Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
STUDIUL EXPERIMENTAL CU PRIVIRE LA ANASTOMOZELE COLORECTALE ''NESUTURATE''

medicina
STUDIUL EXPERIMENTAL CU PRIVIRE LA ANASTOMOZELE COLORECTALE ''NESUTURATE''OBIECTIVUL investigatiei a fost evaluarea si confirmarea valorii unei noi tehnici experimentale de anastomoza "nesuturata".


MATERIALUL - S-au folosit cinci soareci Wistar, adulti, femele, de circa 8 saptamâni si cu o greutate între 160-180 grame. Toate animalele au fost supuse unei diete "standard" si li s-a dat apa ad libitum, fie pre- fie post-operator, cu exceptia perioadei de efectuare a studiului radiologic.


METODA Laparotomia, prin incizie mediana posterioara s-a realizat respectând regulile de asepsie. Prin retractie, s-a obtinut o buna expunere a organelor abdominale, umezindu-se repetat cavitatea peritoneala cu solutie CIN la 0,9% (în total între 3-5 ml). S-a purces la colotomia transversa de 5 mm pe marginea anti-mezenterica a colonului descendent, la circa 4 cm de zona anala. S-a avut mare grija sa nu se lezeze vasele mezenterice în momentul sectionarii colonului. Utilizând un microscop operator, se efectuat reparatia inciziei intestinale printr-o noua tehnica de închidere "nesuturata". În acest scop, s-au folosit patru fire de Polipropilena 5/0 (Prolene®, Ethicon), cu spatii egale de-a lungul colotomiei, facându-se un singur nod, care doar unea marginile leziunii. Animalele au ramas sub anestezie timp de o ora, dupa care nodurile au fost dezlegate iar firele îndepartate cu cea mai mare grija, colotomia fiind astupata numai prin fibrina produsa în tot acest timp. Animalele au fost supravegheate constant, fiind supuse dupa 15 zile (începutul fazei de maturatie) la o clisma opaca cu dublu contrast pentru confirmarea integritatii anastomozei.
CONCLUZII


Construirea unei anastomoze "nesuturate" s-a dovedit pe deplin eficace în ceea ce priveste integritatea anastomotica.

Prezenta materialului strain, oricât de inofensiv ar fi el este absolut dispensabil.Document Info


Accesari: 898
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )