Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
V-ati intrebat vreodata in ce fel iubiti fiinta de langa dumneavoastra

sociologie
V-ati întrebat vreodată în ce fel iubiti fiinta de lângă dumneavoastră? V-ati întrebat vreodată cu adevărat cât de sinceri sunteti în iubirea fată de el/ea? V-ati întrebat dacă ceea ce învătăm la orele de literatură - și anume, că iubirea e o cale de a atinge Absolutul - chiar este adevărat? V-ati întrebat vreodată dacă nu cumva felul în care iubim și trăim iubirea reprezintă, de fapt, nivelul nostru de evolutie spirituală și raportarea noastră reală la Dumnezeu și la Cosmos?
Iată mai jos, ca posibile răspunsuri la atâtea întrebări, șapte niveluri de conștiintă specifice vietii noastre afective rezumate la 7 puncte despre iubire. Ele sunt corelate cu cele șapte ceruri (tipuri de fericire) ale iubirii; indiferent pe care îl atingem, dacă îl trăim cu intensitate, ajungem tot acolo: la Dumnezeu, sursa Iubirii Absolute ș 636w2210g i originea divină a fiintei noastre.
1.Fiti în orice secundă de viată complet liber. Numai fiintele cu adevărat libere se pot împlini prin iubire. În absenta libertătii apar atașamentul și sentimentele negative. Iubitul/iubita este un dar de la Dumnezeu, nicidecum obiectul nostru proprietate personală, deci el/ea nu ne apartine. Cei care trăiesc însă un puternic atașament se recunosc foarte ușor. Naturile solare spun întotdeauna: Fiinta iubită e viata mea, e tot ce am pe lumea asta. Naturile lunare, dimpotrivă, mărturisesc: Nu pot trăi fără el/ea. În ambele situatii, fiinta iubită a devenit, la nivel subconștient, un obiect de care ne-am legat, existând pericolul, în cazul comportamentelor posesive, de a o șantaja cu faptul că desprinderea ei/lui din cuplu ne-ar periclita chiar viata. Văzuti din afară, despre ei se spune adesea că sunt loviti cu leuca. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este încrederea totală a fiecăruia în celălalt și stabilitatea afectivă ce derivă din capacitatea celor doi de a fi liberi de absolute orice constrângere.
2.Fiti permanent conștienti și de calităti și de defecte, și manifestati întelegere fată de orice impas. În absenta acestei conștiente, cuplul devine vulnerabil la absolut orice influentă exterioară, de orice fel (afectivă, materială, socială etc). Aici putem localiza iubirile profund interesate în planul posesiunilor materiale, iar astfel de oameni se recunosc și ei, asemenea tuturor de altfel, după exprimări specifice. Fiintele dornice să ofere în cuplu cât mai mult confort, lux sau chiar opulentă spun întotdeauna Îmi vine să-l mănând de drag. Fiintele dornice să parvină material prin cuplu, care fac din căsătorie o șansă de confort material, dornice așadar să acumuleze preluând de la celălalt, vor spune întotdeauna: Mi-a mâncat sufletul cu iubirea lui. Este cazul, cel mai adesea, al compromisurilor făcute pentru false valori, desigur cele mai iluzorii - casă, bani, domenii, lucruri. Atunci când se despart, fiecare dntre ei rămâne cu impresia că a ratat marea șansă a vietii. Văzuti din afară, despre ei se spune adesea că i-a luat apa. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este sentimentul de hrănire reciprocă pe toate planurile și de reușită în doi în absolute orice domeniu de viată.
3.Acordati-vă răbdarea de a vă cunoaște cât mai bine, într-o perioadă cât mai lungă de timp, și exersati capacitatea fie de a vă obiectiva fată de propria persoană, fie de a vă vedea cu ochii fiintei iubite. Din momentul în care doi oameni încep să trăiască starea de "împreună", ei trec într-o nouă etapă de devenire, de remodelare a fiintei. Absenta răbdării duce atât la perceptii eronate despre celălalt, cât și la proiectarea nedorită a idealurilor unuia asupra celuilalt, iar cunoașterea reală nu mai este posibilă. Cuplu tinde să capete aspectul unei competitii, al unui nedorit "care pe care"; unul dintre parteneri, cel solar și combativ, va spune: Mă topesc de dragul lui/ei; celălalt, dacă este o natură lunară, defensivă, se va plânge mereu: Nu-mi mai arde de nimic, lui nu-i pasă de mine. Este cazul cuplurilor care se distrug din cauza unor puerile orgolii, generând chiar ranchiună pe viată și neînvătând nimic din experienta lor afectivă. Văzuti din afară, despre ei se spune, adesea, că li s-au aprins călcâiele. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este complementaritatea constructivă și capacitatea de a genera în cei de alături transformări benefice, profound transformatoare.
4.Stabiliti-vă măcar un ideal comun, pentru că acesta conferă coloana vertebrală a relatiei - un ideal pe termen lung, bine definit și care să vizeze mai ales un bine adus oamenilor, lumii în care trăim. Un cuplu - fie el abia închegat, fie unul deja realizat - este, de la un moment dat încolo, o stare de expansiune a fiintei la nivel social. Drumul spre Dumnezeu nu trece prin deșert, ci prin destinul colectiv. La acest nivel, fiinta solară spune întotdeauna: Simt că toată lumea e a mea, nu mă mai încape pielea de fericire, parcă respir prin el/ea. Fiinta lunară, pasivă, receptivă, mai înclinată spre suferintă decât spre bucurie, și marcată de o gândire negativă, va spune: Mi-a frânt inima, Nu mai am aer de atâta durere, Mi se strânge sufletul. Relatiile de acest tip pot fi adesea dramatice, rupte din cauza unui sentiment grav de neîmplinire care își caută cauza în lipsa de compatibilitate intelectuală, de exemplu, a partenerilor. Văzuti din afară, despre ei se spune că sunt cu capul în nori. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este starea de cădură afectivă și de iubire armonioasă, cuplul respective devenind un model pentru cei din jur.
5.Faceti efortul de a întelege că, într-un cuplu, iubirea are drept sinonime adevărul, încrederea, seninătatea, fermitatea, echilibrul, discernământul, simtul măsurii, bunul-simt, responsabilitatea, întelepciunea, luciditatea, discernământul, evolutia spirituală ca ideal superior, altruistmul. Orice cuplu reușit - indiferent pentru ce durată terestră - este o izbândă a evolutiei generale a Universului și o bucurie în inima lui Dumnezeu. Pe acest nivel, sau "în acest Cer" se derulează iubirile originale, deschise tuturor ideilor novatoare care schimbă lumi, sau, dimpotrivă, iubirile tiranice, rebele, în care partenerii, dornici de o libertate fără măsură, mai ales liberi nu știu să fie. În primul caz, fraza-model este: Am pierdut notiunea timpului de atâta fericire. În al doilea caz, exprimarea abundă în fraze de genul: Nici să nu mai aud de el/ea, Mi s-au terminat cuvintele, Simt că mă apasă timpul. De remarcat că, pentru cuplurile dinamice, solare, iubirea este un factor puternic de stimulare a creativitătii, și cel putin unul dintre cei doi este angrenat într-o profesie artistică sau modelatoare de mentalitate la nivel colectiv. Văzuti din afară, despre ei spune, adesea, că sunt (de) pe altă lume. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este starea de candoare, de puritate și de fericire copleșitoare în cuplu.
6.Învătati să fiti firești și să comunicati la absolut toate nivelurile. Cine nu este capabil să comunice nu este capabil nici să iubească, întrucât sufletul lui este închis. Sensibilitatea, gingășia, tandretea, profunzimea, armonia sunt semnele unui cuplu comunicativ și vital, capabil să impregneze transformarea prin iubire în mediul în care trăiește. Este unul dintre Cerurile elevate ale iubirii aici. Fiinta a căpătat detașare și rafinament, dar asta nu înseamnă că a trecut de toate pragurile cauzatoare de durere. Dacă, în Cerul 4, pericolul venea din sensibilitatea inimii, aici pericolul vine din forta egotică a mentalului. Așa cum strică o sensibilitate excesivă, tot astfel strică un mental dur și rece. Fiinta solară se exprimă adesea prin: Nici nu văd pe unde umblu de atâta fericire, Înnebunesc de dragul ei/lui. Fiinta lunară, contemplativă, va spune: Simt că-mi ies din minti, Parcă mi-am pierdut capul. Aici se pot rata marile cupluri fericite, relatiile de maestru-discipol, sau se pot realiza relatii de un soi deosebit, cu putere transformatoare asupra celorlalti. Văzuti din afară, despre ei spune că și-au pierdut mintile. Aspectul armonios al acestui nivel de conștiintă este cuplul plenar împlinit prin cunoașterea adevăratei realităti și prin capacitatea de transmite cunoașterea initiatică.
.Trăiti
fiecare clipă în care sunteti împreună ca și cum ea ar fi de fiecare dată ultima. Aveti permanent în inimă și în gând cuvintele: iubirea mea vine de la Dumnezeu, și tocmai de aceea este infinită. Nu uitati că, ajunși în al șaptelea Cer al iubirii, v-a mai rămas doar un pas până la Dumnezeu. Chiar dacă se poate spune, uneori, despre aceste cupluri, că și-au pierdut capul, să știti că este doar o imagine de exterior. Iubirea este trăită aici ca voluptate nesfârșită și ca o stare permanentă de contopire cu ceilalti, de unitate cu tot restul lumii și cu întregul Univers. La un pas distantă de Dumnezeu, fiinta solară exclamă în plină beatitudine a iubirii: Nici nu mai știu de mine. La un pas distantă de Dumnezeu, fiinta meditativă exclamă, proiectată deja în idealuri de mare sensibilitate: Simt cum mă pierd în alte sfere. Dar și una, și cealaltă, au depășit pericolul separării; ajunse aici împreună, ele pot face amândouă deodată marele pas spre Divinitate, devenind o singură fiintă și apoi una cu Dumnezeu.
Document Info


Accesari: 2066
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )