Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ULTIMA TIGARA

sociologie


ALTE DOCUMENTE

Sugestii de norme privind organizarea grupului de lucru
Viata langa un workaholic: muncesc ca sa traiesc sau traiesc ca sa muncesc?
Banii vorbesc!
Aveti spirit de aventura?
A aparut un nou virus avand denumirea: 'munca'!
A te indragosti
Droguri > Inhalanti si solventi
Adevarata iubire
POLITICA STATULUI CU PRIVIRE LA PROTECTIA COPILULUI AFLAT IN DIFICULTATE
ULTIMA TIGARA

ULTIMA ŢIGARĂ

Ai hotarât când - si acum esti pregatit sa fumezi ultima tigara. Dar înainte verifica cele doua puncte esentiale:

Esti sigur de succes ? 828e49i

Simti ca a venit sfârsitul lumii si esti cuprins de melancolie sau simti acea exaltare dinaintea realizarii unui lucru minunat ?

Daca ai îndoieli, reciteste mai întâi cartea. Daca tot mai ai îndoieli, fa rost de un exemplar din The Only Way to Stop Smoking Permanently (Singura cale de a te lasa de fumat pentru totdeauna), publicata de Penguin, sau contacteaza cea mai apropiata clinica EASYWAY (v. Lista la sfârsitul cartii).

Reaminteste-ti ca nu tu ai hotarât sa cazi în capcana fumatului. Însa capcana e astfel conceputa încât sa te înrobeasca pe viata. Ca sa scapi, trebuie sa iei o decizie pozitiva : ai sa fumezi ultima ta tigara.

Reaminteste-ti, ai citit pâna aici cartea doar pentru ca vrei din toata inima sa scapi. Asa ca ia acea decizie pozitiva acum. Promite-ti solemn tie însuti ca, din clipa când vei stinge acea ultima tigara, fie ca îti va fi usor sau greu, n-ai sa mai fumezi niciodata alta.

Poate ca te îngrijoreaza faptul ca ai mai facut aceasta promisiune si alta data sau ca va trebui sa treci prin suferinte groaznice. Nu te teme, cel mai rau lucru care ti se poate întâmpla este sa esuezi, asa ca n-ai absolut nimic de pierdut si enorm de câstigat.

Dar nici sa nu te gândesti macar la esec ! Adevarul cel minunat este ca a te lasa de tigara nu e doar ridicol de usor, ci si placut. De asta data vei folosi METODA UsOARĂ ! Tot ce ai de facut este sa urmezi cele cinci instructiuni de mai jos :

Formuleaza promisiunea solemna acum - si fii sincer cu tine însuti.

4. Fii constient ca, vreme de câteva zile, în viscerele tale va exista un mic sabotor. S-ar putea sa cunosti doar senzatia de « vreau o tigara ». M-am referit de multe ori la « micul monstru » cu sensul de usoara dorinta fizica de nicotina. Riguros vorbind, nu este asa - si e important sa stii de ce. Pentru ca e nevoie cam de trei saptamâni ca micul monstru sa moara, fostii fumatori îsi închipuie ca micul monstru va avea pofta de tigari si dupa ce ultima a fost stinsa, si ca urmare vor trebui sa faca apel la vointa pentru a rezista tentatiei în decursul celor trei saptamâni. Nu e adevarat. Corpul nu doreste nicotina. Numai creierul o doreste. Daca ai senzatia aceea de « vreau o tigara » în urmatoarele câteva zile, creierul tau pur si simplu va avea de ales. O varianta este sa interpreteze senzatia drept ceea ce este - senzatia de gol si de nesiguranta, declansata de prima tigara si perpetuata de toate celelalte - si sa te faca sa-ti spui : « Bravo mie, sunt nefumator ! »

Cealalta varianta este sa te îmbie sa tânjesti dupa o tigara si sa înduri asta tot restul vietii. Stai un pic si gândeste-te. N-ar fi o prostie monumentala ? Sa-ti spui : « Nu mai vreau sa fumez niciodata » si sa-ti petreci restul vietii gândind : « Mi-ar placea o tigara... » Este exact ce fac fumatorii care folosesc Metoda vointei. Nu-i de mirare ca se simt nefericiti. Îsi petrec viata tânjind cu disperare la ceva ce au vrut cu disperare sa nu mai aiba. Nu-i de mirare ca atât de putini reusesc si ca acei putini nu se simt niciodata complet eliberati.

5. E greu sa te lasi de fumat doar daca te îndoiesti si taraganezi. Asa ca nu-ti pune niciodata la îndoiala decizia : stii ca e decizia corecta. Daca începi sa te îndoiesti de ea, esti înfrânt de la început. Vei fi nefericit când ai sa tânjesti dupa o tigara, dar n-ai s-o poti avea. Vei fi înca si mai nefericit daca o vei avea. De fapt ce încerci sa obtii când te lasi de tigara ? Sa nu mai fumezi niciodata ? Nu ! Multi fosti fumatori asta fac, dar îsi petrec restul vietii simtindu-se privati de ceva. Care este adevarata deosebire între fumatori si nefumatori ? Nefumatorii nu au nevoia sau dorinta sa fumeze, nu tânjesc dupa tigari si nu fac apel la vointa ca sa nu fumeze. Iata ce încerci sa obtii - si esti întru totul capabil s-o faci. Nu trebuie sa astepti sa-ti treaca pofta de tigara ori sa devii nefumator. Asta se întâmpla chiar în momentul când atingi acea ultima tigara, caci ai taiat aprovizionarea cu nicotina : AI DEVENIT DEJA UN FERICIT NEFUMĂTOR !

si vei ramâne un fericit nefumator daca :

Nu-ti pui niciodata la îndoiala decizia.

Nu astepti sa devii nefumator. Daca faci asta, vei astepta doar sa nu se întâmple nimic, ceea ce va duce la un soi de fobie.

Nu încerci sa nu te gândesti la fumat si nu astepti sa vina « momentul revelatiei ». În ambele cazuri vei declansa un soi de fobie.

Nu folosesti substitute pentru fumat.

Îi vezi pe ceilalti fumatori asa cum sunt în realitate si ti-e mila de ei în loc sa-i invidiezi.

Fie ca ai zile bune sau zile rele, nu-ti schimbi viata doar pentru ca te-ai lasat de fumat. Altminteri vei face un sacrificiu veritabil - si nu e cazul. N-ai renuntat la viata. N-ai renuntat la nimic. Dimpotriva, te-ai vindecat de o boala cumplita si ai scapat dintr-o închisoare perfida. Pe masura ce trece timpul si sanatatea ta - fizica si mentala - devine mai buna, momentele de buna-dispozitie vor fi mai intense, iar cele de proasta-dispozitie mai atenuate decât în vremea când erai fumator.

Ori de câte ori te gândesti la tigara - imediat dupa ce te-ai lasat sau de-a lungul întregii vieti - îti spui : BRAVO MIE ! SUNT NEFUMĂTOR !
Document Info


Accesari: 7771
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )