Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


CAIET DE SARCINI PENTRU EXECUTIA LUCRARILOR DE COLMATARE A ROSTURILOR, FISURILOR SI CRAPATURILOR LA DRUMURI CU IMBRACAMINTE BITUMINOASA SI DIN BETON DE CIMENT

Arhitectura constructii


CAIET DE SARCINI

PENTRU EXECUŢIA LUCRĂRILOR DE COLMATARE A ROSTURILOR, FISURILOR sI CRĂPĂTURILOR LA DRUMURI CU ÎMBRĂCĂMINTE BITUMINOASĂ sI DIN BETON DE CIMENT1. Obiect si domeni de aplicare

Prezentul caiet de sarcini se aplica la executia lucrarilor de colmatare a rosturilor si fisurilor la drumuri cu îmbracaminte bituminoasa si din beton de ciment.

1.1. Cuprinde conditiile tehnice ce trebu 626e45g ie îndeplinite la realizarea si controlul calitatii materialelor si lucrarilor executate conform prevederilor tehnologice corespunzatoare sau a instructiunilor de folosire a masticurilor speciale, gata preparate, din tara sau din import.

2. Prevederi generale

2.1. Antreprenorul este obligat sa asigure masurile organizatorice si tehnologice corespunzatoare pentru respectarea stricta a prevederilor prezentului caiet de sarcini.

2.2. Antreprenorul va asigura prin laboratorul sau efectuarea tuturor încercarilor si determinarilor pentru materialele sau fabricatele puse în opera sau le va efectua la laboratoare autorizate pentru materiale ce concura la fabricarea masticurilor folosite.

2.3. În cazul în care se vor constata abateri de la prevederile prezentului caiet de sarcini de catre responsabilul cu calitatea de la Sectie sau Directie se va dispune întreruperea executiei lucrarilor si luarea masurilor ce se impun în consecinta.

3. Materialele folosite

3.1. Pentru prepararea masticului necesar executarii lucrarilor de colmatare a rosturilor, fisurilor sau crapaturilor se folosesc urmatoarele materiale:

- bitum, conform STAS 42-84;

- filer, conform STAS 539-79;

- alte adaosuri, conform normativelor în vigoare.

3.2. La prepararea si punerea în opera se va respecta procesul tehnologic specific tipului de mastic folosit cu respectarea stricta a temperaturilor de fabricare si punerea în opera, conform Normativului A.N.D. nr. 547/1998 privind prevenirea si remedierea defectiunilor la îmbracamintea moderna.

3.3. Tehnologia de executie va cuprinde urmatoarele faze:

- curatirea prin suflare cu aer comprimat a rosturilor sau a fisurilor;

- amorsarea rosturilor si fisurilor - umplerea, burarea rosturilor sau a fisurilor cu mastic (la temperaturile indicate de producator); aceasta operatie se executa cu echipamente specifice, mecanizat;

- eliminarea excesului de bitum peste nivelul partii carosabile;

- pudrarea cu nisip a zonelor reparate.

4. Receptia lucrarilor

4.1. Receptia lucrarilor se va face pe baza de proces verbal lunar sau la sfârsitul lucrarii respective cu respectarea regulamentului privind efectuarea receptiilor lucrarilor Ind. A.N.D. 514/2000, care devin lucrari ascunse.

5. Masuri de tehnica securitatii muncii si P.S.I.Pe toata perioada de executie a lucrarilor de colmatare rosturi, fisuri sau crapaturi la drumuri cu îmbracaminte bituminoasa si din beton de ciment se vor respecta prevederile din urmatoarele acte normative:

1. "Norme de protectie a muncii pentru lucrarile de întretinere si reparatii drumuri" aprobate cu Ordinul M.T.Tc. nr. 8/84;

2. "Norme de protectie a muncii specifice activitatii de constructii montaj, pentru transporturi feroviare, rutiere si navale" aprobate cu Ordinul M.T.Tc. nr. 9/82;

3. "Norme republicane de protectie a muncii" ale Ministerului Muncii si Ministerului Sanatatii aprobate cu Ordinul nr. 32 si 60 /1975

4. "Norme metodologice privind conditiile de închidere a circulatiei si de instituire a restrictiilor de circulatie în vederea executarii de lucrari în zona drumului public" aprobate cu Ordinul nr. 1112/411 al M.I. - M.T./octombrie 2000;

Se atrage atentia în mod deosebit asupra semnalizarii corecte a punctului de lucru în stricta conformitate cu Normele metodologice de la punctul 4 în vederea evitarii producerii unor accidente de circulatie cât si pentru protejarea personalului ce executa respectivele lucrari de reparatii, cu indicatoare rutiere bine fixate pentru a rezista pe toata durata executarii lucrarilor.

Instructiunile mentionate mai sus nu sunt limitative, ele putând fi completate cu masuri suplimentare, specifice fiecarui loc de munca.

NOTĂ IMPORTANTĂ

Caietul de sarcini a fost întocmit pe baza prescriptiilor tehnice de baza (stas-uri, normative, instructiuni tehnice etc.) în vigoare la data elaborarii proiectului.

Orice modificari ulterioare în continutul prescriptiilor indicate în cadrul caietului de sarcini, ca si orice noi prescriptii aparute dupa data elaborarii proiectului, sunt obligatorii, chiar daca nu concorda cu prevederile din cadrul prezentului caiet de sarcini.

Document Info


Accesari: 4992
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )