Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Lumea si alimentatia

Alimentatie nutritie


Lumea si alimentatia

Astazi, in lumea puternic industrializata, starea de sanatate a populatiei este extrem de ingrijoratoare. In fiecare zi, aflam din presa sau de la posturile de radio si televiziune despre virulenta unor boli, urmarile unor fapte aparent inofensive care aduc nenorociri, facind multe victime... Cauzele sint cunoscute: poluarea, viata foarte stresanta, ati 19519b112t tudinea oamenilor fata de viata lor, dar si de cea a planetei, modul incorect de a trai, de a se hrani etc.Dusmanul care este poluarea

In Europa Occidentala, in America de Nord, in Australia sau alte zone dezvoltate, oamenii se bucura de o bunastare materiala de invidiat, dar trebuie sa lupte in permanenta - ironia soartei - pentru a supravietui. Caci cele trei elemente importante - aerul, apa si alimentele - care ne asigura subzistenta, ne fac sa crestem, sa traim, au ajuns acum un fel de inamici publici. De ce? Pentru ca aerul este poluat cu fel de fel de reziduuri toxice, provenite din activitatea umana. Apa este poluata - atit cea potabila, cit si apa marilor si oceanelor - cu petrol, substante chimice, deseuri etc. Iar alimentele pe care le inghitim contin fungicide, pesticide, azotati, hormoni etc. Ce mai este sigur si nepoluat?

Rolul agriculturii ecologice

In ultimii ani se pune un deosebit accent pe modul sanatos de hranire si pe agricultura ecologica. Sint incurajate procedeele de cultivare a cerealelor si a altor produse agricole cu ingrasaminte naturale, eliminarea diverselor pesticide si adaosuri alimentare etc.

Pe linga toate acestea se impune imbinarea corecta a alimentelor, in vederea optimizarii digestiei, deci a unui mod de hranire care sa asigure alimentatia sanatoasa pentru oricare dintre noi.

Daca nu stim sa combinam corect produsele alimentare, rezultatul este in primul rind daunator sanatatii - tulburari de digestie, aciditate, probleme hepatice etc. - iar, in al doilea rind, reprezinta un consum inutil, caci, oricit de mult am minca, organismul nu se hraneste adecvat.

Binefacerile regimului individualizat

Cel mai bine este ca fiecare din noi sa aiba un regim individualizat. Necesitatea de a combina in mod excesiv diferite categorii de alimente trebuie eliminata. Cel mai bine reusesc sa combine produsele alimentare cei ce prefera bucataria traditionala, cu carne, peste, brinzeturi, piine etc.

Fiecare produs alimentar contine maximum de substante: proteine, lipide, glucide, amidon si acizi. Unele dintre ele sint inerte - nu reactioneaza cu celelalte grupe, altele reactioneaza intre ele si produc tulburari in procesul digestiei si asimilarii in organism.

Toate produsele alimentare contin toate aceste categorii de substante, dar in proportii diferite. Consumul dezordonat conduce la conflicte intre ele, iar consecintele pot fi diverse - de la un usor deranjament la nivelul stomacului pina la serioase probleme, inclusiv colite de fermentatie si toxinfectii alimentare.

Digestia se produce cu ajutorul enzimelor, functia acestora fiind strict de aciditate. Fiecare aliment influenteaza intr-un anume fel acest nivel al aciditatii gastrice. In plus, in digestie are un rol important ritmul circadian (zi-noapte).

Mincind dezordonat, de-a valma, la ore total nepotrivite, ba, in plus, produse alimentare neindicate spre a fi combinate, rezultatele nu pot fi decit rele.

Exemplu animalelor e important

Sa luam seama la animale. Nu vom vedea decit un mod simplu de a se hrani. Pradatorii nu combina in hrana carbohidrati cu proteine sau acizi. Pasarile, dupa cum au observat ornitologii, vineaza insecte la anumite ore ale zilei, pe cind semintele de plante le consuma la alte ore. Veverita nu maninca decit alune, nuci, seminte... Nici unul dintre animalele salbatice cunoscute nu va minca o diversitate atit de mare de produse alimentare, cum maninca omenirea noastra civilizata.

Daca nu combinam cum se cuvine alimentele, o mare parte ramin nefolosite. Asadar, organismul nu are nici un folos, inghitindu-le, ci isi face doar rau prin consumarea lor, incarcind stomacul si restul aparatului digestiv cu un balast inutil.

Mai mult, hrana nedigerata si neasimilata se poate descompune la nivelul tubului digestiv pina la combinatii toxice pentru organism.


Document Info


Accesari: 1680
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )