Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Antrenamentul abilitatiloe para psihice

Psihiatrie


ANTRENAMENTUL ABILITATILOR [para]PSIHICE
elemente initiere
"Acumuleaza tot ce poti, deschide-ti mintea tuturora." (BENNY URQUIDEZ)
"Pune continut emotional în actiunea (waza) ta." (BRUCE LEE)

Continutul emotional este acel nivel vibratoriu al energiei vitale (QI), care poate fi relativ usor controlat, directionat, masurat si înmagazinat cu ajutorul inteligentei, vointei si intentiei...
Automodelarea prin autocunoastere si autocontrol.
Îndrazniti sa va cunoasteti la valoarea reala fara orgoliu, modestie, iluzie, minciuna cu maxim de impartialitate si obiectivitate. Posibilitatea de a actiona asupra partilor noastre "slabe" începe dupa cunoasterea, recunoasterea elelmentelor care tulbura armonia interioara.
CONTROLUL EMOTIONAL
Toate emotiile, instinctele, impulsurile elementare poseda energie proprie înmagazinata în structuri mentale sau exterior.
Prin control aceste energii trebuie directionate spre activitati de perfectionare evolutie, apropiere de Dumnezeu. Numim emotii negative acele energii care încetinesc, blogheaza procesul natural de apropiere de creator de evolutie. Energiile emotiilor, instincetelor nu pot fi suprimate, oprite deoarece ele duc la activarea instinctelor mortii (thanatos), care sunt distructive si autodistructive, creaza dezechilibre psihice si apoi fizice. Aceste energii pot fi descarcate imediat prin activitati consumatoare, de exemplu: activitati fizice la li 13113x2318n mita, munca intelectuala sustinuta, sex.
Sublimarea acestor energii în functie de necesitati reprezinta faza superioara si prezinta anumite riscuri.
a)     CAUZE ale fluctuatiilor emotionale:
-         structuri mentale proprii disarmonice;
-         confundarea Eului profund (Atman) cu exteriorul (relaticul);
-         alimentatia.
b)    MIJLOACE de control emotional
-         Teorie: Împaca-te cu tine însuti, nu te certa în forul tau interior, fi total sincer cu tine însuti.
Gândurile, obisnuintele si deprinderile negative le vom schimba prin contrabalansare, adica prin cultivarea gradata si continua a gândurilor, obisnuintelor si deprinderilor de sens contrar. Amintesteti ca absolutul este în tine si nici o carte, preot, idee, zicere nu sta între tione si el. Sti ca nu e nici o legatura între bine si rau, între înauntru si afara, între Eu si Tu, între viata si moarte, toate una sunt. Intra în sfera unde viata si moartea una sunt, unde toate trec, nimic nu conteaza. Fi acolo unde sinele tau profund contempla pe Dumnezeu. Acum fi o stânca împotriva caruia valurile vietii izbesc în van.
-         Practica
Metode simple de realizare a calmului emotional a pacii sufletului:
Analizeaza culmile simtamintelor tale. Ele sunt 7 principale: teama, tristetete, ura, neliniste, mânie, adoratie, bucurie.
1. AUTOSUGESTIA - este una dintre cele mai simple si în acelasi timp eficiente metode de evolutie. Autosugestia se realizeaza cu ajutorul constientului, care cu vointa activa sau pasiva imprecneaza subconstientul (supraconstientul) cu formule simple  si cât mai penetrante. O sugestie eficienta depinde de formulele alese, numarul de repetari, intensitatea repetarii (încarcatura emotionala sau de credinta), timp. Imagineaza-ti cu tarie ca esti calm, cunoaste factori perturbatori apoi alunga-i, spune NU factorilor de distragere a atentiei, imagineazati ca devii orb surd la actiunea factorilor perturbatori, expira calm si imagineaza-ti ca factorii perturbatori ies din corp ca un râu care curge rostogolindu-se de pe un munte, etc. Repeta calm în minte sau cu voce tare: simt o liniste profunda (cauta aceasta liniste în interior; ea exista sigur acolo) - întregul meu organism se odihneste, acumulez tot mai multe forte, din toate punctele de vedere în fiecare zi sunt din ce în ce mai vioi...Controlul perturbatiilor emotionale nu se face cu jumatate de inima. Autosugestia si imaginatia folosite continuu cu tenacitate si rabdare stau la baza autoperfectionarii fizice si psihice, precum si la vindecarea acestora.
2. BIO-FEED-BACK-ul  - este o alta metoda de realizare a pacii mintii. BIO-FEED-BACK-ul este procesul de concentrare pasiva, vointa pasiva de tipul: lasa lucrurile sa mearga...lasa sa se întâmple... Forma cea mai folosita a metodei este rezonanta. Toate impresiile, reprezentarile pe care le vom exercita asupra mintii, corpului au o actiune imediata si una în timp. Chiar dupa ce au disparut din câmpul constiintei aceste impresii, reprezentari continua sa rasune în noi influentându-ne. Vom intra în rezonanta cu natura realizând pacea interioara (isihia).
Exemple
Ascultati vântul, o cadere de apa, valurile marii, uitati totul în acele clipe, lasati sunetul, imaginea sa va umple mintea, trupul, vibrati odata cu sunetul, deveniti parte din peisaj. Priviti picatura de apa în cadere, cautati sa vedeti forma picaturilor, devenirea lor si disparitia, locul unde cad, ce devin etc. Când mâncati concentrati-va cât mai mult timp pe gust, cum e, de unde vine, de ce este de un fel sau altul, cât de intens este, faceti-l una cu voi. Stati relaxat în natura lasati stimulii extteriori sa vina, sa plece, sa reactioneze în dumneavoastra etc.
METODE DURE de control emotional, de valorificare a echilibrului nascut dupa o mare clatinare interioara.
3. ACTIVITATI FIZICE LA LIMITA - Nu te plânge de timpul tau, ce te opreste sa-l schimbi? Puterea exprimata de corpul omenesc ca instrument depinde de vointa agresiva si curaj. Este posibil pentru un om cu o forta proprie puternica si o imensa forta de decizie sa întreaca un tigru si sa-l forteze pe acesta sa creada ca este o pisica fara aparare. Nu  cauta valori absolute în lucrurile relative (calitati fizice). Preocuparile intense pentru anumite domenii de activitate actioneaza asupra subconstientului (supraconstientului) restructurând, recombinând, esentializând informatiile stocate. Încrederea în fortele proprii, sentimentul eficientei personale, antrenamentul fizic si mental fara dorinte aberante = autoperfectionare. Antrenamentele fizice la limita realizeaza o îmbunatatire rapida, cantitativa a indicilor anumitor calitati. Se recomanda antrenamente pentru îmbunatatirea fortei vitezei, rezistentei (andurantei), în special conditia fizica de baza. Antrenamentele la limita, în general vor evita antrenarea coordonarii tehnice, preciziei, echilibru, mobilitate. Aceste din urma calitati presupun în special antrenament calitativ si perseverent (tenace). Antrenamentele la limita nu trebuie sa devina regula ele trebuie sa respecte proportia de 1 din 3.
4. MUNCA INTELECTUALA SUSTINUTA - Absolutismul cerintelor se loveste de restrictiile lumii reale, ceea ce poate duce la nemultumire, frustrare. Dublarea sau triplarea timpului destinat acumularii intelectuale în special partea dificila. Exemplu: citirea unor tratate filozofoce aride dar necesar, etc. Sa nu uitam ca elementul intelectual este destinat serviciului voinetei. Dupa lectura trebuie sa ne simtim mai vii, mai umani, mai evoluati etc. Munca intelectuala poate fi orientata mental spre încarcare de energie.
5. SEX - Descarcare emotionala. Metode de folosire, creatoare a actului sexual. Exemple generale:
1.     Metoda traditionala în care, dupa contactul sexual are loc ejacularea la barbat, recomandabil dupa orgasmul femeii.
2.     Metoda carezza - contactul sexual are loc fara miscari intravaginale, canalizarea excitatiei se face pe cale mângâierii si sarutului. În treacat amintim ca aceasta metoda reprezinta esenta tantrismului neortodox, abatut de la cale si prezinta multiple riscuri nevrotice.
3.     Metoda amplexus rezervatus - este evitata numai ejacularea, nu si miscarea. Tratatele chineze si hinduse recomanda aceasta metoda pentru fortificarea fizica si psihica. Metoda este recomandata si ca mijloc de contraceptie. Perfectionarea metodei de catre un cuplu duce automat la cresterea armoniei cuplului  respectiv.
4.     Castitatea este exemplu de vointa în actiune si reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale stapânirii de sine. Castitatea se recomanda ca un mijloc de concentrare sau economisire a energiilor sau mijloc de valorificare superioara a actului sexual.
Suspendarea temporara a activitatii sexuale este utila pentru a se evita suprasolicitarile în perioadele de concentrare sau de creatie.  "Clasicul intern al Imparatului Galben" cea mai veche opera medicala chineza, recomanda abtinerea de la orice act sexual când esti baut. Când barbatul sau femeia sunt bauti se produc pierderi considerabile de energie "vitala" considerata sursa vietii, fundamentul vitalitatii. Refacerea lichidului prostatic si al spermei, cere un anumit timp, care se prelungeste de astfel cu vârsta. Cumpatarea în viata sexuala reprezinta cheia de bolta a duratei vietii.
6. ALIMENTATIA - reprezinta de asemenea un punct important în cadrul evolutiei.
Orice aliment poseda o energie (vibratie), care din fericire sau din nefericire împinge spre tendinte diferite.
Alimentele stricate, supracondimentate tulbura, întuneca mintea , provoaca lenea, boala, etc. Alimentele de natura animala, în special, stimuleaza actiunea în forta, instinctele sexuale etc. Legumele, fructele, mierea, laptele, untul, pâinea produc o linistire a fluctuatiilor emotionale si dau posibilitatea controlului asupra corpului si mintii.

de CAPUSNEAC IOAN MANDRISOR

Document Info


Accesari: 3960
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )