Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania - prezentare

Psihologie
Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania - prezentare
Fondata în aprilie 2001, Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania (APPAR) este o organizatie non-profit particulara, independenta, de servicii psihologice profesionale si educatie. Activitatea APPAR este formata dupa 18418n1321s traditia scolilor adleriene din Statele Unite ale Americii si Canada, respectiv Adler School of Professional Psychology, Chicago si Adler School of Professional Psychology, Ontario, Toronto, Ontario.

Psihologia adleriana - descriere succinta

Psihologia individuala are componente analitice, sintetice, comportamental-cognitive si dinamice, formand un intreg unitar, unic în lumea psihologiei.
"Psihologia adleriana (psihologia individuala), dezvoltata de Alfred Adler, priveste persoana holist ca pe un individ creativ, responsabil, "in devenire", care se misca spre scopuri fictive in campul sau fenomenologic. Ea sustine ca stilul de viata al cuiva este uneori auto-distructiv datorita sentimentelor de inferioritate. Individul cu "psihopatologie" este descurajat, nu bolnav, iar sarcina terapeutica este de a incuraja persoana a-si activa sentimentul de comuniune sociala si de a-si dezvolta un nou stil de viata prin relationare, analiza si metode active."

Psihoterapie

"Adlerienii, desi interesati de a schimba comportamentul, au ca scop major nu modificarea purtarii ci modificarea motivatiei. Dreikurs scrie: 'Nu incercam in primul rand sa schimbam modelele de comportament sau sa eliminam simptomele. Daca un pacient isi imbunatateste comportamentul pentru ca i se pare profitabil în acea perioada, fara a-si schimba premisele de baza, atunci nu consideram aceasta un succes terapeutic. Noi încercam sa schimbam scopuri, concepte si notiuni.' (Psychodynamic diagnosis in psychiatry, 119, 1045-1048, 1963, p. 79)"

Psihoterapia si consilierea adleriana se adreseaza:
- individului
- cuplului
- familiei.
Citatele de mai sus sunt extrase din Mosak, H. H., (1995) Adlerian Psychotherapy, in R. J. Corsini si D. Wedding (Eds.), Current Psychotherapies, Itasca, Illinois: F. E. Peacock Publishers, Inc.

Ne oferim sprijinul, in spirit de cooperare si respect reciproc, pentru orice fel de impasuri personale - individuale, de cuplu sau de familie. Va puteti alege, mai jos, zonele care vi se potrivesc cel mai bine.

- Individual, cuplu, familie si grup -

Cand apelati la serviciile noastre:

-Ne uitam, impreuna, la solutiile dvs. pentru momentele de impas, si va invitam sa aveti curajul de a fi imperfecti.
-Pentru că devenim liberi când nu ne mai frământă esecurile si succesele noastre.

Va stam la dispozitie pentru:

-Neîncredere in sine, tristete, griji exagerate, anxietate, insomnie, obsesii si compulsii, activitate sexuala, relatii sociale, adaptare la schimbari, s.a.m.d.

-Aveti ocazia sa va dezvoltati curajul, interesul pentru binele celorlalti si al dvs., abilitatile sociale, acceptarea de sine, rezolvarea mai buna a conflictelor (cuplu, familie, prieteni, servici) si alte calitati dorite.

-Auto-cunoasterea o facem impreuna, vorbind despre scopurile dvs. constiente si neconstiente si regulile personale cu care va ghidati mersul spre aceste scopuri. Folosindu-va capacitatile si dezvoltandu-le, va puteti atinge scopurile mai bine.

-Parinti-

- Pentru parinti oferim un program de imbunatatire a relatiilor din întreaga familie, de crestere respectuoasa a copiilor, prin care cei mici sa se dezvolte bine - increzatori in ei si cooperanti, responsabili, rezolvându-si singuri sarcinile.

- Aplicarea ideilor programului poate preveni o dezvoltare nedorita a copiilor - cei descurajati, rasfatati sau neglijati pot ajunge adulti problematici, in viitor.

-Educatori si invatatori-

Pentru educatori si invatatori oferim consiliere si pregatire pentru imbunatatirea relatiilor cu copiii, atmosferei din gradinita, scoala si liceu, si, mai ales, pentru a incuraja copiii sa fie cat mai curajosi, responsabili, atenti la binele celor din jurul lor, cooperanti.

Pacientul: "Domnule doctor, daca beau cafea nu pot sa dorm!"
Doctorul: "Ciudat! La mine este exact invers: daca dorm nu pot sa beau cafea?!?"


Sursa: Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania
Document Info


Accesari:
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )