Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
COPILUL

Psihologie
ALTE DOCUMENTE

Violenta domestica
Yoritomo Tashi-Puterea calmului
Psihologie - Structura si dezvoltarea personalitatii - Aptitudinile - proiect
CUNOASTEREA
Test de personalitate
Controversa euharistica dintre Luther si Zwingli
DEFINITIA SI CARACTERISTICILE ATENTIEI
Motive fundamentale pentru procesul educativ
Drepturile copilului - Problemele si visele copiilor
ARTA CHESTIONARII


UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA SI URBANISM "ION MINCU" BUCURESTI

Departament Bazele proiectarii de arhitectura-Catedra An II -Semestrul I- An universitar 2006-2007
Petrache Constantin Andrei Gr.23 A

COPILUL

Copii reprezinta o parte non-neglijabila a populatiei si au fost mereu simbolurile si purtatorii sperantelor noastre . In concluzie este normal san e intrebam ce le rezerva societatea noastra.

Copilul invata ,descopera, deci este nevoie de experiente creative care sa stimuleze spontaneitatea detasandu-se treptat de o activitate bazata pe instinct , si care transmite impulsuri puternbice asupra inteligentei si personalitatii fieecaruia . Spatiul joaca un rol Foarte important privind aceste aspecte deoarece il ajuta pe copil sa se exprime in prima faza secvential iar apoi mental .Dar activitatea lor se desfasoara intr-un anumit mediu ( spatiu ) care este de foarte multe ori influentat de adulti si de activitatile lor cotidiene.

SPATIUL

Este o forma obiectiva si universala a existentei materiei ; inseparabila de materie , care are aspectul unui intreg neintrerupt cu 3 dimensiuni si exprima ordinea coexistentei obiectelor lumii reale , pozitia , distanta , marimea , forma intinderea lor etc.

Existenta spatiala a copilului cuprinde spatii care satisfac nevoile biologice , sociale , culturale si alte spatii care nu satisfac aceste nevoi . Drept urmare ,o parte din cunoasterea identitatii spatiale a copilului estepozitiva iar alta parte este negative . In dezvoltarea cunoasterii spatiale initiale, un rol important il joaca informarea oferita de mediul apropiat pentru diverse spatii , cum pot fi folosite , ce fel de pericol include etc. Pe de alta parte , asa cum observa si Piaget , copilul intelege intai entitatile mici ce cuprind unitati ale unui ansamblu cunoscut , ca apoi sa continuie sa inteleaga entitatile mai mari .Drept urmare ; arhitectul trebuie sa se gandeasca s ail puna in contact cu lucruri mai simple , ca sa le inteleaga , a ir apoi sa aibe capacitatea sa isi explice lucruri si mai serioase. De aici se naste dorinta copilului de a-si modifica spatial cum vrea , transformandu-l din unul obiectiv intr-unul subiectiv ;relevand valente creative.

UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA SI URBANISM "ION MINCU" BUCURESTI

Departament Bazele proiectarii de arhitectura-Catedra An II -Semestrul I- An universitar 2006-2007

Petrache Constantin Andrei Gr.23 A

Referindu-ne la dezvoltarea intelectului copilului , arhitectul poate contribui in aceasta privinta trebuind insa sa proiecteze un astfel de mediu care sa permita copilului sa relationeze elementele dispersate cu ansamblul cladirii .Relationand copilul cu spatial urban se constata ca aglomerarea urbana , marimea traficului , unifunctionalitatea locurilor cresterea pretului terenurilor , transformarea vietii familiale , separarea categoriilor de varsta au bulversat raporturile copiilor cu mediile lor . Astfel a fost nevoie de o trecere de la joaca care era permisa peste tot , iar aici putem spune ca strada era spatial de viata traditional in care copii primeau primele informatii asupra societatii, la spatii exterioare , private ori collective amenajate doar intrun scopp functional sau estetic si presarate de interdictii deci la o culegere de informatii mult mai superficiala .

Tv-ul , calculatorul si scoala il ajuta in privinta unei informari de mana a doua , de aceea arhitectul trebuie sa ii creeze o lume care sa ii raspunda la intrebarile elementare sis a ii defineasca mediul prin forma si culoare .

Aehitectul professor C. T. Sorensen propune in anul 1931 propun e idea de joaca pe pamant cu unelte de constructii dandu-le posibilitatea copiilor sat ermine unele constructii ,avandu-se in vedere, evident, ca aceest lucru san u puna in pericol sanatatea micutilor. Copilul astfer are posibilitatea de a-si crea propriul "junk yard" sis a-si defineasca spatial plecand de la ceva deja existent.

In UK parcurile publice de joaca au scopul de a da un raspuns efectului industrial .Convenientul spatialui de joaca este acela ca apare ca o linie de comunicare intre casa si scoala.

JOCUL

Contextul jocului: Copilul invata si descopera Proiectele secolului al XX-lea aplica noi prioritatzi datorita schimbarea mediului de socializare a copilului joaca in sine fiind un mediu de socializare.

UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA SI URBANISM "ION MINCU" BUCURESTI

Departament Bazele proiectarii de arhitectura-Catedra An II -Semestrul I- An universitar 2006-2007

Petrache Constantin Andrei Gr.23 A

Teoria jocului: Jocul este o experienta creative( creaza personalitati) testand spontaneitatea fiecaruia intr-o perioada in care satisfacerea propriilor nevoi pleaca din instinct .Semnficatia biologicaeste curiozitatea de a incerca lucruri si experiente noi si de a obtine raspunsuri noi .(observatie a Dr. M.J Ellis de la Universitatea din Illinois).

Jocul poate fi caracterizat de o experienta adaptive si de una de acumulare fiacre din cele doua avand importanta lor pentru o anumita varsta a copilului. Astfel o jocul ajuta la cresterea inteligentei si identificarea personalitatii o data cu cresterea corpului . Totodata joaca poate promova valorile sociale in contextual copilariei.


Document Info


Accesari:
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )