Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Constructii decorative din gips-carton

Arhitectura constructii


Constructii decorative din gips-cartonETAPELE DE LUCRU:

1. Mai întâi s-au construit cele doua rafturi în forma literei "Z", constructia decorativa nefigurând în planurile initiale. Ideea realizarii acesteia a fost a proprietarului, ea fiind preluata si pusa în practica de catre mester. Lucrarile au început cu masurarea spatiului în care rafturile urmau sa fie amplasate, dupa care s-a trasat pe perete forma aces­tora. S-a avut în vedere mai ales ca acestea sa fie paralele cu linia descrisa de îmbinarea peretelui cu grinda de rezistenta. Dupa ce s-au masurat si s-au taiat, profilele de tip UW 30 s-au fixat pe perete, reprezentând baza construc­tiei. Perpendicular pe acestea s-au montat bucati din acelasi tip de profil metalic cu lungimea de 17 cm. La exte­rior, scheletul s-a închis tot cu ghidaje de tip "U", care s-au fixat în holtz-suruburi. Dupa realizarea scheletului metalic constructia s-a placat cu gips-carton.

2. Rafturile au fost întarite prin mon­tarea pe muchiile lor a unor profile metalice de colt, cu rolul de protectie împotriva socurilor mecanice, care pot aparea în cazul unei astfel de construc­tii. Dupa aceasta, rafturile s-au gletuit, s-au slefuit si s-au zugravit.

3. Constructia decorativa este ampla­sata între cele doua rafturi si, asa cum spuneam, este formata din patru volume de dimensiuni diferite, care se su­prapun pe o anumita parte din supra­fata lor. Constructia lor a urmat acelasi tipar ca cel descris mai sus, mai exact s-a realizat scheletul din profile UW 30 fixate în dibluri pe perete, dupa care acesta s-a "îmbracat" cu gips-carton. Muchiile au fost armate cu profile de colt metalice, iar constructia s-a gletuit.4. Detaliu al constructiei privita dintr-un unghi lateral. Se poate observa diferenta de marime dintre cele patru corpuri, precum si modul în care acestea sunt suprapuse.

Preturi materiale:

-21 m profile metalice UW 30: 5 RON/buc.; 3 m = 35 RON

- 15 m profite aluminiu de col): 2,7 RON/buc.; 3 m =13,5 RON

- 1 placa gips-carton 1,2 ' 2,6 m: 31 RON /buc.

Total materiale = 79,5 RON Pret manopera = 200 RON TOTAL LUCRARE = 279,5 RON

Document Info


Accesari: 4527
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )