Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Efecte de lumina in Photoshop

adobe photoshop
In acest tutorial vom invata cum sa realizam efecte de lumina in Photoshop.

efecte de lumina

Deschide un document nou cu dimensiunile 800600 px, si umple fundalul cu negru.Deschide o imagine careia vrei sa ii adaugi un efect de lumina. Eu am folosit aceasta imagine a lui DaSkinnyBlackMan.

Folosind Pen Tool, selecteaza persoana din imagine. Cand ai terminat apasa Ctrl+Enter pentru a realiza selectia. Din paleta de unelte alege Rectangular Marquee Tool, apasa click dreapta pe imagine si selecteaza Layer via Copy. Foloseste Move Tool pentru a muta layerul persoanei din aceasta imagine in documentul deschis la inceput.

pen tool 2 - efecte de lumina in photoshop

01

Selecteaza Gradient Tool si foloseste setarile din imaginea urmatoare pentru a umple layerul Background.
02 - setari gradient

03 - gradient

Creeaza un layer nou (Ctrl+Shfit+N), apoi apasa Ctrl+G pentru a crea un folder nou si schimba modul de imbinare al acestuia in Color Dodge.

03 - gradient

Pentru a crea un efect de scantei ne vom folosi de brush engine. Astfel vom putea sa personalizam orice pensula. Selecteaza Brush Tool, apasa click pe icoana incercuita mai jos, apoi pune setarile din imagine. Selecteaza apoi culoarea alb, si foloseste pensula pe care tocmai ai creat-o pentru a realiza un efect asemanator cu cel din imaginea de mai jos.

05 - Brush Engine

06 - Scantei

Foloseste acest tutorial pentru a crea linii abstracte asemanatoare celor in imaginea de mai jos. Aceste linii trebuie sa se afle in folderul Efecte de lumina. Poti sa creezi un folder separat, dar nu uita sa ii schimbi modul de imbinare in Color Dodge.

07 - linii abstracteCreeaza un layer nou (in afara folderului), apoi folosind Lasso Tool cu setarile de mai jos, realizeaza o selectie ca in urmatoare imagine. Apasa D pentru a reseta culorile, apoi mergi la Filter > Render > Clouds. Schimba modul de imbinare al acestui layer in Soft Light.

08 - Lasso Tool

09

Creeaza un layer nou, apasa Ctrl+G pentru a crea un folder, apoi schimba modul de imbinare al acestui folder in Color Dodge. Selecteaza Brush Tool, alege o pensula cu dimensiunea de 1 px, si realizeaza linii orizontale si verticale. Mergi apoi la Filter > Blur > Radial Blur si pune setarile din imaginea de mai jos. Apasa Ctrl+J pentru a realiza mai multe copii ale acestui layer, apoi folosind Move Tool muta layerele in parti diferite ale imaginii.

10

11 - radial blur

Acum paleta ta de layere trebuie sa fie asemanatoare cu cea din imginea de mai jos.

12 - paleta de layere

Selecteaza layerul care contine persoana (Layer 1 din imaginea de mai sus). Apasa Ctrl+J pentru a realiza o copie a acestui layer, apoi pune copia layerului sub cel original. Apasa Ctrl+Click pe imaginea corespunzatoare layerului copie, mergi la Select > Modify > Contract si pune valoarea 2 px. Apasa Ctrl+Shift+I pentru a inversa selectia, apoi mergi la Filter > Blur > Radial Blur si foloseste setarile din imaginea de mai jos. Schimba modul de imbinare al acestui layer in Linear Dodge si pune o opacitate de 60%.

13 - radial blur

Rezultatul final (click pentru a mari)

Efecte de lumina in Photoshop - rezultat final

Document Info


Accesari: 4680
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )