Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Utilizarea fisierelor de referinta

tehnica mecanica


EXERCI|IUL nr. 11 : Utilizarea fisierelor de referinta
Exerci\iul nr. 11 : Utilizarea fi=ierelor de referin\[xbind
C]nd desenul curent este salvat, informa\iile despre desenul de referin\[ ata=ate permanent sunt numele s[u =i calea dup[ cere se poate accesa. Pentru c[ desenul de referin\[ nu este parte a desenului curent, el va fi re]nc[rcat ]n desenul curent la ]nceputul fiec[rei sesiuni de desenare. Aceasta asigur[ s[ fie ]nc[rcat[ ultima versiune a desenului de referint[, reflect]nd orice modificare ce s-a f[cut ]n acesta.
Listarea fi=ierelor de referin\[ ]ntr-un desen


Dac[ intr-un anumit stadiu dori\i lista numelor desenelor de referin\[ care sint ata=ate desenului curent, tasta\i xref =i apoi "?" pentru a invoca listarea. La prompterul "Xref(s) to list < > ap[sa\i <Return> pentru a lista toate desenele ata=ate. AutoCAD-ul va da numele tuturor fi=ierelor de referin\[ =i calea directorului ]n care se g[sesc aceste desene. Ap[sa\i F1 pentru a v[ ]ntoarce ]n editorul de desenare.
}n fereastra de dialog Layer Control poate fi observat un num[r de layere prezentate deja ]n desen, care nu au fost create de Dvs. Aceasta se refer[ la leyer-ele desenului de referin[, Office , care a fost ata=at. }n ordinea ]n care ele sunt trecute ]n desenul de referin\[, AutoCAD-ul nume=te leyer-ele de referin\[ cu numele fi=ierului original urmat de simbolul "pipe" (I) =i apoi de numele layer-ului (exemplu este layer-ul OFFICE WINDOW)


5. Crea\i un nou layer numit PLANTS cu culoarea green(verde) =i tipul de linie continuous =i face\i -l curent.

Ca o ad[ugare la func\iile de referin\[ extrem[ pe care le-a\i utilizat ]n acest exerci\iu, ]n continuare v[ vor fi prezentate c`teva op\iuni de referin\[ adi\ionale posibile ]n AutoCAD.

Bind: Aceast[ op\iune permite ata=area permanent[ a con\inutului unui desen extern ]n desenul curent. C`nd lega\i un fi=ier de referin\[ el devine un bloc normal ]n desen. C`nd toate obiectele numite din fi=ierul de referin\[ sunt legate la desenul curent numele lor sunt schimbate. Caracterul "pipe" pe care l-a\i v[zut ]n fereastra de dialog Layer Control va fi ]nlocuit cu 3 caractere; $, apoi un num[r, urmat de un alt $. Fiecare num[r este ad[ugat de AutoCAD pentru a asigura fiec[rui obiect un nume unic.

Dtach: Aceast[ op\iune va =terge permanent leg[tura dintre desenul extern =i desenul curent.

Path: Aceasta v[ permite s[ schimba\i directorul pentru desenul de referin\[ dac[, de exemplu, locul desenului este schimbat. Dac[ se ]nt`mpl[ aceasta, este esen\ial s[ reactualiz[m calea, altfel AutoCAD-ul nu va putea g[si =i ]nc[rca desenul de referin\[.

Reload: Aceasta v[ permite s[ re]nc[rca\i orice desen extern at`ta timp c`t sunte\i ]nc[ ]n desenul curent. Aceast[ op\iune este folositoare, ]n particular, dac[ utiliza\i AutoCAD-ul ]ntr-o re\ea unde altcineva poate fi responsabil pentru actualizarea desenului de referin\[ ]n timp ce Dvs. lucra\i la desen. Utiliz`nd reload pute\i fi sigur c[ desenul de referin\[ pe care ]l folosi\i este ultima versiune disponibil[.

Log: Pentru a urm[ri utilizarea desenelor externe este generat =i automat men\inut un fi=ier jurnal exterior (.XLG). Acest fi=ier jurnal ]nregistreaz[ utilizarea op\iunilor Attach, Bind, Detach sau Reload pentru fiecare referin\[ extern[ ]n desenul curent.

}n completare la comanda Xref AutoCAD-ul prevede o comand[ Xbind care este localizat[ ]n menul comenzii Xref. Aceast[ comand[ este diferit[ de op\iunea Bind a comenzii Xref. }n aceasta ve\i putea s[ ata=a\i permanent obiecte selectate din desenul de referin\[. Acestea pot include blocuri, moduri de cotare, layere, tipuri de linii =i stiluri de text. AutoCAD-ul redenume=te obiectele =terg`nd simbolul "pipe" =i ]nlocuindu-l cu conven\ia $, num[r, $.


13. Salva\i desenul =i ie=i\i din editorul de desenare cu comanda Quit.


Document Info


Accesari: 1738
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )