Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


ARSENAULT, Fernand

personalitati


ARSENAULT, Fernand (1929; Bonaventure - 26 oct. 2006), teolog si eseist. În 1951 termina studiile de la Universitatea Saint-Joseph (Nouveau-Brunswick), pe care le completeaza cu teologia la Universitatea Lav 111s1818b al din Montréal si la Universitatea Gregoriana din Roma (licenta în 1962). În 1965 sustine si teza de doctorat în teologie, despre Sfântul Augustin, devenind, ca urmare a acestor studii, profesor de teologie la Universitatea din Moncton (titular din 1975). Studiile teologice sunt completate de altele, în domeniul sociologiei (la Universitatea Lav 111s1818b al) si în cel al psihologiei (la Institutul occidental pentru terapie de grup si de familie). Colaboreaza la periodice ca Revue de l'Université de Moncton, Sciences Religieuses, L'Action Nationale, Cahiers de la Société Historique Acadienne, L'Évangéline. Ca profesor al Universitatii Moncton, i se datoreaza, printre altele, crearea unui doctorat în studii franceze si constructia Pavilionului de Arte frumoase. si-a facut un renume prin munca sa sustinuta în promovarea drepturilor acadienilor si în apropierea celor doua grupe lingvistice (franceza si engleza).
Eseul teologic si pastoral, Augustin, qui est Jésus-Christ ?/ Augustin, cine este Iisus Hristos ? (1974), cauta sa puna în lumina esenta credintei Sfântului Augustin, printr-un dialog închipuit între Augustin si omul de azi, în cautarea lui însusi. (SGD)


OPERA - T E O L O G I E : Le     Christ, plénitude de la révélation selon Saint Augustin, 1966; Augustin, qui est Jésus-Christ? B I O G R A F I E : François - Amédée Bourgeois, 1985.Document Info


Accesari: 1783
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )