Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Prelucrarea la masina de frezat normala .

Arhitectura constructii


Prelucrarea la masina de frezat normala

La aceasta masina se executa operatii de prelucrare a elementelor liniare cu curbiliniPrelucrarea reperelor liniare se face cu ajutorul riglei de ghidaj iar a erperelor curbe cu ajutorul inelului copier si a dispozitivelor de copiere .Rigla de ghidaj se compune din doua parti cu suprafetele plane fixate rigid pe un suport comun , care se poate deplasa in canalele prevazute pe masa masini . Pe cele doua suprafete ale riglei executate din metal , si placate cu lemn de foioase tari , au rolul de a pozitiona si ghida piesa si de a regla grosimea de prelucrare la o trecere .

Cu ajutorul riglei de ghidat se pot executa si operati de frezare a ulucelor deschise sau oprite pe cantul pieselor In ultimul caz cele doua suprafete ale riglei de ghidaj se gasesc in acelasi plan . In cazu executari a ulucelor oprite se folosesc limitatoare asezate pe cele doua capete ale riglei de ghidaj Amplasarea lor este astfel calculata in cat in functie de lungimea elementului prelucrat sa se asigure lungimea de prelucrare a ulucului cu adancimea h .

Reglarea pozitiei riglelor de ghidaj se face dupa schita Riglele se fixeaza longitudinal cu ajutoru surubului Prin actionarea roti de mana se deplaseaza suportu si riglele de ghidaj Actionand maneta se blocheaza miscarea reglarea finala a pozitiei riglelor se face actionand surubul . Deplasarea dupa directie se blocheaza cu maneta Racordarea la ventilatie se face prin gura de exhaustare adancimea de frezare se regleaza prin adancimea de prelucrare a frezei cu capota asupra materialului .

La frezarea simpla sau profilata a pieselor cu contur curb , frezarea se face cu sabloane avnd conturu piesei . Sablonu reprezinta si dispozitivu in care se aseaza piesa si se fixeaza , cu un dispozitiv de strangere . Pe arborele port scula se monteaza un inel de reazam Pentru ca inelul sa poata reproduce conturu piesei trebe ca raza inelului sa fie mai mica decat ori ce raza de pe conturu sablonului . In timpul prelucrari sablonu este condus astfel incat sa se reazame permanent pe inel .

Masina de frezat cu ax vertical de constructie romaneasca MNF-10 poate executa toate operatiile de prelucrare aratate mai inainte Prelucrarea cu rigle de ghidaj sau inel copier se executa cu freze sau cutite de frezat montate in capete portfreza

Masina de frezat tip MNF-10 este alcatuita din batiu , prevazut cu usi de acces la mecanismele din interior , masa de lucru principala , masa mobila , care se poate glisa pe masa de lucru principala .

Miscarea principala de taiere este miscarea de rotatie a sculei transmisa de la motoru electric . Axul port scula este fixat pe arborele masini . Se utilizeaza un motor electric cu doua turatii de 1500 si 3000 rotatii pe minut si transmisie de curea in doua trepte astfel ca se pot obtine patru turati ce se vor alege in functie de diametru frezei si de piesa ce se prelucreaza .

Avansul piesei se poate realiza manual inpingand piesa fixata pe masa mobila dea lungul riglei de ghidaj sau mecanic cu ajutoru dispozitivului de avans DAM care se poate monta pe masina .


Document Info


Accesari: 4171
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )