Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Fermentatia

biologie


Fermentatia


Este un procesbiochimic de oxido reducere in care atat donorii , cat si acceptorii de protoni si electroni sunt substante organice. Afost definit de Pasteur in 1861 ca viata fara aer MO pot fi faculta 939e47j tive cat si abligat anaerobe.



Compusi organici sunt metabolite ce rezulta dintr-un sbstrat fermentescibil. Compusul organic supus fermentatiei este oxidat partial si numai o parte de energie este eliberata, restul ramanand in produsi de fermentatie. In cursul fermentatiei se formeaza amestecuri de produsi finali (unii mai oxidati, alti mai redusi). Cea mai cunoscuta este fermentatia alcoolica: 1 molecula glucoza - 2 moleculi alcool etilic + 2CO2 + 57 Kcal

Energia rezultata in ruma fermentatiei o parte se pierde prin caldura si numai 20-30% este stocata in ATP. Modul de formare a ATP-ului in cursul fermentatiei se numeste fosforilare la nivelul substratului.

Fermentatia este modul de obtinere a energiei prezenta la bacteriile anaerobe si la drojdii, glucidele fiind principalele substraturi de fermentatie (glucoza in special)

Fermentatiile sunt clasificate si denumite dupa natura produsului final: fermentatie alcoolica, butirica, acetica, propionica, lactica.

Multe MO sunt capabile atat de respiratie cat si de frementatie, prefera fermentatia in prezenta substartului fermentescibil chioar daca randamentul de energie este mai scazut. Acesta compozitie este determinata de o represie a enzimei respiratori in prezenta zaharurilor ceea ce determina ca la aceste MO fermentatia este o cale metabolica principala. Procesul sintetizat de Pasteur:'' respiratia inhiba fermentatia''

Cunoasterea particulelor acestor reactii de fermenatie este foarte important dpdv biotehnologic ptr ca la inceputul procesului se asigura conditiile aerobe si in aceste conditii cresc si se multiplica activ (Creste masa microbiana).Faza 2 conditii anaerobe → fermentatia randament mare de productie al produsului final de interes.



Document Info


Accesari: 13033
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )