Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...Top 10: cele mai valoroase picturi din lume

arta cultura
ALTE DOCUMENTE

UN ARTIST AL FOAMEI
Sceneta - Anotimpurile de Cecilia Pana
CODURILE GRAAL-ului
CRITON Sau DATORIA CETATEANULUI (dialog etic)
ARTELE SPECTACOLULUI - Actorie
Michelangelo Buonarroti
ARTA DACICA
Manierismul si renasterea tarzie
ISTORIA ARTEI
VERSIUNI ALE MODELULUI CULTURAL CENTRAL-EUROPEAN

Top 10: cele mai valoroase picturi din lume

1. Adela Bloch-Bauer I (Gustav Klimt)1. Adela Bloch-Bauer I (Gustav Klimt)
Tabloul lui Gustav Klimt este considerat una din capodoperele artistului. Piesa a fost vanduta in iunie 2006 la o licitatie care a a vut loc in New York, pentru fabuloasa suma de 135 milioane $. Adele Block-Bauer este singurul model pe care Klimt l-a imortalizat in doua tablouri. Cea de-a doua pictura a fost realizata in anul 1912 si se numeste Adele 333j99d Bloch-Bauer II. Gustav Klimt este cel mai renumit pictor simbolist austriac.

2. Doctorul Gachet (Vincent van Gogh)2. Doctorul Gachet (Vincent van Gogh)
Tabloul a fot pictat in anul 1890 de renumitul pictor impresionist Van Gogh. O suta de ani mai tarziu opera a fost cumparata de omul de afaceri japonez Ryoei Saito, in schimbul sumei de 82,5 milioane $. Van Gogh a pictat doua versiuni ale acestui tablou, cu foarte mici diferente de culoare, cel de-al II-lea exemplar aflandu-se la Musee d'Orsay in Paris. Omul de afaceri a socat lumea intreaga cand a declarat ca isi doreste ca tabloul sa fie incinerat odata cu el atunci cand va muri. Mai tarziu a revenit asupra acestei declaratii spunand ca a folosit doar o figura de stil. Saito a murit in anul 1996, iar tabloul este inca intact.3. Bal au Moulin de la Galette (Pierre-Auguste Renoir)3. Bal au Moulin de la Galette (Pierre-Auguste Renoir)
Portretul Doctorului Gachet nu a fost singura piesa foarte valoroasa cumparata de omul de afaceri japonez. Ryoei Saito a cumparat si tabloul lui Pierre-Auguste Renoir, Bal au Moulin de la Galette, pentru care a scos din buzunar 110 milioane de dolari. Tabloul a fost pictat in anul 1876 si exista doua versiuni, de dimensiuni diferite. Cea mare este detinuta de muzeul d'Orsey din Paris.4. Garçon ŕ la Pipe (Pablo Picasso)4. Garçon ŕ la Pipe (Pablo Picasso)
Tabloul a fos pictat de Picasso la varsta de 24 de ani, inainte de perioada sa cubista, cea mai importanta pentru artist. De aceea, pretul operei a fost surprinzator de scazut, tabloul nefiind considerat dintre cele mai scumpe semnate de Picasso. A fost totusi achizitionat in schimbul sumei de 106 milioane de dolari.
5. Dora Maar au Chat (Pablo Picasso)5. Dora Maar au Chat (Pablo Picasso)
Acest tablou o reprezinta pe iubita artistului, Dora Maar. A fost cumparat in anul 2006 la New York de o persoana necunscuta care a participat la o licitate, unde a lasat 95,2 milioane de dolari in schimbul tabloului. Suma de start a licitatiei a fost de 50 de milioane.

6. Irises (Vincent van Gogh)6. Irises (Vincent van Gogh)
De data aceasta cu un tablou pictat in ultimul an inainte de moartea sa, Van Gogh se afla din nou in top. Aceasta pictura a fost vanduta contra sumei de 78,4 milioane de dolari muzeului Getty din Los Angeles.

7. Massacre of the Innocents (Peter Paul Rubens)7. Massacre of the Innocents (Peter Paul Rubens)
A fost pictat in anul 1611 si reprezinta cea mai veche pictura aflata in acest top. Pretul de vanzare a fost de 78 de milioane $.8. Les Noces de Pierrette (Pablo Picasso)8. Les Noces de Pierrette (Pablo Picasso)
Tabloul a fost pictat in Perioada Albastra, timp in care artistul spaniol a suferit din cauza saraciei, confruntandu-se totodata cu depresia cauzata de sinuciderea bunului sau prieten, Carlos Casagemas, in 1901. Aceasta piesa a fost vanduta in 1989, in Franta, unui om de afaceri asiatic foarte bogat, la pretul de 51.7 milioane $.


9. l'Artiste sans Barbe (Vincent van Gogh)9. l'Artiste sans Barbe (Vincent van Gogh)
Portretul "artistului fara barba" este de fapt unul dintre numeroasele autoportrete ale pictorului olandez, pe care le-a creat in Saint-Rémy-de-Provence, Franta, in sptembrie 1889. Pictura in ulei a fost realizata imediat dupa ce Van Goghisi indepartase parul facial, ceea ce face aceasta opera deosebita de celelalte, care il reprezinta pe artist cu barba. Cand a fost vandut contra sumei de 65 de milioane $ la Christie's, in New York, tabloul a devenit unul dintre cele mai valoroase din lume.


 10. Rideau, Cruchon et Compotier (Paul Cézanne)10. Rideau, Cruchon et Compotier (Paul Cézanne)
Pictat intre anii 1893-1894, tabloul lui Cézanne a uimit prin culoare si expresivitate. Pictura a fost vanduta in schimbul sumei de 60.5 milioane $ la Sotheby, New York, in mai 1999. Cumparatorul a fost "The Whitneys", una dintre cele mai instarite familii americane. Mai tarziu insa, tabloul a fost vandut din nou, cu pret "promotional".loading...Document Info


Accesari: 5926
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )