Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
William Hogarth

personalitati


viager de a intra în Spring Gardens fara sa plateasca, însotit de un numar de pâna la sase invitati. Saloanele londoneze se deschid în fata artistului. Realizeaza portrete de familie si initiaza un nou gen de pictura, cunoscut sub numele de "conversation piece", care asociaza elemente specifice portretului cu scene de viata si peisaje.

Andrea Palladio ( - ), sustinuti de contele Burlington, important mecena al artelor si literaturii. Hogarth critica caracterul pretentios al artei "clasicizante", fapt care se reflecta defavorabil asupra lui, fiind îndepartat din cercurile londoneze influente, e drept, nu pentru multa vreme. Reuseste sa vânda în conditii avantajoase gravuri executate dupa ciclurile de tablouri intitulate "Cariera unui destrabalat" ( ) si "Casatoria la moda" ( ). La începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia nu exista notiunea de aparare a dreptului de autor. Hogarth prezinta un proiect de lege - numita mai târziu "legea lui Hogarth" - menita sa-i protejeze pe gravori, care va primi aprobarea regelui George II pe 15 mai .


n anul , Hogarth pleaca la Paris. Aici descopera ca pictura franceza este cu mult mai avansata decât cea engleza, manifestându-si admiratia pentru creatiile lui François Boucher ( - ). Hogarth se consacra redactarii unui tratat despre pictura, "The Analysis of Beauty" ("Analiza Frumosului"), ncare apare la Londra în anul si este tradusa curând în germana si italiana. În anul , Academia Imperiala de la Augsburg (Imperiul Austriac) îl primeste membru de onoare. Tot în aceeasi perioada este recunoscut oficial si în Anglia, Hogarth primeste functia de prim-pictor al curtii regale, "supraintendent al tuturor operelor aflate în proprietatea Majestatii Sale".

Chiswick a fost scrisa de prietenul sau, renumitul actor David Garrick.

Opera

impresionist Whistler ca o opera inovatoare, precursoare a unei noi directii, este ceva mai mult decât simplul portret al unei tinere femei. Pânza reprezinta cu adevarat întruparea vitalitatii, fortei, energiei si bucuriei vietii. Portretele de acest gen ale lui Hogarth amintesc de creatiile lui Frans Hals. Cu mijloace artistice economice, Hogarth reuseste sa redea cu maiestrie mimica si sentimentele si, prin urmare, caracterul personajelor portretizate. Caracterul desavârsit al tabloului este completat de cromatica armonioasa a compozitiei. Petele de culoare modeleaza si învioreaza fizionomia, conferindu-i în acelasi timp si o carnatie extraordinar de reala.

Cariera unui destrabalat

Italia în secolele XVI si XVII sau poate de o comedie a lui Henry Fielding. Ciclul are forma unei povestiri impregnata de ironie si gluma, care surprinde prin adevarul ei vital.

Decaderea morala a tânarului desfrânat este accentuata de schimbarea gradata a tehnicii. Trasaturile de penel se accelereaza si sunt parca mai putin îngrijite, iar atmosfera tablourilor este din ce în ce mai sumbra.

Comicul unei alegeri

"Comicul unei alegeri" ("The Humours of an Election", - ). În anul , la Oxford, campania electorala se desfasoara într-o atmosfera de tensiune, situatie care constituie pentru Hogarth un motiv de inspiratie pentru ciclul "Comicul unei alegeri", cuprinzând un numar de patru tablouri cu scene satirice, care se remarca prin neobisnuita bogatie narativa. Pe un spatiu relativ restrâns, Hogarth prezinta o multime de evenimente si personaje.

Ciclul "Casatorie la moda" ("Mariage-ŕ-la-mode", ) cuprinde un numar de sase tablouri, care ilustreaza dramele casatoriilor încheiate doar din interes.

Creatia lui Hogarth este o explozie care marcheaza momentul nasterii artei nationale engleze. Cu el începe secolul de aur al picturii britanice, care va dura pâna la jumatatea secolului al XIX-lea. Arta lui reflecta problemele epocii sale si îsi pastreaza pâna în ziua de azi actualitatea si puternica expresivitate


Document Info


Accesari: 2427
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )