Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
OARE MIE O SA-MI FIE MAI GREU SA MA LAS DE FUMAT

sociologie


OARE MIE O SĂ-MI FIE MAI GREU?

Combinatiile de factori care decid cât de usor îi este fiecarui fumator în parte sa se lase sunt infinite. În primul rând, fiecare dintre noi are propriul s 11511m1218l 59;u caracter, tip de slujba, program, propriile circumstante personale s.a.m.d.

Unele profesii fac ca procesul sa fie mai dificil, dar, o data ce spalarea creierului e înlaturata, dificultatile ar trebui sa dispara. Câteva exemple vor clarifica acest aspect.

Lucrurile tind sa fie în mod special dificile pentru cei din bransa medicala. Ne imaginam ca ar trebui sa fie mai usor pentru doctori, dat fiind ca ei sunt mai constienti de efectele fumatului asupra sanatatii si le vad zilnic, cu proprii ochi. Daca motivele sunt însa mai puternice, nu înseamna si ca e mai usor s-o faci. Iata de ce :

Faptul ca esti constient de riscurile pentru sanatate genereaza frica - una dintre starile propice alinarii simptomelor de abstinenta.

Munca unui doctor este foarte stresanta si el, de regula, nu e capabil sa-si calmeze stresul suplimentar, produs de abstinenta, în timp ce lucreaza.

Medicul are un stres în plus - al culpabilitatii. Simte ca ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti. E o tensiune ce se adauga celorlalte si creste senzatia de lipsa.

În timpul pauzelor dobândite cu greu, când stresul normal e momentan calmat, tigara care înlatura în cele din urma simptomele de abstinenta devine foarte pretioasa. E vorba de o forma de fumat ocazional si se refera la toate situatiile în care fumatorul e obligat sa se abtina perioade îndelungate. Daca foloseste Metoda vointei, fumatorul e nefericit fiindca se simte privat de ceva. Nu-i mai place pauza sau ceasca de ceai/cafea aferenta. În consecinta, sentimentul sau de pierdere se amplifica. Totusi, daca mai întâi poti înlatura spalarea creierului si nu mai plângi dupa tigara, îti vor placea pauza si ceasca de cafea, desi organismului continua sa-i fie foame de nicotina.

O alta situatie dificila e plictiseala, mai ales când se combina cu perioade de stres. Exemplele tipice sunt soferii profesionisti si casnicele cu copii mici. Munca lor e stresanta si totusi, în mare parte, monotona. Când încearca sa se lase de fumat prin Metoda vointei, casnica are timp berechet sa-si faca gânduri negre despre ce a « pierdut », ceea ce-i amplifica depresia.

Din nou, aceasta situatie poate fi depasita cu o atitudine mentala corecta. Nu-ti face probleme ca îti vei aduce încontinuu aminte ca te-ai lasat de fumat. Foloseste aceste clipe pentru a te bucura ca te eliberezi de monstrul nociv. Daca ai o atitudine pozitiva, suferinta abstinentei se poate transforma în placere.

Nu uita, oricarui fumator, indiferent de vârsta, sex, inteligenta sau profesie, îi va fi usor si placut sa se lase - cu conditia sa urmeze toate instructiunile.Document Info


Accesari: 2133
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )