Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ACTIVITĂŢILE CU PĂRINŢII - TEMATICA sEDINŢELOR CU PĂRINŢII

profesor scoalaCLASA a III-a A


ÎNV. ANA-NICOLETA

BUCUR


TEMATICA sEDINŢELOR CU PĂRINŢII
Aspecte privind începerea clasei a III-a; Probleme organizatorice

19 sept.Regimul zilnic al activitatilor elevilor

14 dec.    2006


Activitatea independenta a elevilor

22 feb.    2007


Educatia sanitara - sanatatea este cea mai buna avutie

24 mai 2007PROCES VERBAL , PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR

Încheiat astazi , 15 sept. 2006, în cadrul instructajului de protectie cu elevii clasei ,referitor la prevenirea accidentelor la unele or 10210h723k e de curs, pe strada, în excursii si în pauze .

În recreatii sa se joace în curtea scolii, jocuri organizate.Sa evite alergarea printe elevi, jocurile nepermise, punerea de piedici, saritul gardului. Sa nu se urce pe bara de la scari, sa urce si sa coboare cu atentie scarile din scoala, sa nu se bata , sa nu paraseasca curtea scolii în timpul orelor de curs. În jocul lor sa nu foloseasca obiecte dure: bete, rigle, creioane, pietre, cioburi de sticla, bolduri.

La orele de ABILITĂŢI PRACTICE sa foloseasca ustensilele numai sub îndrumarea învatatoarei.

La orele de EDUCAŢIE FIZICĂ sa nu escaladeze gardul sau sa se urce în copaci.

Grupul sanitar sa fie folosit în mod civilizat: nu este loc de joaca.

Pe strada sa circule corect, pe partea stânga în ambele sensuri. Nu se merge pe mijlocul strazii, nu se alearga pe strada, nu se joaca pe partea carosabila. Este interzisa agatarea de masini sau carute. Când se merge în grup organizat, însotit, se foloseste numai partea dreapta a drumului. Când se traverseaza strada, te asiguri uitându-te întâi în partea stânga, apoi în partea dreapta.

În clasa este interzis sa se umble la soba, dulap (la geamuri, vitrine), ferestre, banci sau instalatia electrica.

Drept pentru care am încheiat prezentul proces -verbal.

sedinta cu parintii - 19 sept. 2006TEMA I : Aspecte privind începerea anului scolar:

-Prezentatea obiectelor de studiu;

-Cerinte pentru fiecare disciplina;TEMA II : Alegerea comitetului de parinti

Probleme întâmpinate de parinti.Prezenta la sedinta:
COMITETUL DE PĂRINŢI:


PREZENŢA LA sEDINŢĂ:

REGIMUL ZILNIC AL ACTIVITĂŢILOR ELEVILOR


A organiza o serie de activitati într-un interval de 8 ore nu pare un lucru foarte complicat. Trebuie însa, din partea parintilor, sa urmeze niste reguli si principii generale, sa le combine în asa fel încât ele sa respecte, pe de o parte niste cerinte generale de natura biologica si psihologica si, pe de alta parte, de natura sociala. Programul zilei unui elev ar putea sa arate astfel:

-1-2 ore pentru reintrarea în viata de familie

-1 ora odihna

-30-40 de minute pregatirea lectiilor în primele doua luni din cl. I si 3-4 ore sau chiar mai mult în clasele mai mari.

-2-3 ore activitati recreative.

În intervalul de timp afectat pregatirii lectiilor este necesar sa asiguram 2 sau 3 pauze de 5-10 min., timp în care elevul va compensa pozitia statica si concentratia atentiei pe care le solicita studiul prin efectuarea unor miscari.

Odata cu trecerea timpului rolul familiei în desfasurarea programului zilnic al copilului pierde din volum. Are loc o restructurare a rolului familiei în organizarea zilnica a timpului elevului, în sensul limitarii sale ca factor reglator ce intervine când, din diferite motive obiective sau subiective, planificarea si realizarea programului zilnic nu urmeaza cursul obisnuit. Între imprevizibilul pe care îl implica un astfel de program saptamânal, lasând în seama elevului realizarea programului zilnic, parintii pot urmari si realizarea la nivelul unei saptamâni o organizare a timpului acestuia care sa permita o îmbinare a obiectivelor zilnice cu obiective mai largi. Programul saptamânal al elevului trebuie sa fie în concordanta cu cerintele orarului scolar, care, întocmit la rândul lui de cadre didactice cu experienta si în baza unor indicatii metodologice respecta ceea ce în psihologie se cheama "curba de efort". În zilele cu încarcatura (marti, miercuri, joi), în spatiul de timp afectat îndeplinirii sarcinilor scolare se pot introduce activitati complementare (lectura, rezolvari suplimentare de probleme)

În general, este indicat ca sâmbata sa se respecte programul de pregatire a lectiilor pentru ziua de luni, ca în oricare din zilele obisnuite. Se poate reveni duminica dupa -amiaza, dupa orele de repaos, cu o scurta repetare a temelor efectuate sâmbata.

Este în sarcina fiecarui parinte, ca, descoperind dominantele temperamentului copilului, sa respecte ritmul de lucru al fiecaruia. Sunt copii care înca din primele clase se manifesta foarte activ, parintilor revenindu-le sarcina de a veni în întâmpinarea acestei eruptii clocotitoare, a acestui activism deosebit al copilului

sedinta cu parintii - 22 febr. 2007


TEMA: I Activitatea independenta a elevilor

Atentie la împartirea si repartizarea timpului elevilor!


TEMA: II Primavara, vremea calduroasa duce la existenta unor probleme de învatatura!

Prezenta:

ACTIVITATEA INDEPENDENTĂ A ELEVILORÎn determinarea primului program din viata de elev a copilului, program ce se contureaza încet, primele saptamâni si luni de scoala îsi au importanta lor, reprezentând perioada necesara adaptarii copilului la cerintele programului scolar. Aceste prime saptamâni sunt necesare pentru tatonari, pentru încercarea mai multor variante, pâna vom ajunge, prin corecturi repetate, la programul optim.

În stabilirea unui program, de orice natura ar fi el, este necesar sa delimitam mai întâi obiectivele pe care le urmarim, printr-o anumita împartire si repartizare a timpului.

Dezvoltarea umana este o înlantuire a unor verigi, care devenind în mod necesar una din cealalta, au fiecare în parte o serie de elemente de natura morfo-fiziologica, psihologica si sociala, care le individualizeaza. Este firesc ca orice încercare a bugetului de timp a copilului sa puna în centrul ei problema rezolvarii în conditii optime a sarcinilor scolare. Dupa vârsta de 7 ani activitatea principala a copilului este activitatea scolara. În organizarea timpului liber trebuie sa se aiba în vedere si satisfacerea necesitatilor de joc ale copiilor. În afara activitatilor scolare si a jocului elevii trebuie sa participe la o serie de alte activitati menite sa contribuie la dezvoltarea lor generala fizica si psihica (sportive, turistice, cultural-artistice, gospodaresti).

Odata stabilit programul cel mai adecvat este foarte important sa asiguram pentru început doua conditii absolut necesare: stabilitatea si continuitatea.

Este usor de observat ca înca din primii ani copilul "învata" din ceea ce se discuta si se învata în familie, participând activ la viata de familie; primind si rezolvând sarcini complexe copilul dobândeste o serie de cunostinte care conduc la formarea unor deprinderi de munca independenta. Deci unul din scopurile educatiei este acela de a-l face apt pe copil de a dobândi libertatea interioara si de a se manifesta ca atare în raport cu ceilalti.

Prin educatie noi trebuie sa pregatim viitorul, sa-l prevedem si sa-l proiectam.

Modul de organizare si de realizare a programului zilnic poate si trebuie sa fie unul din mijloacele de realizare a activitatii scolare. Înca din primii ani de scoala trebuie sa acordam din ce în ce mai multa încredere copilului dând credite capacitatii lui.

Este recomandabil ca pe masura ce înainteaza în vârsta sa adoptam o atitudine mai elastica manifestând întelegerea necesara fata de orice solicitare justificata. Copilul trebuie supravegheat atunci când executa ceva, în felul acesta îl determinam sa nu ia hotarâri pripite, sa se obisnuiasca sa gândeasca. Unul din aspectele fundamentale ale formarii personalitatii copilului este acela al motivatiei: copilul poate fi interesat de învatarea cititului atunci când poate patrunde în universul cartilor, revistelor, ziarelor si filmelor.

Este bine ca din primii ani de scoala sa se acorde o deosebita atentie scrisului si cititului.

Organizarea timpului elevului este o sarcina de familie.sedinta cu parintii - 24 mai 2007


TEMA I: Educatia sanitara - sanatatea este cea mai buna avutie

TEMA II: Îndrumari pentru activitatea elevilor pe timpul vacantei


Prezenta:EDUCAŢIA SANITARĂ - SĂNĂTATEA ESTE CEA MAI BUNĂ AVUŢIE


Igiena este o stiinta care se ocupa cu studiul pastrarii si îmbunatatirii necontenite a sanatatii individului si a colectivitatii.

Igiena este o sarcina a scolii, dar mai ales a parintilor .A-i învata pe copii primele norme de igiena trebuie sa fie o mare prioritate. În cadrul acesteia trebuie sa tinem cont de igiena corporala , a mâinilor, a parului, a ochilor, urechilor, nasului, buco-dentala, a îmbracamintei si încaltamintei, a rechizitelor scolare, a locuintei si localului scolii si a alimentatiei .

IGIENA INDIVIDUALĂ ( CORPORALĂ) se realizeaza, în primul rând, prin mentinerea curateniei pielii. Starea de curatenie a pielii se modifica mereu datorita impuritatilor din mediu, sarurilor din transpiratie,sebumului din glande. Microbii existenti pe pielea omului favorizeaza descompunerea acestor substante ceea ce explica mirosul neplacut, caracteristic celor certati cu curatenia. Curatenia corpului se mentine cu apa, prosop si burete. Zilnic se recomanda un dus cu apa calda si sapun.

IGIENA MÂINILOR. Mâinile vor fi spalate totdeauna înainte de a mânca si dupa folosirea closetului. Unghiile trebuie taiate scurt si curatite cu peria. A nu se neglija unghiile de la picioare.

IGIENA PĂRULUI se va face saptamânal cu apa calda si sampon. Spalatul parului se va face astfel: se sapuneste parul, se freaca la radacina cu vârful degetelor, apoi se limpezeste cu apa calda. Fiecare trebuie sa aiba pieptene si perie de par proprii.

IGIENA OCHILOR. Elevii se vor feri sa-si frece ochii cu mâinile.

IGIENA URECHILOR. Trebuie evitat curatatul cu bete de chibrit, agrafe. Obiceiul de a purta dopuri de vata este nepotrivit. Urechile trebuie spalate în fiecare zi.

IGIENA NASULUI. Fiecare elev este obligat sa aiba zilnic batista curata care nu se împrumuta.

IGIENA BUCO-DENTALĂ. Dintii sunt organe vii si orice îmbolnavire a lor are rasunet în tot organismul. Caria dentara este boala cea mai frecventa a dintilor. Daca nu se spala gura resturile alimentare ramân si fermenteaza, producând acizi ce ataca smaltul, îl rod si provoaca o spartura fina în dinte, care se adânceste treptat. Apar dureri la rece si la cald, se deschide cale microbilor si infectiei. Masuri preventive: alimentatie variata, mestecare buna, evitarea diferentelor foarte mari de temperatura, evitarea dulciurilor în exces si, dupa masa de seara, periaj corect si zilnic.

Cum se spala dintii corect? Periajul trebuie sa dureze 3-5 minute, facând miscari verticale dinspre gingie spre marginea dintilor.

IGIENA ÎMBRĂCĂMINTEI. Îmbracamintea trebuie sa fie adecvata anotimpului, adaptata dimensiunilor corpului, sa fie tot timpul curata.

IGIENA ÎNCĂLŢĂMINTEI. Nu trebuie sa fie nici prea larga, nici prea strâmta, sa fie adaptata anotimpului, sa fie curata, uscata si întretinuta.

PĂSTRAREA IGIENICĂ A RECHIZITELOR sCOLARE. Conditii: mânuirea lor cu mâinile curate; nu trebuie împrumutate decât în conditii deosebite; curatarea periodica a învelitorilor de vinilin; alimentele pentru gustare trebuie puse într-o punga de plastic.

IGIENA LOCUINŢEI sI A LOCALULUI sCOLII. Conditii:

- aerul curat nici prea uscat nici prea umed, sa aiba o temperatura între 18 si 22 grade;

- curatenie zilnica (maturat,sters praful);

- curatenie generala periodica;

- iluminare naturala suficienta, cu geamuri mari si curate, cu perdele subtiri;

- iluminare artificiala corecta (din partea stânga, de intensitate normala)

IGIENA ALIMENTAŢIEI. Dimineata trebuie sa manânce substantial si fara graba, cel putin 15 min; sa ia gustari între mesele principale la orele 10 si 16; masa de seara nu trebuie sa fie mai târziu de ora 19; trebuie sa bea lichide în timpul zilei.

Ratia zilnica se repartizeaza pentru o persoana în felul urmator:

-20-25% micul dejun si gustarea de la ora 10;

-40-45% prânzul

-25-30% cina plus gustarea de la ora 17.

Trebuie retinut ca "e mai usor sa previi boala decât s-o vindeci" (din medicina antica).

Document Info


Accesari: 19445
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )