Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ELEMENTE TEHNICE ALE UNEI EMISIUNI DE OBLIGATIUNI

tehnica mecanica


ELEMENTE TEHNICE ALE UNEI EMISIUNI DE OBLIGAŢIUNI

Datele de identificare ale Emitentului - acesta se va obliga sa achite atât dobânzile, cât si valoarea obligatiunii la scadenta si raspunde patrimonial de îndeplinirea contractului de creditare. Poate fi reprezentat atât de o corporatie, cât s 24424n1318y i de o institutie a administratiei publice. În ambele cazuri, deosebit de important este aspectul legat de sumele folosite pentru acoperirea împrumutului si a dobânzii.

Valoarea împrumutului sau principalul - emitentul o va restitui la scadenta obligatiunii.

Rata dobânzii - titlurile sunt emise cu o rata specificata a cuponului sau cu o rata nominala determinata de conditiile pietei la momentul ofertei primare a obligatiunilor. Dupa negocieri, ea este fixata contractual pe durata de existenta a obligatiunii. Sunt însa obligatiuni care au rate ale dobânzii fluctuante (valoarea platii dobânzii se înmultind rata dobânzii sau rata cuponului cu valoarea nominala a obligatiunii). Formula de calcul a dobânzii obligatiunilor include media aritmetica a dobânzilor interbancare pe termen de trei sau sase luni la care se adauga o prima de risc.

Exemplu de calcul al ratei anuale a dobânzii = (BUBID3M+BUBOR3M)/2+X%

BUBID3M - rata medie a dobânzii la depozitele la 3 luni constituite la banci

BUBOR3M - rata medie a dobânzii la creditele pe 3 luni acordate de banci

X% - marja care se adauga de catre banca intermediara

Dobânda bonificata de obligatiuni este legata de ratele dobânzilor interbancare BUBID si BUBOR; în functie de emisiune se iau în calcul ratele la 3 sau la 6 luni, ceea ce duce la diferente de randament.

Programul platilor dobânzii - cupon (în literatura de specialitate). Se plateste de obicei, trimestrial, semestrial, anual. Dobânda se calculeaza începând cu data confirmarii de catre CNVM a raportului de închidere privind rezultatele ofertei.

Termenul pâna la scadenta - se mai numeste si maturitate. Obligatiunile au maturitati mai mari de un an (sub un an este un instrument al pietei monetare)


Clauza de rascumparare - permite emitentului sa rascumpere obligatiunile înainte de maturitate, achitându-le la un pret predeterminat. Obligatiunile se rascumpara când ratele generale ale dobânzii devin mai mici decât rata cuponului obligatiunii, retragând astfel o datorie costisitoare si refinantând-o la o rata mai mica.

Refinantare - emitentul emite noi obligatiuni pentru a folosi venitul creat în scopul platii obligatiunilor mai vechi, sau pentru a-si exercita o clauza de rascumparare.

Colateral - garantie care trebuie precizata initial. Poate fi uneori proprietate imobiliara, ori active intangibile.

Administratorul (garant) - este un SVM care asista emitentul la emiterea obligatiunilor, îl reprezinta în cadrul sindicatului de plasament si garanteaza investitorilor onorarea contractului de catre emitent.

Agentul de transfer al titlului de proprietate     - este sediul depozitarului care tine evidenta certificatelor de valoare, locul unde se prezinta cumparatorul pentru a primi obligatiunile originale emise daca acestea sunt sub forma fizica.

Conditii restrictive - se numesc simplu conditii. Sunt clauze în contractul de emisiune ce impun emitentului conditii specifice legate de totalul datoriilor, un anumit nivel al profiturilor, etc
Document Info


Accesari: 2954
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )