionale.


Earl Mindell Biblia Vitaminelor

MEDICAMENTE DESPRE CARE NU sTIŢI CĂ POT CAUZA DEPRESII PSIHICE

Lista care urmeaza nu se vrea a fi atotcuprinzatoare, dar toate medicamentele mentionate secatuiesc organismul de nutrienti importanti, cu actiune asupra starii de spirit (vezi sectiunea 250). Deci, daca urmati un anumit tratament si nu va simtiti tocmai bine din punct de vedere psihic, vina nu apartine în totalitate mintii dumneavoastra! Iata: adrenocorticoizii, clorura de amoniu, medicamentele recomandate în artrite, antihistaminicele, antihipertensivele, barbituricele, cloramfenicolul, diureticele, estrogenii, fluorurile, glutetimida, indometacinul, isoniazida, laxativele, lubrefiantii, betaparul, antifolanul, nitrofurantoina, anticonceptionalele orale, penicilamina, penicilina (toate formele), fenilbutazona, fenitoina, suplimentele de potasiu, prednisonul, procainamida, sulfonamide sistemice, tetracicline, triamteren, trimethobenzamide.

239. NECLARITĂŢI CU PRIVIRE LA CAPITOLUL XV?

în calitatea mea de producator al unei emisiuni de televiziune ce se difuzeaza zilnic, locuiesc în "Orasul Stresului". Manânc din când în când si pe fuga, asa ca as vrea sa stiu daca pentru mine anumite alimente sunt mai bune decât altele.

Raspunsul este afirmativ. Indiferent daca este vorba despre un mic dejun copios, sau un prânz "la la botul calului", alegeti totdeauna carbohidratii complecsi în locul proteinelor. Cu alte cuvinte, orientati-va spre paste fainoase, orez sau cereale si renuntati la carne si oua. Carbohidratii complecsi contribuie la ridicarea nivelului de serotonina din creierul dumneavoastra, ajutându-va sa deveniti mai calm, mai putin stresat, însa nu mai putin vioi.

De foarte multe ori ma cuprinde o stare de deprimare, desi în viata mea nu exista nimic care sa-mi creeze o asemenea dispozitie. Sunt un barbat de douazeci si noua de ani, cu o casnicie fericita si nu stiu de ce ma cuprind acele depresii. Ar putea exista un motiv legat de nutritie?

Cu siguranta. Mai cu seama daca va rasfatati cu multe dulciuri-


Zaharul, fie el din carbohidrati rafinati, alcool sau din indiferent ce sursa, poate secatui organismul de vitaminele B, în special vitamina B1, carenta careia determina deprimare psihica. Aminoacizi (vezi sectiunea 75-77) ca tirosina, tnptofanul si fenilalanina pot fi utilizati ca antidepresivi. Consultati-va înainte cu medicul dumneavoastra, dar eu sugerez administrarea unei combinatii a acestor trei aminoacizi de 500-2000 mg, seara la culcare, sau dimineata, cu apa ori suc de fructe, nu cu proteine.Document Info


Accesari: 2737
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )