Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Filmele

sociologie
Filmele

Scop: Vizionarea filmelor este o parte normala a cresterii unui tânar. Video-ul a facut toate filmele disponibile pentru tineri. Acest studiu îti va da o oportunitate de a discuta despre filmele pe care grupul tau de tineri le urmareste.Introducere: Jucati-va "mima" cu cele mai recente filme. Scrie numele unor filme recente pe câte o foaie de hârti 21221g611v e. Împarte grupul în doua echipe. Da câte un titlu de film fiecarei echipe si da-le trei minute pentru a discuta cum sa joace în tacere o scena din film. Pune-i apoi sa prezinte scena si cere celeilalte echipe sa ghiceasca despre ce film este vorba. Repeta acest lucru de câteva ori.

Unu: Cere fiecarui tânar sa împartaseasca numarul mediu de filme pe care le urmareste într-o luna. Determina apoi media pe tot grupul. Estimeaza apoi numarul de filme pe care ei le vor viziona pâna vor absolvi liceul. Înmulteste cu doi ca sa determini numarul de ore petrecute în vizionarea filmelor pentru a demonstra cantitatea de timp pe care ei o vor cheltui pe vizionarea filmelor.

Doi: Enumera urmatoarele categorii de filme si pune-i pe tineri sa aleaga primele trei în ordinea preferintelor: aventura, desene animate, comedie, drama, filme despre familie, romantice, groaza, musicaluri, anticipatie, sport, violenta, western. Cere câtorva dintre ei sa împartaseasca în fata tuturor primele trei categorii în ordinea importantei pentru ei. Aceasta te va ajuta sa-ti faci o idee despre felurile de filme pe care le urmaresc tinerii tai. Întreaba-i apoi câte din filmele pe care le urmaresc ar primi aprobarea parintilor.

Trei: Cere tinerilor sa discute valorile pe care ei cred ca le prezinta si le propaga filmele de astazi. Pentru a-i ajuta sa înceapa, scrie primele trei pe o tabla: 1-foloseste violenta pentru a-ti rezolva problemele, 2-problemele pot fi rezolvate rapid, 3-relatiile încep cu partea fizica. Scrie toate raspunsurile lor pe tabla. Compara numarul de valori bune cu cele gresite prezentate în filme. Cere-le tinerilor sa explice cum pot viziona filmele fara sa fie afectati de valorile negative.Patru: Citeste urmatoarele afirmatii si cere-le tinerilor sa se ridice daca îi caracterizeaza. 1-Ma opresc din vizionarea filmului chiar la mijlocul lui daca vad ca ceva nu este în regula; 2-Îmi aleg cu atentie filmele pe care le vizionez; 3-Urmaresc filmele care au foarte mula violenta si putina nuditate sau sex; 4-Ma rog pentru filmele pe care le urmaresc.

Cinci: Citeste urmatoarele versete si cere-le tinerilor sa spuna cum anume se refera acestea la vizionarea de filme: Romani 6:12-14; 8:5-8; 12:2; 14:1-4. Pune apoi pe fiecare tânar sa împartaseasca un lucru pe care l-au învatat din cartea Romani despre vizionarea filmelor.

Încheiere: Ajuta-i pe tineri sa înteleaga ca ei au decizii de luat în ce priveste vizionarea filmelor. Provoaca-i sa caute sfat de la parinti si liderii bisericii si sa fie gata    sa spuna "nu" vizionarii unui film daca nu este curat. Aceasta este o optiune pe care multi dintre ei o uita.

Bonus: Odata pe luna organizati o seara de vizionat filme si prezinta filme care sunt aprobate de parinti si de liderii bisericii. Întâlniti-va la cineva acasa si aveti partasie.

Document Info


Accesari: 4415
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )