Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
SERVICIILE SOCIALE IN ROMANIA

Asistenta sociala


SERVICIILE SOCIALE IN ROMANIA

Conform Dictionarului de sociologie serviciile sociale reprezinta totalitatea serviciilor oferite de catre stat populatiei in mod gratuit sau la un tarif redus. In sens larg, serviciile sociale desemneaza totalitatea serviciilor pe 22522h711w care o comunitate (localitate, asociatie etc.) le asigura total sau partial, pentru toti membrii ei sau pentru segmente particulare care manifesta o nevoie sporita de astfel de servicii.Principalele domenii in care in forme si in grade diferite se dezvolta servicii sociale sunt: ocrotirea sanatatii, invatamantul, activitatile cultural-artistice, educatia fizica si sportul, transportul in comun etc. Gradul de dezvoltare a serviciilor sociale este direct proportional cu nivelul economic de dezvoltare a societatii si cu importanta acordata in politica de stat problemelor de asigurare a conditiilor de viata a populatiei si reducerii inegalitatilor sociale.

Dictionarul de Politici Sociale defineste serviciile sociale ca fiind instrumente de realizare a unor obiective sociale, de natura redistributiva, reprezentand acele servicii publice care au drept scop cresterea bunastarii sociale.

Servicii sociale definite de unii autori reprezinta activitatile asistentilor sociali sau ale altor profesionisti care ajuta oamenii sa previna dependenta, sa consolideze relatiile de familie si sa restabileasca functionarea sociala a indivizilor, familiilor si comunitatilor[1].

Serviciile sociale, conform OG 68/2003, reprezinta ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup, in vederea prevenirii si depasirii unor situatii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenta pentru prezervarea autonomiei si protectiei persoanei, pentru prevenirea marginalizarii si excluziunii sociale, pentru promovarea incluziunii sociale si in scopul cresterii calitatii vietii.[2]

Din perspectiva detalierii conceptului de servicii sociale este foarte importanta clasificarea acestora, deoarece responsabilitatea finantarii acestora cade in sarcina diferitelor autoritati publice locale dar definirea tipurilor de furnizori eligibili a presta serviciile sociale.Parker, 1987, p. 154

Art. 1, Alin.1 din OG 68/2003 privind serviciile sociale


Document Info


Accesari: 6584
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )