Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Elemente de grafica in C++

c


Elemente de grafica în CMonitorul unui PC seamana cu un televizor, ambele aparate afiseaza o imagine formata din puncte independente numite "pixeli". Fiecare pixel are o culoare si o luminozitate proprie independentă 24324o1417y ; de culoare si liminozitate celorlalti.

Pentru unele PC-uri mai vechi existau unele resricti pentru alegerea culorii unui pixel, acesta depinzând de cea a vecinilor sai.

Imaginea afisata pe monitor este formata dintr-un oarecare numar de linii si coloane, cu cât numarul de linii si de coloane este mai mare cu atât calitatea imagini definite este mai ridicata.

Spunem de exemplu ca un monitor cu rezolutia de 640x480 pixeli este mai bun decât un monitor cu o rezolutie 320x200 pixeli.

Monitorul poate afisa atât litere, cifre si semne speciale cât si portrete, peisaje; desene grafice de functii, etc. Pentru acesta nu are nici o importanta daca imaginea afisata reprezinta un text sau o poza.

Monitorul decât preia si afiseaza o imagine deja construita pe când PC-ul trebuie sa gestioneze individual fiecare pixel care compune imagine. Pentru o imagine formata din 640x480 pixeli aceasta înseamna 37200 si deci un anumit necesar de memorie.

PC-ul poseda o componenta numita placa grafica sau interfata video, componenta în sarcina careia cade gestionarea memoriei video si controlul monitorului.

În C++ sunt suportate diferite tipuri de linii si modele de hasurare precum si tipuri de caractere ce pot fi mânite, aliniate sau orientate. Prin intermediul acestor retine este posibila construirea unei aplicatii sofisticate fiind posibila progresia independenta de interfata grafica folosita de PC-ul pe care se va face aplicatia respectiva.

Biblioteca grafica a C++ consta-n fisierele:

1)- graphics.h: contine codul obiect al functiilor grafice definite în limbaj;

2)- bgi: aceste fisiere reprezinta drivere specifice pentru mai multe tipuri de interfete grafice. Pentru valoarea progresiei este necesar numai fisierul cu extensia bgi corespunzator placi grafice for.

3)- chr: aceste fisiere contin descrierile stilurilor suplimentare de caractere.Document Info


Accesari: 7252
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )