Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Lista de controlata pentru a investiga tipul de greseli

tehnica mecanicaLista de control proiectata pentru a investiga tipul de greseli

in indeplinirea comenzii
ZONE

TOTAL

ZONA A

ZONA B

ZONA C

ERORI

Material rupt

Nasturi rupti

Neideplinirea la timp a comenzii

Greseli de pret

Curatare necorespunzatoare

Decolorarea tesaturii

Arderea tesaturii


Total

Perioada inregistrata: 1-01-2005/31-01-2005

Verificator:

Metoda: analiza greselilor facute rezultate din reclamatii

Peridiocitate: 1 luna


Trebuie precizat ca,   timp ce in zona A s-a pastrat mana de lucru umana, in zona B s-a introdus aparatura performanta dar inca se mai folosesc oamenii pentru anumite proceduri in timp ce in zona C activitatea este indeplinita in totalitate de masinarii, tehnologie de ultima ora.

In zona A neatentia oamenilor produce cele mai multe greseli dar nici zona C nu este lipsita de greseli, asta demonstrand ca exista mai multe probleme: si cu personalul si cu programarea adecvata a masinilor pentru a evita deteriorarea materialelor.

Oricum, pricipala problema ramane satisfactia clientilor, iar asta se poate face doar prin reproiectari la nivelul managementului.

In perioada imediat urmatoare un specialist va analiza problemele si va da solutii pentru imbunatatirea pe toate perioadele de timp: scurt, mediu si lung.
Histograma


Se utilizeaza pentru a vedea care este distributia unor variabile si de asemenea pentru a determina rezolvarea unui proces in raport cu obiectivele stabilite.

In acest caz, variabila este timpul necesar ( in ore ) pentru a indeplinii intreg procesul de spalare pana la ridicarea de catre client a comenzii. Au fost facute 74 de observatii pe o perioada de 3 luni.


Timpul (in ore) necesar pentru a efectua ciclul de spalare si predare
Determinarea rangului ansamblului de date:


Valoarea maxima=78 L-S= 70

Valoarea minima=8


Numarul de intervale k=10

Amplitudinea = 78-8/k= 70/10 = 7


Punctul de inceput al histogramei = 8 - 1/2= 7.5Graficele de control sunt instrumente statistice folosite pentru a evalua stabilitatea unui proces.Acestea permit sa se distinga cauzele variatiei. Cauzele pot fi aleatorii sau specifice. Cauzele aleatorii sunt greu de identificat si eliminat. Cauzele specifice pot fi descoperite si eliminate pentru a atinge obiectivul de stabilizare a procesului.


x1

x2

x3

x4

x5

x6

X

R

Procesul este instabil deorece apar trei puncte in afara limitelor de control, asta demonstrand prezenta unor cauze care creaza oscilatii.Functia QFD


Functia QFD este foarte importanta deorece raspunde la 2 intrebari :

CE anume asteapta clientii de la serviciul respectiv?

CUM se reuseste indeplinirea cerintelor si necesitatilor clientilor?


Este foarte important, caci putem fabrica un produs foarte bun la un pret competitiv si totusi sa esuam. Acesta demonstreaza ca proiectarea s-a facut fara consultarea clientilor, fara a afla la ce s-ar astepta de la un produs de acest fel.Dezvoltarea calitatii solicitateImportanta pentru client

Evaluarea serviciului

Calitatea planificata

Factorul de crestere

Importanta absoluta

Importanta relativa

Tratarea corespunzatoare a clintului

Atitudine amabila si politicoasa fata de clientAtentia primitaAsteptarea minima la coadaServit cu rapiditatePredarea rufelor la momentul stabilit

Realizarea la termenul stabilitPerfectionarea personaluluiNu se primesc nimic in plus fata de ceea ce se poate realizaObtinerea curatarii impecabile fara a deteriora materialul

- foarte important

- important

- mai putin important


Tabelul ne raspunde la intrebarea "CE" necesitati si expectative trebuie satisfacute si in ce masura trebuie facuta imbunatatirea. Pentru a afla cum este necesar alt tabel.

Q.F.D. este o metoda valoroasa pentru proiectarea serviciului in conformitate cu cerintele beneficiarului acestuia. Nu este doar o metoda de proiectare ci un sistem ce trebuie utilizat pentru a indrepta lucrurile inspre calitate.

Concluzii


Calitatea este in cele din urma definita de catre client si reprezinta apropierea proiectului si a livrabilelor de indeplinirea cerintelor si asteptarilor clientului.

Vechiul adagio despre calitate ca fiind in ochii privitorului este adevarat - calitatea este in cele din urma masurata de catre client. Telul este indeplinirea sau depasirea cerintelor si asteptarilor clientului. Acesta este un concept decisiv despre calitate. Uneori exista tendinta de a considera "calitatea" ca fiind cel mai bun material, cel mai bun echipament si absolut zero defecte. Cu toate acestea, de cele mai multe ori clientul nici nu asteapta si nici nu isi poate permite o solutie perfecta. Chiar daca sunt citeva imperfectiuni in proiect, clientul poate totusi sa spuna ca solutia a fost livrata la un nivel inalt de calitate. In schimb, o solutie cu vicii de proiectare dar fara defecte care nu indeplineste nevoile clientului nu este considerata de calitate inalta. Scopul managementului calitatii este in primul rind intelegerea asteptarilor clientului in ceea ce priveste calitatea, apoi alcatuirea unui plan si a unui proces proactiv pentru indeplinirea acestor asteptari.

Din moment ce calitatea este definita de client, poate parea ca este complet subiectiva. Cu toate acestea, o multime de aspecte ale calitatii pot fi exprimate obiectiv. Aceasta necesita in primul rind descompunerea termenului generic "calitate" in mai multe domenii care definesc caracteristicile calitatii. Apoi se analizeaza fiecare dintre aceste caracteristici individuale si se determina una sau mai multe matrici care se pot colecta pentru a oglindi acea caracteristica. De exemplu, una din caracteristicile unei solutii de calitate poate fi sa aiba un numar minim de erori. Aceasta caracteristica poate fi masurata prin numararea erorilor si defectelor dupa punerea in functiune a solutiei.

Unul din scopurile managementului calitatii este detectarea erorilor si defectelor din proiect cit mai devreme posibil. Asadar, un bun proces de managementul calitatii va necesita mai multe ore de efort si un cost mai mare la inceput. Oricum, avantajele cistigate vor fi mari, pe masura ce proiectul evolueaza. De exemplu, este mult mai usor sa descoperi problemele legate de cerintele de business in timpul fazei de analiza, decit sa refaci lucrari pentru a rezolva problemele in timpul testarii. Este de asemeni mult mai ieftin sa descoperi o problema a unui chip de computer cind acesta este fabricat, in loc sa o inlocuiesti atunci cind clientul aduce computerul pentru service, dupa cumparare. Cu alte cuvinte, echipa proiectului trebuie sa incerce mentinerea unui nivel ridicat de calitate si a unui numar redus de defecte in timpul producerii livrabilelor, in loc sa spere ca problemele vor fi detectate si rezolvate in timpul Fazei de Testare de la sfirsitul proiectului (sau si mai rau, sa astepte descoperirea problemei de catre client, dupa terminarea proiectului).


Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai complet site cu referate
Document Info


Accesari: 2275
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )