Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Invatarea rapida

Psihologie
Învatarea rapida

Dupa ce înveti tehnicile de memorare, descrise în capitolul anterior, esti pregatit de a trece la etapa urmatoare: învatarea Rapida. Pe scurt, iata cum vei proceda: Vei învata sa intri în nivelul de meditatie; apoi la acel nivel vei crea ecranul mental, care este folosit în dive 13513y244n rse scopuri, unul dintre acestea fiind evocarea informatiei. Apoi ca o scurtatura, vei învata Tehnica celor Trei Degete, pentru o evocare rapida. Dupa ce ai îndeplinit toate acestea, vei fi pregatit pentru obtinerea de informatii pe noile cai, facând evocarea si mai usoara. La fel de important este ca aceste noi cai de învatare, nu numai ca fac reamintirea mai usoara, dar vor duce si la o accelerare si aprofundare a ceea ce înveti.
Exista doua tehnici de învatare. Sa începem cu cea mai simpla, desi ea nu este neaparat si cea mai usoara.

Tehnica celor Trei Degete, odata ce într-adevar o stapânesti încât poti usor sa ajungi la nivelul tau si sa operezi constient, poate fi utilizata la audierea unui curs, sau la citirea unei carti. Aceasta îti va îmbunatati într-o mare masura concen­trarea, iar informatia va fi fixata mult mai puternic. Mai târziu, vei fi capabil sa-ti amintesti cele învatate mai usor la nivelul Beta si mult mai usor în nivelul Alfa. Un student care scrie lucrarea, cu cele trei degete unite, poate aproape sa vada cartea pe care a citit-o si sa auda vocea profesorului, în timp ce explica lectia în clasa.

Cealalta tehnica nu este atât de simpla, dar vei fi pregatit pentru ea înainte, în timp ce practici Controlul Mental. Are toata eficienta învatarii în Alfa si un plus de intensificare a învatarii în Beta. Pentru aceasta vei avea nevoie de un casetofon.

Sa presupunem ca ai de învatat un capitol mai greu dintr-o carte; nu numai ca trebuie sa-l tii minte, dar sa-l si întelegi. în prima faza nu intra în Alfa, ci ramâi într-o stare exterioara de constienta, în Beta. Citeste capitolul cu voce tare în casetofon. Acum intra în nivelul tau, pune caseta si concentreaza-te pe vocea pe care ai înregistrat-o pe caseta citind materialul.

În etapa de început în Controlul Mental, mai ales daca nu esti obisnuit cu aparatul pe care îl folosesti, poti sa aluneci în Beta, în momentul apasarii butonului, iar vocea pe care o auzi sa-ti îngreuneze trecerea înapoi în Alfa. Pâna vei reusi sa treci înapoi vei scapa o parte sau chiar toata lectia. Prin exersare vei constata ca acest neajuns se va produce din ce în ce mai rar. Iata câteva sfaturi:

Intra în nivelul tau tinând degetul pe buton, în acest fel nu va trebui sa cauti butonul deschizând ochii.

Roaga pe cineva sa apese pe butonul casetofonului, când îi vei face un semn.

Utilizeaza Tehnica celor Trei Degete pentru a reintra mai rapid în Alfa.

Problema poate sa para mult mai serioasa decât este, în realitate, poate sa fie un indicator al progresului tau. Când te vei instrui mai bine, vei începe sa simti altfel nivelul Alfa. El va fi perceput din ce în ce mai mult ca Beta, din cauza ca vei învata sa-l utilizezi constient. O caracteristica speciala a Con­trolului Mental consta în aceea ca esti în stare de veghe, cu eficienta mentala totala, în timp ce esti în Alfa.

Când vei progresa si vei retrai din nou simtamintele pe care le-ai avut fiind în Alfa, vei intra cu adevarat într-un nivel mai adânc, probabil în Teta. La cursurile de Control Mental am vazut adesea cursanti care lucrau efectiv la nivele adânci cu ochii deschisi, erau total în stare de veghe cum esti si tu acum, vorbeau clar, raspundeau la întrebari si le spuneam glume.Sa revenim la casetofon: Pentru consolidarea suplimentara, lasa sa treaca timpul, câteva zile daca poti, apoi citeste mate­rialul în Beta si reasculta-l în Alfa. Acum ti-ai însusit cu ade­varat informatia.

Daca înveti în Control Mental si cu alti colegi, utilizând aceasta carte, poti face schimb de casete cu ceilalti, pentru a economisi timp, ca un fel de diviziune a muncii. Asta merge perfect, desi exista un usor avantaj când îti asculti propria voce.

Prin aplicarea învatarii Rapide si a Tehnicii celor Trei Degete, cursantii de la Controlul Mental economisesc timpul în numeroase domenii: în special în asigurari, vânzare, studii universitare, învatamânt, drept si arta ca sa amintesc doar câteva.

Un bun agent de asigurari de viata din Canada, nu-si mai enerveaza clientii, scotocind prin geanta diplomat dupa acte pentru a da raspunsuri legate de probleme imobiliare sau de impozitare. Prin aplicarea învatarii Rapide si a Tehnicii celor Trei Degete, el dispune de toate datele de care are nevoie.

Un avocat din Detroit s-a "eliberat" de notite, atunci când expune juratilor un caz complicat. El a înregistrat pledoaria, iar seara a ascultat-o în Alfa, apoi din nou a doua zi dimineata. Mai târziu sta în fata juratilor plin de încredere, mentinând un contact vizual linistitor cu ei. Datorita acestui fapt vor­beste mult mai convingator decât daca si-ar fi consultat notitele, iar nimeni nu observa ce face cu cele trei degete de la mâna stânga.

Un umorist de la un club de noapte din New York îsi schimba programul în fiecare zi: el "face comentarii" asupra stirilor. Cu o ora înainte de program el asculta imprimarea de pe caseta facuta de el, si apoi este pregatit pentru un program de 20 de minute cu un umor spontan de buna calitate. "Eu îmi tineam pumnii sperând în mai bine. Acum eu îmi unesc cele trei degete si stiu ce urmeaza - râsete în cascada".

Învatarea Rapida si Tehnica celor Trei Degete sunt ideale pentru studenti. Acesta este motivul pentru care Controlul Mental a fost predat în 24 de colegii si universitati, 16 licee si 8 scoli primare. Datorita acestor tehnici, mii de studenti învata în mai putin timp, asimilând mai mult.


Document Info


Accesari:
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )