Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
De ce betonul stampilat este atat de popular

Arhitectura constructii
De ce betonul stampilat este atât de popular

Sunt multe motive pentru care un mare numar de proprietari de case, afaceristi si municipalitati aleg betonul stampilat pentru a-si înalta cladirile si îmbunatati imaginea peisajelor.
Unul dintre motive este permanenta: betonul este unul dintre cele mai durabile materiale de constructii cunoscute de om, ceea ce îl face ideal pentru pavaje, trotuare, strazi la fel ca si pentru autostrazi.

Dupa fixarea finala, betonul obtine un echivalent mai puternic sau superior decât al pietrei.

Costul este un alt motiv pentru care multi oameni aleg betonul stampilat ca alternativa decorativa pentru materiale de pavaje, la fel ca si zidaria sau piatra naturala. Betonul poate mima frumusetea acestor materiale, dar este mult mai economic. Multe dintre aceste costuri sunt salvate datorita rapiditatii de instalare a betonului stampilat, care, în comparatie cu materialele naturale, permite ca instalarea sa fie mult mai productiva.

Betonul stampilat poate fi simplu de turnat sau pompat într-un loc, nu este necesara ridicarea sau asezarea de bucati foarte grele precum piatra, ceea ce ar fi mai dificil. 

Instalarea a 2000 mp de beton stampilat poate dura 10 - 15 zile sau mai putin de la început la sfârsit, fata de 30 - 45 zile de instalare pe care le necesita piatra naturala.

Probabil cel mai important motiv pentru popularitatea betonului stampilat este designul flexibil. Spre deosebire de piatra, betonul ofera optiuni nelimitate de design, pentru ca poate fi modelat, imprimat, texturat si colorat pentru a obtine aproape orice înfatisare ne imaginam.

Daca ultimul scop este de a mima materialele naturale, sunt luate în vedere si îmbinarile creative si culorile diferite. Am studiat adesea culorile actuale ale pietrei si încercam sa le reproducem si aceasta ma ajuta sa vizualizez cele mai bune culori pentru a aduce designul betonului stampilat cât mai aproape de realitate.

Textura betonului stampilat poate fi de asemenea foarte pozitiva. Daca pavati într-o panta de exemplu, suprafetele betonate pot furniza un adaos de tractiune. Pe suprafetele plate, modelul texturii poate ajuta la prevenirea alunecarilor si caderilor, îmbunatatind siguranta drumurilor publice.

Un alt atribut al betonului stampilat este valoarea estetica. Datorita designului sau flexibil, betonul stampilat se îmbina armonios cu aproape orice fel de arhitectura, indiferent ca este o casa de caramida sau o cladire comerciala îmbracata în calcar.

În multe cazuri, betonul în afara cladirii este primul element structural întâlnit de oameni. Când completeaza arhitectura, el poate fi destul de impresionant. Comerciantii folosesc adesea beton stampilat în afara magazinelor pentru a atrage atentia trecatorilor si aceasta îi încurajeaza sa intre în magazin si sa cumpere.

O alta trasatura unica a betonului stampilat este abilitatea individualizarii produsului. Se pot produce stampile individualizate care îti permit imprimarea designului gasit în natura, la fel ca o frunza de feriga sau o urma de animal, sau orice alta forma grafica, precum logo-ul companiei.

Unde este folosit betonul stampilat

Betonul stampilat este popular în special în market-urile rezidentiale cu benzi pentru masini si fântâni arteziene. O multime de oameni folosesc betonul stampilat pentru podelele din interiorul caselor lor, pentru a imita placile sau tiglele sau pentru a produce sabloane, modele elaborate.

Dar voi vedeti de asemenea multe betoane stampilate în afara magazinelor comerciale si a institutiilor publice. În alte tari, am observat ca pavelele exterioare din aeroporturi sunt de fapt toate din beton stampilat. Multe parcuri si stadioane au folosit de asemenea beton stampilat, în primul rând datorita atractiei estetice, costurilor competitive si instalarii rapide.Chiar si municipalitatile si departamentele de transport au început sa foloseasca beton stampilat. De exemplu, am vazut caramizi stampilate colorate si stralucitoare folosite la divizarea strazilor mediane ale insulelor pentru a le face mai vizibile.

Betonul stampilat decorativ nu mai este considerat o nisa de piata. Este acum în vârful topului. Optiunile de design ale betonului stampilat nu sunt limitate la sabloanele pietrei sau ale caramizilor, el poate avea o grafica unica, logo-ul firmei si alte elemente distinctive pe care arta le face posibile.

Beneficiile betonului stampilat

Permanenta - betonul este unul dintre cele mai durabile materiale de pe pamânt. Când este instalat si sustinut cum se cuvine, betonul stampilat va dura decenii întregi.

Costuri competitive - betonul stampilat este adesea mai ieftin decât piatra naturala, placa de ardezie sau bucatile de pavaj zidit.

Instalarea rapida - pavajul cu beton stampilat poate fi plasat în aproape jumatate din timpul necesar instalarii pietrei naturale la o dimensiune echivalenta.

Flexibilitatea designului - betonul stampilat ofera optiuni nelimitate de design. El poate fi modelat, imprimat, texturat si colorat pentru a obtine aproape orice model pe care ni-l imaginam.

Textura - textura obisnuita a suprafetelor de beton stampilat furnizeaza o buna tractiune si siguranta.

Valoarea estetica - betonul stampilat se poate îmbina armonios cu aproape orice tip de arhitectura sau peisaj, facându-l potrivit de la o piscina rezidentiala vesela pâna la drumurile catre aeroporturile publice.

Abilitatea de vânzare - cu stampile unicat la cererea clientului, este posibila imprimarea desenelor gasite în natura, logo-ul companiei si alte unitati grafice.


Document Info


Accesari: 1705
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )