Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Modul de lucru 'Nibble'

Informatica


Modul de lucru 'Nibble'

-la care au lucrat IBM, Xerox, Lexmark: este modul de lucru obligatoriu de implementat de o interfata (valabil doar pentru periferic) ce se pretinde compatibila 1284. Acest mod standardizeaza un canal de retur de 4 biti folosind semnalele de stare returnate de imprimanta. Din pacate bitii unui octet imi vor fi astfel imprastiati, fiind treaba softului de la receptia din calculator sa ii formeze la loc. Dupa cum se observa acest mod este unidirectional- de la periferic catre calculator- deci pentru a putea realiza o comunicatie cu o imprimanta trebuie combinat cu modul compatibil de lucru. In plus viteza de transfer si asa slaba este injumatatita datoritadublei citiri si impachetarilor, datorita prelucrarilor soft puternice. Avantajul este ca merge pe orice port paralel oricat de vechi ar fi (stricat sa nu fie).

Pe linia 'PtrBusy' se citeste D3 respectiv D7

'AckDataReq' - D2, D6

'XFlag' - D1, D5

'nDataAvail' - D0, D4

respectiv la prima si la a doua citire de semioctet. Liniile de date D1-8 sunt bineinteles nefolosite (nefiind posibila returnarea pe ele a ceva).

Pentru transferul unui octet se executa urmatorul protocol de handshake: calculatorul dezactiveaza HostBusy (in 0) ca e gata de primit datele, perifericul trece PtrClk in 0 pentru a valida datele pe care le pune pe cele 4 linii, computerul pune HostBusy in 1 ca a primit semioctetul si e ocupat cu tratarea lui iar perifericul incuviinteaza prin PtrClk in 1. Pasii se repeta pentru transferul celui de-al doile semioctet.


Document Info


Accesari: 2026
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )