Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Windows XP - Tu decizi ce mesaje de eroare sa vezi in XP

Informatica


Problema Stai linistit, citesti mesajele electronice, rasfoiesti ziarele online, cand bam! Pe ecran apare un mesaj care te anunta ca anumite aplicatii sau componente ale Windows-ului au probleme si trebuie sa fie inchise (''encountered a problem and needs to be closed''). Daca citesti cu atentie textul, vei constata o oarecare ironie - aparent, problema a aparut din senin, iar aplicatia s-a intamplat sa dea peste ea
Solutie Apropo, in mesaj se spune ca informatiile pe care le accesai si la care lucrai este posibil sa se piarda. Cel putin in cazul XP-ului, poti transmite erorile catre Microsoft daca dai clic pe Send Error Report. Daca vrei sa vezi ce le spui creatorilor Windows-ului, da clic pe link-ul din mesajul de eroare. Din pacate, daca te apuci sa sapi prin toate informatiile pentru a afla ce contine raportul, vei pierde cam mult timp. Unele date au facut parte din memoria sistemului in momentul blocarii - oops, am vrut sa spun problemei. Sa presupunem ca pe lista apar aplicatiile pe care le rulai. Si mai mult, daca lucrai intr-un document, este posibil ca o parte sau chiar toate informatiile fisierului sa fie raportate. Inclusiv, poate, unele parole. Oficialii Microsoft afirma ca toate datele pe care le primesc pe aceasta cale sunt folosite pentru un control mai bun al calitatii si nu pentru strategiile de marketing sau monitorizarea utilizatorilor individuali. Teoretic, informatiile care nu ajuta la rezolvarea problemei sunt aruncate, iar datele folositoare sunt sterse dupa determinarea elementului generator de disfunctionalitati.Totusi, daca ti s-a blocat sistemul, vrei sa te intorci la lucru cat mai repede. Cea mai rapida solutie este sa dai clic pe Don't send. Pe de alta parte, sunt momente cand simti ca explodezi din cauza nervilor acumulati si vrei sa le transmiti ''tipilor'' de la Microsoft ce lucru de mantuiala au facut. Din fericire, Windows XP ofera o modalitate de configurare a raportarilor erorilor care te ajuta sa te asiguri ca trimiti numai informatiile dorite, nu toate.

Da clic dreapta pe My Computer si alege Properties (daca nu ai o icoana My Computer pe desktop, deschide Windows Explorer-ul si da clic dreapta pe My Computer in panoul din stanga). Da clic pe tabul Advanced in fereastra de dialog System Properties si alege butonul Error Reporting situat in dreapta jos. Iata care sunt optiunile. Daca nu te deranjeaza sa informezi Microsoft-ul de fiecare data cand Windows-ul face o boacana si vrei sa lucrezi in continuare in aplicatiile implicate in caderile sistemului, debifeaza optiunea Programs de sub ''Enable error reporting'' si lasa activa varianta Windows operating system. Da clic pe OK de doua ori.

Pentru a trimite raporturi de eroare cand aplicatiile se blocheaza, asigura-te ca optiunea Programs este bifata si apoi da clic pe Choose Programs. Implicit, varianta All programs este selectata in campul de dialog Choose Programs, dar poti fi putin mai restrictiv dand clic pe All programs in this list. Pentru a raporta numai erorile aplicatiilor Microsoft (precum Word sau Excel), lasa bifata optiunea Programs from Microsoft. Pentru a alerta compania asupra problemelor componentelor Windows (precum Paint sau WordPad), bifeaza Windows Components.

Pentru a adauga elemente listei cu programele care raporteaza, da clic pe Add in casuta de dialog Choose Programs si tasteaza numele fisierului executabil al fiecarei aplicatii (cel cu extensia .exe). Daca nu stii numele, da clic pe Browse, gaseste si selecteaza programul, da clic pe Open si apoi pe OK. Poti adauga aplicatii non-Microsoft, componente Windows sau programe Microsoft, dupa bunul plac. Cand finalizezi lista, debifeaza optiunea Programs from Microsoft and/or Windows components si apoi da clic pe OK de cate ori este nevoie.

Este usor sa creezi o lista cu aplicatii care sa nu trimita mesaje de eroare. In Choose Program, selecteaza All programs sau All programs in this list si apoi da clic pe butonul Add de sub Do not report errors for these programs (nu Add-ul de sub [I All programs in this list). Tasteaza numele fisierului executabil al programului sau da clic pe Browse pentru a-l selecta. Repeta procesul pentru toate aplicatiile care nu vrei sa trimita un raport. Mai arunca o privire peste campul de dialog pentru a te asigura ca ai bifat casutele care corespund preferintelor tale si apoi da clic pe OK pana cand se inchid toate ferestrele deschise.

Daca vrei ca Microsoft sa nu afle nimic legat despre probleme tale, selecteaza Disable error reporting in fereastra de dialog Error Reporting si da clic pe OK de doua ori.

Pentru a evita total mesajele care anunta erori ale sistemului, selecteaza Disable error reporting in fereastra de dialog Error Reporting si debifeaza optiunea But notify me when critical error occurs. Aceasta optiune nu este insa recomandata. Daca nu te deranjeaza putin mister insa, optiunea te ajuta sa nu mai inchizi mesajele de eroare aparute cand programele se supara si nu mai vor sa raspunda comenzilor. Dupa toate aceste setari, este posibil sa mai apara mesaje de eroare. Aplicatiile cu probleme vor genera aparitia unor mesaje, insa fara cererea de a trimite un raport la Microsoft.


Document Info


Accesari: 2136
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )