Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
3G- Tehnologia unui nou mileniu

tehnica mecanica
3G- Tehnologia unui nou mileniuPopescu George

Stiintele Comunicarii

Grupa 301

Sute de milioane de consumatori au facut deja primii pasi in utilizarea serviciilor 3G si Internet Mobil. Cu peste 16 miliarde de mesaje scurte transmise pe luna in 2001, idea de a putea folosi telefonul mobil ca suport pentru servicii distractive, informative sau comerciale nu este departe de a fi pusa in aplicare. Utilizatorii isi vor putea folosi telefoanele mobile ca porti catre comunicatii vitale, putand accesa internetul in mod grafic, avand acces la servicii diverse cum ar fi rezervarea de locuri la restaurant, hotel, tren sau avion, posibilitatea efectuarii de operatiuni bancare si altele.


Ce inseamna 3G? 3G vine de la "Third Generation Telecommunications" si este o noua generatie de servicii multimedia accessibile de pe telefonul mobil.

3G este evolutie si nu o revolutie. Asta inseamna ca trecerea de la serviciile actuale la cele bazate pe tehnologia 3G se va face gradat, in functie de nevoile si posibilitatile consumatorului. Ceea ce e mai important e ca operatorii de telefonie mobile nu trebuie sa-si arunce la fier vechi sistemele actuale, ei putandu-si optimiza sistemele actuale pentru 3G la un cost mic, urmand ca pe parcurs sa-si imbunatateasca infrastuctura astfel incat sa poata oferi abonatilor toate serviciile noi oferite de tehnologia 3G.


Compania Ericsson, liderul pietei de telefonie mobila din lume, a inceput o serie de negocieri cu ceilalti competitori pentru realizarea unor seturi de standarde in cadrul tehnologiei 3g, standarde ce vor asigura compatibilitatea intre diferitele sisteme ce vor aparea pe piata. Aceasta colaborare este un indicator al importantei pe care lansarea 3G o are pentru o industrie ce a suferit pierderi din cauza problemelor cu producerea telefoanelor mobile.

Coordonate de Forumul Global pentru Certificari, discutiile au inceput un marea Britanie. Scopul lor este de a stabili prioritatile pentru testare si dezvoltare, pentru ca terminalele, indiferent de locul si compania care le-a fabricat sa aiba aceleasi standarde.

Presedintel FGC, Bob Morley a declarat ca "fara a stabili prioritati si o directie comuna, sunt sanse foarte mici de indeplinire a cerintelor si terminalele nu vor functiona pe noile retele". Morley a subliniat ca pentru a inspira incredere consumatorilor in tehnologia 3G terminalele si retelele trebuie terminate la timp, iar producatorii nu trebuie sa lucreze in izolare. "Am toata increderea ca acest proces de colaborare, care implica cei mai importanti producatori de telefonie mobila, isi va atinge scopurile.

Cat despre consumatori, acestia mai au de asteptat pana vor putea urmari filme de pe telefonul mobil...


Document Info


Accesari: 2339
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )