Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ACELE UMBRE SINISTRE

sociologie


ALTE DOCUMENTE

Efectele nocive ale drogurilor asupra organismului uman
Despre violenta
Sociologia: obiect, definitie, teorie
Anul 2012 si schimbarile majore prin care trecem
CONDUCEREA UNUI GRUP -
Banii vorbesc!
Tipuri de conflicte interpersonale
Mesaje dragoste
ADAPOST PROTECTIE CIVILA
Femeia intre familie si societate in Moldova regulamentara

ACELE UMBRE SINISTRE

O alta mare bucurie a lasatului de fumat este ca scapi de umbrele acelea sinistre, furisate într-un cotlon al mintii.

Toti fumatorii stiu 10210l1110k ca sunt niste idioti si ca eludeaza efectele nocive ale tigarii. Mai tot timpul, fumatul e un act automat, dar umbrele acelea subzista în subconstient, gata sa iasa la suprafata.

Ai câteva avantaje extraordinare când te lasi de fumat. De unele am fost constient tot timpul pe când eram fumator: faptul ca nu-mi va mai fi periclitata sanatatea, ca n-o sa mai arunc banii pe apa sâmbetei, ca o sa scap, pur si simplu, de stupiditatea fumatului. si totusi, îmi era atât de frica sa ma las, eram atât de ocupat sa ma opun bine intentiilor si tuturor celor care încercau sa ma convinga, încât îmi foloseam toata imaginatia si energia pentru a-mi gasi scuze, oricât de subrede, ca sa fumez în continuare.

Surprinzator, cele mai ingenioase idei mi-au venit chiar când încercam sa ma las. Erau cu siguranta inspirate de teama si nefericirea care ma cuprinsesera când foloseam Metoda vointei.

Nu puteam cu nici un chip sa nu ma gândesc la sanatate si la aspectul financiar. Dar abia acum, când am devenit liber, mi-am dat seama, cu uimire, cât de bine reusisem sa-mi alung din minte avantajele si mai mari ale lasatului de fumat.

Am mentionat deja sclavia - sa-ti petreci jumatate din viata având permisiunea sa fumezi, facând-o automat si dorindu-ti sa n-o fi început niciodata, iar cealalta jumatate din viata simtindu-te nefericit si frustrat pentru ca societatea nu-ti da voie sa fumezi. Într-un capitol precedent am pomenit bucuria extraordinara de a-ti recapata energia. În cazul meu însa, cea mai mare bucurie, o data eliberat, n-a fost sanatatea, banii, energia sau sfârsitul sclaviei - a fost disparitia sentimentului ca sunt dispretuit de nefumatori si a ideii ca sunt vinovat fata de ei. si mai presus de orice, redobândirea respectului fata de mine însumi.

Majoritatea fumatorilor nu sunt persoane lipsite de vointa si de coloana vertebrala, asa cum îsi închipuie si ei, si societatea. Eram stapân pe toate celelalte aspecte ale vietii mele. Îmi era sila de mine ca sunt dependent de o mahorca blestemata, despre care stiam ca-mi distruge viata. E greu de descris placerea de a-i privi pe ceilalti fumatori - tineri sau batrâni, ocazionali sau învederati - fara pic de invidie, ci cu un sentiment de mila în ce-i priveste si de usurare în ce te priveste - pentru ca nu mai esti sclavul tigarii blestemate.

Ultimele doua capitole s-au ocupat de marile avantaje de a fi nefumator. Cred ca e necesar sa fac o prezentare echilibrata, asa ca urmatorul capitol enumera avantajele de a fi fumator.Document Info


Accesari: 2123
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )