Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...



















































INTREBARI MECANICA

Auto




INTREBARI MECANICA

1 Autovehiculele si remorcile pot fi certificate din punct de vedere al autenticitatii de catre:
a) Autoritatea Rutiera Româna;
b) Directia Politiei Rutiere;
c) Registrul Auto Român.


2 Când este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:
a) în cazul în care detinator 343t1923d ul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni;
b) daca s-a pierdut certificatul de înmatriculare;
c) daca autovehiculul a avut avarii grave la mecanismul de directie în urma unor evenimente rutiere.





3 Se interzice circulatia pe drumurile publice a vehiculului daca:
a) nu a fost supus inspectiei tehnice periodice înaintea datei înscrise în anexa certificatului de înmatriculare;
b) noxele motorului ating limita maxima;
c) are montate alte dispozitive de iluminare si semnalizare decât cele omologate de autoritatea competenta.


4 Când este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:
a) daca autovehiculului i s-a efectuat o reparatie capitala;
b) daca autovehiculul nu a fost folosit o perioada îndelungata;
c) în cazul în care detinator 343t1923d ul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni.


5 Vehiculele se înmatriculeaza numai daca:
a) au o stare tehnica si estetica foarte buna;
b) au fost omologate de catre R.A.R.;
c) se completeaza fisa de înmatriculare.


6 Latimea generala a vehiculelor, inclusiv încarcatura este de:
a) 2,50-2,60 m;
b) 2,60-2,70 m;
c) 2.50-2,70 m;


7 Care este documentul care se elibereaza în urma omologarii unui autovehicul ?
a) autorizatia provizorie de circulatie;
b) certificatul de înmatriculare al vehiculului;
c) cartea de identitate a vehiculului.


8 Care din urmatoarele cauze determina scaderea presiunii uleiului?
a) înfundarea sorbului pompei de ulei;
b) nivelul prea mare a uleiului în carter;
c) folosirea unui ulei prea vâscos.


9 Ciclul de functionare al motorului cu ardere interna în patru timpi, se realizeaza în :
a) patru rotatii complete ale arborelui cotit;
b) patru rotatii complete ale arborelui cu came;
c) doua rotatii complete ale arborelui cotit.


10 Când directia unui autovehicul trage dreapta înseamna ca:
a) este reglat incorect unghiul de convergenta;
b) este reglat incorect unghiul de fuga;
c) este reglat incorect unghiul de cadere.


11 Rolul diferentialului este:
a) de a permite ca rotile puntilor motoare sa ruleze cu turatii diferite;
b) atenuarea socurilor din transmisia automobilelor;
c) amplificarea momentului motor, pe care-l transmite la roti.
12 Care este rolul transmisiei ?
a) transmiterea miscarii de la ambreiaj la cutia de viteze;
b) transmiterea miscarii de la motor la rotile motrice;
c) asigurarea eficientei frânei de motor.


13 Uzura anvelopei pe mijlocul benzii de rulare este o consecinta a rulajului :
a) cu viteza ridicata;
b) cu viteza redusa;
c) cu presiune mare.


14 Care trebuie sa fie nivelul electrolitului în bateria de acumulatori ?
a) 10-15 mm sub nivelul placilor;
b) 10-15 mm deasupra placilor;
c) la nivelul placilor.


15 La coborârea unei pante lungi cu autovehicule echipate cu motoare cu aprindere prin scânteie se recomanda folosirea frânei de motor întrucât:
a) realizeaza o economie apreciabila de combustibil;
b) evita suprasolicitarea frânei de serviciu care în anumite conditii devine ineficienta;
c) micsoreaza uzura motorului.


16 Care poate fi indiciul exterior al consumului marit de combustibil în urma reglarilor gresite la motor ?
a) fum de esapament alb;
b) fum de esapament albastru;
c) fum de esapament negru.


17 Care este rolul electromotorului?
a) antreneaza arborele cotit;
b) antreneaza compresorul;
c) antreneaza ventilatorul.

18 Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan ?
a) uzura pronuntata a pneurilor rotilor din fata;
b) uzura pronuntata a angrenajelor din caseta de directie;
c) uzura pronuntata a suspensiei autovehiculului.


19 Care este rolul termostatului ?
a) mentine temperatura lichidului de racire în limitele optime;
b) închide si deschide circuitul lichidului catre instalatia de climatizare, la anumite temperaturi;
c) realizeaza scaderea temperaturii lichidului de racire.


20 Uzura pronuntata a marginilor benzii de rulare se datoreaza :
a) rularii cu presiune mai mica decât cea recomandata;
b) rularii cu presiune mai mare decât cea recomandata;
c) conducerii cu viteza mare.


21 Care este rolul bateriei de acumulatori ?
a) transforma curentul de joasa tensiune în curent de înalta tensiune;
b) alimenteaza consumatorii de energie electrica în raport de necesitati;
c) produce curent electric necesar alimentarii consumatorilor.


22 Care dintre unghiurile directiei face ca, dupa virare, rotile directoare sa revina în pozitia initiala?
a) unghiul de convergenta;
b) unghiul de cadere;
c) unghiul de fuga.


23 Echipamentul de directie prevazut cu un sistem de amplificare (servodirectie):
a) este obligatoriu pentru toate autovehiculele cu sarcina maxima pe axa directoare mai mare de 4500 kg;
b) este obligatoriu la toate tipurile de autoturisme;
c) nu exista nici o prevedere în acest sens.




24 Momentul motor transmis la roti in trepte inferioare de viteza este:
a) mai mic decât la arborele motorului;
b) mai mare decât la arborele motorului;
c) egal cu cel de la arborele motorului.


25 Care este rolul mecanismului de distributie ?
a) asigura patrunderea amestecului carburant în cilindri si evacuarea gazelor arse;
b) asigura distribuirea curentului electric de înalta tensiune la bujii;
c) asigura uniformizarea mersului motorului prin distribuirea surplusului de energie debitat în timpul motor catre ceilalti timpi.


26 În cazul rularii cu un pneu umflat sub presiunea indicata de constructor, uzura neuniforma a benzii de rulare se produce:
a) în zona exterioara a benzii de rulare;
b) pe creasta;
c) pe toata suprafata.


27 Care din urmatoarele cauze determina descarcarea bateriei de acumulatori ?
a) oxidarea bornelor;
b) desfacerea legaturilor;
c) folosirea excesiva a demarorului.


28 Care este rolul generatorului de curent alternativ ( alternatorului) :
a) asigura pornirea automata a motorului;
b) este sursa de energie pentru consumatori în timpul functionarii motorului si de încarcare a bateriei de acumulatori;
c) alimenteaza cu energie electrica electromotorul.


29 Din ce cauza faza de întâlnire a farului "bate" în sus ?
a) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte în jos (sub filament);
b) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte în sus (deasupra filamentului);
c) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte lateral.


30 Inspectia tehnica a autovehiculelor destinate instruirii practice se efectueaza :
a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;
b) la cel mult sase luni într-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;
c) la cel mult sase luni într-o statie de inspectie tehnica a M.I.


31 Unghiul de cadere al rotilor are rolul:
a) de a împiedica oscilatiile rotii în limita jocului din rulmentii butucului;
b) de a micsora tendinta de deschidere a rotilor;
c) de a mentine rotile directoare în pozitie stabila de mers rectiliniu al automobilului.


32 Precizati care dintre cauzele urmatoare conduc la încalzirea excesiva a pneurilor:
a) rularea cu o presiune mai mare în pneuri decât cea indicata de uzina constructoare;
b) rularea fara oprire pe o distanta prea mare;
c) rularea cu presiune mai mica în pneuri decât cea indicata de uzina constructoare.


33 Care poate fi indiciul exterior al uzurii pronuntate a setului motor?
a) fum de esapament alb;
b) fum de esapament albastru;
c) fum de esapament negru.


34 Care din urmatoarele defectiuni conduc la patinarea ambreiajului ?
a) uzura mare a ferodourilor discurilor conduse;
b) cursa libera a pedalei de ambreiaj este prea mare;
c) ruperea pârghiei de debraiere.


35 Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de frânare care:
a) avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;
b) nu are nici o influenta asupra spatiului de oprire;
c) regleaza în mod automat forta de frânare la roata, evitând blocarea rotii

.
36 Uzura neuniforma a benzii de rulare în plan transversal poate fi cauzata de:
a) bruscarea frecventa a directiei;
b) reglarea necorespunzatoare a unghiurilor de fuga;
c) reglarea necorespunzatoare a convergentei rotilor.


37 Care din urmatoarele cauze duce la uzura prematura a anvelopelor rotilor din fata:
a) greutatea mare pe puntea din fata datorita existentei motorului;
b) solicitarea mai mare a rotilor din fata la viraje si la mentinerea directiei de mers;
c) reglarea gresita a convergentei rotilor.


38 Cum veti proceda când încarcatura depaseste greutatea maxima autorizata a vehiculului ?
a) mariti presiunea în pneuri;
b) rulati cu viteza redusa;
c) nu efectuati transportul în asemenea conditii.


39 Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan?
a) convergenta rotilor nereglata;
b) unsori prea vâscoase în caseta de directie si la articulatii;
c) uzura pronuntata a capetelor de bara.


40 Care este rolul ambreiajului?
a) asigura legatura dintre cutia de viteza si rotile motrice;
b) cupleaza si decupleaza frâna de serviciu;
c) cupleaza si decupleaza legatura dintre motor si cutia de viteze

.
41 Inspectia tehnica a autovehiculelor noi destinate instruirii practice se efectueaza :
a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;
b) la cel mult un an într-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;
c) la cel mult sase luni într-o statie de inspectie tehnica a M.I.





42 La frânare observati ca autoturismul dvs. trage într-o parte. Care sunt cauzele posibile ?
a) volanul are joc peste limitele maxime admise;
b) suprafata carosabilului are aderenta uniforma;
c) sistemul de frânare are dezechilibru mai mare de 20 %

.
43 Patrunderea apei în baia de ulei a motorului se constata prin :
a) mersul neregulat al motorului;
b) scaderea nivelului apei în radiator;
c) existenta unei spume de culoare galbuie pe joja de nivel a uleiului.


44 Uzura neuniforma a benzii de rulare a unui pneu este produsa de:
a) exploatarea pneului în conditii de suprapresiune;
b) exploatarea pneului în conditii de suprasarcina;
c) rularea cu viteza excesiva.


45 Care din cauzele de mai jos determina jocul mare al volanului?
a) presiune scazuta în pneurile din fata;
b) jocul mare al fuzetei pe pivot;
c) unsoare prea vâscoasa în articulatiile transmisiei directiei.


46 Dupa ce recunoasteti ca ambreiajul patineaza ?
a) la schimbarea treptelor de viteza se aude zgomot de pinioane;
b) când motorul se gaseste în priza directa, la accelerarea brusca, autovehiculul nu dezvolta o viteza corespunzatoare;
c) la plecarea de pe loc autovehiculul produce smucituri.

47 Care dintre urmatoarele defectiuni ale instalatiei de racire conduce la uzura prematura a motorului ?
a) blocarea termostatului în pozitia deschis;
b) uzura rulmentilor pompei de apa;
c) înfundarea instalatiei de încalzire.


48 Cuplarea unui vehicul cu una sau doua remorci pentru formarea unui ansamblu de vehicule, se poate efectua numai daca:
a) ansamblul de vehicule poate realiza raza minima de virare a autovehiculului tragator;
b) vehiculele care compun ansamblul nu se ating la trecerea peste denivelari;
c) elementele care compun dispozitivul de cuplare sunt omologate.


49 Rotile directoare ale autovehiculelor cu tractiune pe spate, sunt de regula :
a) divergente sau paralele;
b) convergente sau paralele;
c) divergente.


50 Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de frânare:
a) pneumo-hidraulic asistat;
b) care avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;
c) care regleaza în mod automat alunecarea în sensul de rotatie al rotilo

r.
51 Ce se întelege prin anvelopa de zapada ?
a) anvelopele al caror desen al benzii de rulare si structura sunt concepute pentru a asigura un comportament mai bun pe noroi si zapada proaspata;
b) anvelopa la care desenul benzii de rulare este caracterizat, în general prin elemente, canale si/sau proeminente masive, mai distantate unele de altele decât cele ale anvelopelor de drum;
c) anvelopa de drum care poate circula în toate anotimpurile, pe orice tip de carosabil cu aceleasi performante la rulare.


52 Care dintre urmatoarele cauze determina scaderea puterii motorului ?
a) acumulatorul este descarcat;
b) conjuctorul-disjunctorul este defect;
c) toba de evacuare este înfundata.


53 Când se considera ca autovehiculul merge în priza directa ?
a) când turatia arborelui cotit este mai mare decât turatia rotilor;
b) când turatia arborelui cotit este mai mica decât turatia rotilor;
c) când turatia arborelui cotit este egala cu turatia arborelui secundar al cutiei de viteze.


54 Înscrisul TUBELESS pe o anvelopa, semnifica faptul ca :
a) anvelopa este cu profil de iarna;
b) anvelopa este cu profil de vara;
c) anvelopa este de tipul "fara camera de aer".


55 Ce rol are mecanismul de directie al autovehiculului ?
a) sa permita o conducere usoara;
b) sa permita bracarea cu usurinta a rotilor directoare;
c) sa asigure stabilitatea în mers a autovehiculului.


56 Care este cea mai frecventa cauza care duce la arderea garniturii de chiulasa ?
a) blocarea termostatului în pozitie deschis;
b) strângerea insuficienta a chiulasei;
c) înfundarea filtrului de aer.

57 Uzura anvelopei pe una dintre marginile benzii de rulare, se datoreaza :
a) dereglarii unghiurilor de convergenta;
b) rularii cu presiune scazuta;
c) rularii cu presiune ridicata.


58 Care dintre urmatoarele cauze provoaca sulfatarea bateriei de acumulatori ?
a) legaturile bateriei de acumulatori sunt slabe sau rupte;
b) nivelul scazut al electrolitului din bateria de acumulatori;
c) bornele bateriei de acumulatori sunt oxidate.


59 Rateurile în galeriile de admisie si evacuare se produc din cauza :
a) supraîncalzirii motorului;
b) supraturarii motorului;
c) jocului prea mic dintre culbutori si supape.


60 Care dintre urmatoarele cauze provoaca la efectuarea unui viraj lovituri puternice la volanul unui autovehicul prevazut cu sistem de directie cu servomecanism hidraulic ?
a) patrunderea aerului în instalatia hidraulica;
b) articulatiile neunse;
c) unghiul de convergenta dereglat.



Raspunsuri

1 - c 31 - a
2 - c 32 - c
3 - c 33 - b
4 - a 34 - a
5 - b 35 - c
6 - a 36 - a
7 - c 37 - c
8 - a 38 - c
9 - c 39 - c
10 - a 40 - c
11 - a 41 - -
12 - b 42 - c
13 - c 43 - c
14 - b 44 - c
15 - b 45 - b
16 - c 46 - b
17 - a 47 - a
18 - b 48 - c
19 - a 49 - b
20 - a 50 - c
21 - b 51 - a
22 - c 52 - c
23 - c 53 - c
24 - b 54 - c
25 - a 55 - b
26 - a 56 - b
27 - c 57 - a
28 - b 58 - b
29 - b 59 - c
30 - b 60 - a

1.Care poate fi cauza incalzirii tamburului de frana al sistemelor hidraulice?
a)garnituri de franare uzate;
b)sabotii se afla prea departe de tambur;
c)arcul de readucere a sabotilor de franare este rupt.

2.DIn care parte a jantei se incepe demontarea anvelopei?
a)de langa valva;
b)de pe partea opusa valvei;
c)de pe oricare parte

3.Ce tip de conducere favorizeaza conducerea ecologica?
a) conducerea cu viteze mari;
b)conducerea cu viteza legala, fara accelerari intense;
c)conducerea la turatii mari ale motorului

4.Cum creste spatiul de franare raportat la viteza de deplasare a autovehiculului?
a)liniar;
b)exponential;
c)spatiul de franare nu este influentat de viteza de deplasare.

5.Pe drumuri pavate cu piatra cubica umeda sunteti obligat :
a) sa folositi sistemul ABS;
b)sa folositi materiale derapante;
c) sa reduceti viteza

6.Uzura neuniforma,in pete a suprafetei de rulare a pneurilor este cauzata de:
a)deplasarea cu viteze ridicate;
b)presiunea din pneuri prea scazuta;
c)uzura amortizoarelor telescopice

7.Compresorul instalatiei de aer conditionat al autoturismului este actionat:
a)mecanic, de catre motorul autovehiculului;
b)electric de catre demaror sau alt motor electric;
c)electric de catre alternator;

8.Din care parte a jantei se incepe montarea anvelopei?
a)de langa supapa;
b)din partea opusa supapaei;
c)din oricare parte

9.Cum sunt de regula rotile directoare ale autoturismelor cu tractiunea pe rotile din spate?
a)divergente;
b)convergente sau paralele;
c)divergente sau paralele;

10.Ce impiedica sistemul ABS:
a)patinarea rotilor sub sarcina;
b)deraparea vehiculului in viraj;
c)blocarea rotilor la franare.

11.La actionarea pedalei de frana aceasta pulseaza ritmic.Care poate fi cauza?
a)uzura sabotilorde frana;
b)fierberea lichidului de frana;
c) ovalizrea tamburilor de frana;

12.Consumul ridicat de combustibil si implicit conducerea neecologica sunt favorizate de:
a) deplasarea cu viteze ridicate;
b)folosirea permanenta a instalatiei de aer conditionat a vehiculului;
c)rularea cu geamurile deschis;

13.In timp ce conduceti un autovehicul sesizati ca volanul trage intr-o parte.Care poate fi cauza?
:a)presiunea diferita in pneurile din fata;
b)reglajul defectuos al geometriei rotilor directoare;
c)vant lateral puternic.

14.Uzura uniforma a pneurilor la marginile suprafetei de rulare este cauzata de:
a)deplasare cu viteze ridicate;
b) presiunea din pneuri prea scazuta;
c)presiunea din pneuri prea ridicata;

15.Ce reprezinta cifra octanica a benzinei:
a)gradul de puritate al combustibilului;
b)raportul etalon dintre izooctan si heptan;
c)cantitatea de izooctan din benzina

1 c
3 b
4 b
5 c
7 a
9 b
10 c
11 c
12 b
13 abc
15 b



loading...








Document Info


Accesari: 4964
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )