Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
RAPORT DE sCOLARIZARE

profesor scoala
raport de scolarizare Manual de utilizareVersiunea documentului 1.0

Februarie    2005

Cuprins

Cuprins

instalarea utilitarului mdac_typ

1. deschiderea si completarea raportului de scolarizare

instalarea utilitarului mdac_typÎnainte de a începe completarea Ra 11211t1912l portului de scolarizare este necesar ca pe calculatorul unde se va face aceasta completare sa se instaleze utilitarul numit MDAC_TYP, care se gaseste pe Cd-ul Implementatorului.


Dupa ce s-a facut instalarea utilitarului, se poate deschide Raportul de scolarizare pentru a se începe completarea lui.
deschiderea si completarea raportului de scolarizare


Pentru completarea Raportului de scolarizare este necesara respectarea unor reguli, deoarece acest raport are un format special care permite portabilitatea datelor înregistrate.

Astfel, dupa completarea si salvarea documentului, se vor putea centraliza aceste date de catre SIVECO Romania SA, direct într-o baza de date Access, unde se vor pastra sub forma electronica informatiile implementarii respective.

Ca regula de salvare, dupa completarea raportului acesta se va salva folosind optiunea SAVE AS (SALVARE CA) din Word, iar numele care se va da fisierului va fi de forma RS_Nume_Unitate_Scolara.doc. Nu se vor folosi spatii în numele unitatii scolare. Spatiile vor fi înlocuite cu semnul    "_" (underlined

Exemplu : RS_Liceul_Teoretic_Io_Luca_Caragiale_Ploiesti


IMPORTANT : Este extrem de important ca Raportul de scolarizare sa se gaseasca în acelasi director cu fisierul implementare.mdb


Pentru completare, prima regula este introducerea datelor doar în cadrul câmpurilor marcate cu culoarea gri, iar în cadrul fiecarui c mp se completeaza cu tipul de data respectiv.

Trecerea de la o zona de completare la alta se face prin apasarea tastei TAB. A se evita selectarea zonei de completare cu mouse-ul.


Pentru completarea codului de licenta se introduce un numar format din cinci cifre care reprezinta codul licentei alocat unitatii scolare si care se regaseste pe licenta tiparita.

În momentul completarii licentei, si dupa apasarea tastei TAB, se va completa automat numele unitatii scolare corespunzatoare licentei introduse.


Pentru completarea datei raportarii si a perioadei de scolarizare se va introduce data calendaristica întotdeauna sub forma zz/ll/aaaa. Este foarte important ca elementul de despartire sa fie semnul /.


Pentru completarea instructorilor se va introduce codul de instructor care vi s-a asignat în momentul certificarii ca implementator si dupa introducerea codului si apasarea tastei TAB numele se va completa automat. Regula este valabila pentru ambele câmpuri de instructor. Este obligatoriu ca pentru un raport corect completat, sa existe cel putin un instructor introdus. În cazul în care completând codul de instructor nu se completeaza automat numele de instructor, puteti trece la caseta de nume si puteti completa manual numele.

Odata cu completarea numelui de instructor, acesta va fi automat completat si la sfârsitul documentului la sectiunea Semnaturi.


Pentru completarea datelor cursantilor se vor completa dupa cum urmeaza:

Numele si Prenumele, Telefonul si Emailul se vor completa manual prin tastare.

Câmpurile Tip Cursant se vor completa prin alegerea optiunilor care se potrivesc, activarea optiunilor facându-se în momentul în care ne pozitionam cu TAB sau mouse-ul pe c mpul respectiv. Astfel pentru cursant putem alege : categoria Profesor, Administrator sau Secretar, apoi categoria Inspector, Director, Administrator sau Metodist si în final materia la care preda respectivul cursant.


Pentru completarea rubricii Evaluarea Cursantilor, trebuie amintit ca Nr. sesiune lectie deschisa AeL se refera la numarul de sesiune al lectiei deschise care s-a tinut în ultima zi de implementare, conform metodologiei de implementare.

Pentru sfârsitul documentului la Semnaturi, pentru câmpul Aprobat Beneficiar veti introduce prin tastare numele directorului locatiei unde s-a facut implementarea.


În final, dupa ce se salveaza documentul, forma electronica a lui va fi adusa si predata împreuna cu celelalte acte tiparite ale implementarii.


Atentie: completarea documentului în forma electronica, nu exclude existenta raportului sub forma tiparita în 4 exemplare, asa cum este precizat în nota de la sfârsitul documentului.
Document Info


Accesari: 3258
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )