Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Ministepper - Date tehnice

Sport


BUFFALO

MinistepperInstructiuni de folosire

Cuprins

Indicatii cu privire la siguranta

Indicatii importante

Utilizare si functiuni

Instructiuni privind antrenamentul si utilizarea

Desen explicativ

Lista componentelor

Inainte de antrenament / Indicatii cu privire la antrenament

Tabel cu privire la masurarea pulsului

Utilizarea calculatorului

Schimbarea bateriei

Indicatii cu privire la protectia mediului

Pasirea pe stepper

Îngrijire si întretinere

Date tehnice

Indicatii cu privire la siguranta

Nivelul de siguranta al aparatului poate fi mentinut, daca acesta este verificat cu regularitate, în vederea depistarii daunelor sau a uzurii. Se verifica cu atentie deosebita pedalele si cablul de otel.

În cazul în care d-vs dati aparatul altor persoane, sau daca aparatul este folosit de altcineva, verificati daca aceasta persoana cunoaste continutul acestei instructiuni de folosire.

Acest aparat poate fi folosit întotdeauna numai pentru antrenarea unei singure persoane.

Verificati înainte de prima utilizare, cât si mai târziu la intervale regulate starea tuturor suruburilor, tijelor si a altor legaturi, daca acestea stau strâns.

Îndepartati toate obiectele cu margini ascutite din jurul aparatului, înainte sa începeti antrenam 242l118c entul.

Antrenati-va numai pe aparatul care functioneaza ireprosabil.

Piesele defecte trebuie sa fie schimbate imediat si/sau aparatul nu se foloseste pâna la remedierea acestuia.

Parintii si persoanele care au rol de supraveghetori, trebuie sa-si asume responsabilitatea, ca datorita initiativei naturale a copiilor de a se juca si a disponibilitatilor acestora pentru experimente, pot sa apara situatii, pentru care aceste aparate nu au fost concepute.

În cazul în care lasati copiii sa se antreneze cu aparatul, trebuie sa tineti cont de dezvoltarea lor spirituala si corporala, precum si de temperamentul acestora. Supravegheati copiii si, înainte de toate, informati-i cu privire la folosirea corecta a aparatului. Aparatele pentru antrenamente nu pot fi folosite sub nici o forma în loc de jucarii.

La montarea aparatului asigurati-va ca în jur, în toate directiile este spatiu suficient.

Copiii trebuie supravegheati sa nu ajunga în apropierea aparatului, caci ei, datorita dorintei lor naturale de a se juca, ar putea folosi aparatul într-un scop pentru care acesta nu este adecvat, ceea ce ar putea duce la accidente.

Va rugam sa tineti cont de faptul ca un antrenament incorect si excesiv, poate dauna sanatatii d-vs.

Va rugam sa va asigurati, ca maneta si celelalte mecanisme ce se regleaza sa nu patrunda în raza de miscare a aparatului în timpul exercitiilor, pentru a nu deranja desfasurarea antrenamentului.

La montarea aparatului asigurati-va ca aparatul sta stabil, iar evetualele inegalitati ale pardoselii trebuie sa fie egalate.

Daca va antrenati pe aparat, purtati de fiecare data îmbracaminte si încaltaminte sport, care sa fie adecvate pentru antrenamentul de fitness. Îmbracamintea trebuie sa fie confectionata în asa fel încât sa nu se agate datorita formei ei, de ceva în timpul antrenamentului. Pantofii trebuie sa fie potriviti pentru aparatul de antrenament, în principiu sa tina piciorul stabil si sa aiba o talpa care sa nu alunece.

În principiu, înainte de începerea unui antrenament, ar trebui sa va consultati cu medicul d-vs. Acesta poate sa va dea informatii concrete, ce fel de intensitate pot avea exercitiile, ce vi se potriveste d-vs si sa va dea recomandari cu privire la antrenament si alimentatie.

Recomandari importante

Montati aparatul dupa instructiunile de montare si folositi pentru montarea aparatului numai piesele alaturate specifice acestuia. Înainte de montare controlati pe baza listei cu piesele, din instructiunile de montare si utilizare, daca livrarea este completa.

Montati aparatul într-un loc uscat si plan si protejati-l de umezeala. Daca veti dori sa protejati locul unde urmeaza sa montati aparatul, îndeosebi contra amprentelor, a murdaririi etc. va recomandam sa puneti sub aparat un suport potrivit care nu aluneca.

Este general valabil ca aparatele sportive nu sunt jucarii. Acestea pot fi utilizate numai conform scopului lor si folosite numai de persoane informate si instruite corespunzator.

În cazul în care apar semne de ameteala, greata, dureri în piept, sau alte simptome anormale, întrerupeti imediat antrenamentul si adresati-va medicului.

Persoane precum copiii, invalizii si oamenii cu handicap sa foloseasca aparatul numai în prezenta unei alte persoane, care poate sa acorde ajutor si sa dea sfaturi.

Fiti atenti ca d-vs sau alte persoane sa nu se afle cu nici o parte a corpului în raza de miscare a pieselor.

În cazul pieselor reglabile tineti cont de pozitia corecta a acestora, respectiv de pozitia maxima de reglare marcata.

Nu va antrenati niciodata imediat dupa mese!

Utilizare si functiuni

Va felicitam pentru achizitionarea acestui mini-stepper compact cu calculator!

Cu acest aparat va puteti antrena oriunde si oricând. Antrenamentele ajuta la îmbunatatirea conditiei fizice, precum si la revigorarea circulatiei sanguine.

Stepperul nu are doar dimensiuni mici, ci si o greutate redusa. Acesta se caracterizeaza prin usurinta în utilizare, fiind aparatul ideal pentru antrenamente eficiente prin pasire.

Calculatorul va ajuta în mod suplimentar sa controlati intensitatea antrenamentului.

Va dorim multe bucurii cu acest aparat compact pentru antrenamente!

Stepperul dispune de un sistem de frânare dependent de viteza: astfel, cu cât pasiti mai repede, cu atât creste intensitatea antrenamentului.

Miscarea de pasire este relativa, astfel încât aveti posibilitatea de a stabili singuri viteza de pasire în timpul antrenamentului.

Aparatul este testat GS (clasa HC) si este admis pentru persoane cu o greutate corporala de maxim 100 kg.

Va rugam sa respectati toate indicatiile din aceasta instructiune de folosire.

Desen explicativ

Lista pieselor componente

Nr. piesa

Descrierea pieselor

Buc.

Surub M8x20

Capac PP

Ghidare din plastic Ř38 - PA6

Cadru pedala (L), 25x50x1.5 mm - otel

Magnet

Surub de ajustare M14*33 - PP

Calculator HR-1215

Inel de plastic PP

Cadru principal format din:

Picior de sprijin frontal Ř50x1,5 mm

Picior de sprijin din spate Ř50x1,5 mm

Baza 25x50x1,5 mm

Tub frontal Ř50x1,5 mm

Cadru pedala (R), 25x50x1,5 mm - otel

  1. L/R

Pedale (stanga, dreapta) 319,5x119,8 mm, PP

Cate 1

Surub M8x40

Suport Ř8 mm

Opritor PVC

Piulita M8

Cilindru

Capac Ř50 mm - PP

Surub M10x40

Surub M8x20

Piulita M8

Rola Ř100 mm - PA6

Cablu de otel Ř5.8x360 mm

Prindere roti (otel)

Surub M6x30

Indicatii: Aparatul se livreaza gata montat. În unele cazuri este necesar sa conduceti cablul de otel (22) în jurul rolei (21) (în acest scop duceti suprafata de pasire în pozitia de sus!).

Desenul tehnic nu are scopul unei instructiuni de montare sau de demontare, ci reprezinta un ajutor în cazul în care doriti sa comandati piese de schimb.

Pentru înlocuirea unor piese sunt necesare scule speciale si cunostinte de specialitate. În cazul în care aveti unele nelamuriri, adredati-va serviciului pentru clienti.

Indicatii cu privire la antrenament si la utilizare

Indicatii importante! Va rugam sa respectati aceste indicatii!

Înainte sa începeti antrenamentul, aveti posibilitatea de a regla intensitatea antrenamentului cu ajutorul surubului de ajustare (piesa nr. 6, vezi desenul tehnic).

Pentru transport, intensitatea a fost reglata din fabrica la nivelul minim. Selectati un nivel mai ridicat al intensitatii, ca sa aveti parte de un antrenament corect si pentru a putea utiliza calculatorului si functia de numarare a pasilor. În acest scop, rotiti surubul spre nivelul de intensitate dorit. Va recomandam totusi sa atingeti nivelul minim de 15 cm (vezi imaginea).

Regula este: cu cât intensitatea este mai ridicata, cu atât antrenamentul devine mai intens si mai dificil.

Piesa nr. 6 (rotiti în sensul acelor ceasornicului, pentru a mari intensitatea respectiv în sensul contrar acelor ceasornicului, pentru a reduce intensitatea).

Instructiuni privind antrenamentul

Pentru a obtine îmbunatatiri substantiale corporale si de sanatate, în vederea alegerii antrenamentului potrivit, trebuie sa tineti cont de urmatorii factori:

1. Intensitatea

Nivelul de solicitare al corpului la antrenament, trebuie sa depaseasca solicitarea normala, fara ca sa se atinga pragul lipsei respiratiei respectiv extenuarea.

O valoare orientativa potrivita pentru un antrenament efectiv poate fi pulsul. Acesta ar trebui sa fie în limita valorii pulsului maxim între 70% si 85%. (Pentru aprecierea si calculul pulsului vezi tabelul pentru masurarea pulsului).

În primele saptamâni pulsul ar trebui sa fie în timpul antrenamentului în limita inferioara de 70% din pulsul maxim. În urmatoarele saptamâni si luni frecventa pulsului poate sa creasca încet pâna la valoarea superioara de 85% din pulsul maxim. Cu cât creste conditia fizica a persoanei care se antreneaza, cu atât trebuie sa creasca si intensitatea antrenamentului. Acest lucru este posibil prin prelungirea duratei de antrenament si /sau prin ridicarea nivelului de dificultate.

Daca doriti sa va controlati manual frecventa pulsului, puteti sa va folositi de urmatoarele mijloace ajutatoare:

a)     Masurarea-controlarea pulsului prin metode traditionale (numararea batailor pulsului cum ar fi la articulatia mâinii, numarând bataile într-un minut).

b)     Masurarea-controlarea pulsului cu aparate potrivite pentru masurarea pulsului (se gasesc în comertul sanitar de specialitate).

2. Frecventa

Majoritatea expertilor recomanda combinatia dintre o alimentatie sanatoasa întocmita special în scopul antrenamentului si o calire corporala de trei pâna la cinci ori pe saptamâna. Un adult normal trebuie sa se antreneze de doua ori pe saptamâna ca sa-si pastreze conditia fizica. Ca sa-si îmbunatateasca conditia si sa-si modifice greutatea corporala va trebui sa faca de cel putin 3 ori pe saptamâna sedinte de antrenament.

3. Configuratia antrenamentului

Fiecare sedinta de antrenament ar trebui sa se compuna din 3 faze de antrenament:

"faza de încalzire" "faza de antrenament" si "faza de relaxare"

În "Faza de încalzire" trebuie sa creasca încet temperatura corporala precum si frecventa respiratiei. Acest lucru este posibil prin exercitii de gimnastica de o durata de 5 pâna la 10 minute.

Dupa acest interval începeti antrenam 242l118c entul propriu-zis "faza de antrenare". Efectuati mai întâi exercitii de o dificultate redusa dupa care exercitii de o dificultate mai ridicata, timp de 15 pâna la 30 de minute.

Pentru a îmbunatati circulatia sanguina dupa faza de antrenare, si pentru a preveni febra musculara sau contorsiunile, dupa faza de antrenare trebuie sa urmeze faza de relaxare. În aceasta faza a antrenamentului este bine sa faceti timp de 5-10 minute exercitii pentru întinderea musculaturii precum si exercitii mai usoare de gimnastica.

4. Motivatia

Cheia unui program de antrenament cu succes constituie perseverenta. Ar trebui sa stabiliti o ora fixa pentru antrenament, sa amenajati un loc special în acest scop si sa va pregatiti si spiritual. Antrenati-va numai bine dispusi si gânditi-va doar la telul pe care l-ati fixat. În cazul unui antrenament continuu, veti constata zi de zi cât de mult ati perseverat si ca sunteti tot mai aproape de telul propus.

Tabel cu privire la masurarea pulsului

Axa x = vârsta între 20 pâna la 70 de ani;

Axa y = puls pe minut, între 100 si 220 de batai

Formule de calcul:

Puls maxim = 220- vârsta

90% din pulsul maxim = (220-vârsta) x 0,9

85% din pulsul maxim = (220-vârsta) x 0,85

70% din pulsul maxim = (220-vârsta) x 0,7

Toate recomandarile din aceasta instructiune se refera la persoane sanatoase si nu se potrivesc pacientilor cu afectiuni ale inimii / circulatiei sângelui! Toate aceste informatii reprezinta un punct general de pornire pentru configuratia antrenamentului. La solicitarile d-vs medicul va poate da mai multe indicatii.

Utilizarea calculatorului

Calculatorul indica în timpul antrenamentului numarul de pasi ("numarare" sau "pasi" respectiv "REP/CNT") durata antrenamentului ("TMR" respectiv "time") consumul aproximativ de calorii ("calorii" respectiv "CAL") si numarul de pasi acumulati pe parcursul tuturor antrenamentelor de pâna acum ("T.REP"/ "T.CNT").

De îndata ce începeti sa va antrenati, se declanseaza numararea automata a pasilor.

Calculatorul se opreste automat, daca nu mai înregistreaza miscare timp de 4-5 minute.

Daca în partea dreapta de jos a ecranului apare mesajul "STOP", calculatorul întrerupe numararea pasilor.

Daca începeti din nou sa va antrenati, mesajul "STOP" se stinge iar calculatorul continua sa numere pasii efectuati.

Cu ajutorul tastei "MODE" aveti posibilitatea de a selecta functia dorita (precum este descris mai sus), care sa apara pe ecran.

Daca tineti apasata tasta timp de minim 2 secunde, calculatorul se reseteaza, astfel încât toate valorile vor reveni la "0".

Indicatii:

a)     În cazul în care calculatorul nu afiseaza nici o valoare, verificati toate legaturile si contactele si daca bateria a fost introdusa corect.

b)     Valorile obtinute si indicate de calculator cu privire la consumul de calorii, servesc ca un indiciu pentru o persoana de statura mijlocie, daca rezistenta este reglata la nivelul mediu. Aceste valori se pot abate în mod evident de la consumul real, medical de calorii.

c)      Calculatorul a fost testat conform normelor EMV în vigoare pentru acest domeniu. Cu toate acestea este posibil ca indicatorul sa fie deranjat îndeosebi de descarcarile electrostatice. Acest lucru poate duce la o resetare nedorita sau la afisaje eronate. Într-un astfel de caz va trebui sa porniti calculatorul (decuplati respectiv cuplati din nou calculatorul sau sa inlaturati bateriile pentru un scurt timp).

Schimbarea bateriei

Daca se reduce intensitatea afisajului, daca apar întreruperi scurte sau daca pulsul masurat este incorect, s-ar putea sa fie nevoie sa schimbati bateriile. Pentru acest lucru deschideti capacul compartimentului pentru baterie, prin apasarea piesei metalice, din partea din spate a calculatorului (imag. 1) si introduceti o bateria noua, respectand polaritatea ei si avand grija ca partea pozitiva ("+") sa fie pozitionata in sus. (imag. 2)

Aveti nevoie de o baterie LR44 (1,5 V).

Indicatii: Valorile salvate se vor sterge în urma schimbarii bateriei.

Durata de functionare a bateriei este de aprox. 2 luni în cazul în care folositi aparatul zilnic timp de 2 ore.

Salubrizarea bateriilor

Bateriile nu se arunca la gunoiul menajer. În calitate de consumator sunteti obligat prin lege sa restituiti bateriile epuizate. Puteti preda bateriile epuizare la punctele de colectare din localitatea Dvs. sau acolo unde se vând astfel de baterii.

Va recomandam sa folositi baterii alcaline!

Indicatii cu privire la protectia mediului

Dupa perioada de functionare, acest produs nu se poate arunca la gunoiul menajer, ci trebuie predat la punctele de colectare autorizate pentru reciclare.

Materiile prime pot fi refolosite, conform simbolului de pe ambalaj. Prin revalorificarea materialelor sau prin alte forme de valorificari, contribuiti în mod substantial la protejarea mediului înconjurator.

Va rugam sa va inforati la administratia locala cu privire la punctele de colectare.

Pasirea pe stepper

Începeti antrenamentul în pozitia din imagine:

Urcati pe pedale, cu un picior întins iar cu celalalt îndoit. Apasati pedala cu piciorul îndoit si îndoiti în acelasi timp si piciorul celalalt. Apasati din nou piciorul îndoit si asa mai departe.

Nu bruscati miscarile, ci executati-la încet si uniform.

Fiti atenti ca în timpul antrenamentului, partea de jos a pedalei sa nu atinga cadrul aparatului.

Nu uitati sa va antrenati regulat si sa reglati mai întâi un nivel redus al intensitatii antrenamentului, pe care sa-l mariti treptat. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa cititi capitolul "Indicatii cu privire la antrenament".

Va dorim un antrenament eficient si cât mai variat cu aparatul nostru! Pentru a afla informatii suplimentare cu privire la pozitionarea biomecanica corecta adresati-va medicului!

Date tehnice

Dimensiuni aproximative, gata montat: Lungime = 38,5 cm, latime = 31,3 cm,

înaltime = 17,5 cm

Greutate aproximativa:  6,0 kg

Repartizarea pe clase:  HC, sarcina maxima admisa = 100 kg

Nu este potrivit în scopuri terapeutice!

Verificat tehnic TUV/GS

Acest aparat pentru antrenamente poate fi utilizat în casa.

Aparatul a fost verificat cu o sarcina de 100 kg, respectându-se cu stictete factorii de siguranta, prevazuti de norma europeana EN 957.

Aparatura sport a clasei H respectiv HC nu este conceputa pentru amplasarea în locuri cu acces necontrolat pentru fiecare persoana.


Document Info


Accesari: 6926
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )