Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadRAPORT ASUPRA STUDIULUI DE FEZABILITATE

economie
ALTE DOCUMENTE

Nivelul si dinamica principalilor indicatori economico-financiari în perioada 1997÷1999
PROIECT ANALIZA ECONOMICA
Macroeconomie
PRINCIPII ALE DEZVOLTARII
ACHIZITII PUBLICE
Pensia de urmas
Analiza ratelor de rentabilitate
MODALITATI DE INTOCMIRE A DIFERITELOR TIPURI DE CONTRACTE ECONOMICE
Arhitectura Sistemului European al Bancii Centrale (SEBC)
RAPORT ASUPRA STUDIULUI DE FEZABILITATE

RAPORT ASUPRA STUDIULUI DE FEZABILITATE
1. INFORMAŢII GENERALE

1.1. Denumirea investitiei

1.2. Cine a întocmit Studiul de Fezabilitate

1.3. Beneficiarul investitiei

1.5. Localizarea investitiei (tara, regiunea, judetul, localitatea etc.)

1.6. Cadrul institutional si organizational:

·         Cadrul legal relevant pentru solicitant: Cine sunt entitatile legale? Cine îsi asuma responsabilitatile tehnice si financiare atunci când sunt im 10310x2314k plicate mai mult de doua entitati?

·         Cadrul institutional pre-operational: Cine este beneficiarul, promotorii etc.? Care este organizarea acestora si care este rolul fiecaruia?

·         Analizarea fazei de implementare: Care sunt etapele si strategia de implementare a proiectului?

·         Aranjamente operationale post-investitie: Cine va fi proprietarul investitiei finalizate? De cine va fi administrata si operata investitia?

1.7. Ratiunea si justificarea proiectului: obiectivele investitiei, cu explicarea necesitatilor si oportunitatilor avute în vedere la propunerea proiectului.

2. STUDIU DE PIAŢĂ

  • Va sublinia în special mediul socio-economic al proiectului si al zonei în care este localizat si va indica daca investitia satisface prioritatile cuprinse în planurile regionale si/sau locale.
  • Ce servicii si produse va furniza investitia?
  • Raspunde proiectul unei absente/insuficiente identificabile pe piata existenta si în ce masura? Exista un grup tinta sau grup demografic vizate si care au resursele necesare sa achizitioneze serviciile/bunurile rezultate în urma investitiei?
  • Planul de marketing - Cum vor fi promovate serviciile? Ce ofera nou proiectul fata de ceea ce exista deja pe piata? Ce stimulente/motivatii specifice vor fi oferite?

3. DATE TEHNICE PRIVIND INVESTIŢIA

3.1. Suprafata si situatia juridica ale terenului care urmeaza a fi ocupat (definitiv si/sau temporar) de lucrarea care va constitui obiectiv de investitii - Cine este proprietarul terenului? Ce suprafata are terenul? Care sunt limitele fizice/granitele/delimitarile locatiei? Daca este cazul, a fost realizat legal transferul proprietatii ?

3.2. Caracteristicile geofizice ale terenului de amplasament, incluzând:

·         Amploarea investigatiilor efectuate sau ce vor fi realizate în teren - ce studii, analize, etc. au fost efectuate sau este necesar sa se efectueze în teren pentru a permite elaborarea proiectului de detaliu?

3.3. Date tehnice, incluzând:

·         Parametrii principali ai constructiei;

·         Structura constructiva: Pentru cladiri, trebuie facuta o descriere a solutiilor tehnice avute în vedere cu recomandari privind tehnologia de constructie si a conditiilor de exploatare pentru fiecare obiect;

·         Principalele tipuri de echipamente folosite pentru dotarea constructiei (ex. cazane de abur sau apa fierbinte, hidrofoare, ascensoare etc.);

·         Utilitati: se vor descrie modalitatile de asigurare a utilitatilor si solutiile tehnice adoptate pentru instalatiile electrice, de încalzire si de canalizare, precum si pentru alimentarea cu apa, curenti slabi etc.

3.4. Un Studiu preliminar de Impact asupra Mediului - Identificarea oricaror zone în care pot aparea probleme îngrijoratoare privind impactul asupra mediului. Au fost avute în vedere la stabilirea costurilor constructiei toate masurile necesare de prevenire a impactului negativ asupra mediului?

4. DATE PRIVIND FORŢA DE MUNCĂ ANGAJATĂ ÎN TIMPUL sI DUPĂ IMPLEMENTAREA PROIECTULUI
4.1. Numar total de personal, din care:

-          locuri de munca temporare pe durata implementarii proiectului;

-          personal operational, dupa implementarea proiectului.

4.2. Numar de locuri de munca nou create, din care:

-          locuri de munca temporare pe durata implementarii proiectului;

-          personal operational.

4.3. Numar total de personal instruit, din care:

-          locuri de munca temporare pe durata implementarii proiectului;

-          personal operational.

5. DURATA TOTALĂ (LUNI) sI PROGRAMUL DE REALIZARE A PROIECTULUI TEHNIC sI A CONSTRUCŢIEI

·         Se va include un grafic (Bar chart) cuprinzând detalierea activitatilor pentru a demonstra ca fondurile vor fi absorbite în totalitate pâna la 31 octombrie 2005.

6.       ANALIZA FINANCIARĂ

 

Rata standard recomandata de actualizare ce va fi folosita în analiza financiara este r = 8%

Principalii indicatori vor fi calculati tinând cont de datele privind:

6.1   Durata de viata economica a proiectului - o evaluare obiectiva a duratei de viata a proiectului;

6.2   Costurile capitale ale constructiei/achizitiilor ce vor fi finantate - analiza financiara detaliata a costurilor capitale, estimarea costurilor de investitii;

6.3   Costurile de întretinere si operare pe întreaga durata de viata a proiectului - analiza detaliata a costurilor, evidentiind estimarile cuantificabile facute, inclusiv:

·         costurile anuale de operare - costuri indirecte;

·         costurile anuale de operare cu forta de munca.

6.4   Veniturile generate pe întreaga durata de viata a proiectului (daca este cazul) - analiza financiara detaliata a tuturor fluxurilor de venituri:

·         estimarea si previziunile referitoare la venituri;

·         rata anticipata de utilizare - rata de folosire si rata de ocupare, rata estimata de colectare a veniturilor etc. evidentiind previziunile facute;

6.5   Previziunea fluxului de numerar (cash-flow) - previziunea detaliata a fluxului de numerar lunar, pe durata constructiei si în timpul operarii.
7.        ANALIZA SOCIO-ECONOMICĂ

7.1.             Descrierea metodologiei utilizate - metodele, premizele si estimarile avute în vedere la efectuarea analizei;

7.2.             Costurile socio-economice directe si indirecte legate de faza de constructie - analiza financiara detaliata incluzând detalierea completa a acestor costuri;

7.3.             Costurile socio-economice directe si indirecte legate de faza de operare - analiza financiara detaliata incluzând detalierea completa a acestor costuri;

7.4.             Presupozitii/ipoteze cheie avute în vedere la aprecierea costurilor si a beneficiilor: Ce presupozitii au fost facute si care este baza acestora? Ce baza/premize s-a folosit la calcularea cresterii valorii terenului dupa finalizarea proiectului?

7.5.             Evaluarea globala a costurilor si a beneficiilor socio-economice ale proiectului - estimare financiara sumarizând rezultatele analizei socio-economice;

7.6.             Beneficii indirecte pentru economia regionala - Ce beneficii va aduce, în general, proiectul pentru zonele înconjuratoare?

7.7.             Principalii beneficiari finali ai proiectului - Cine va avea de câstigat în urma realizarii proiectului?

8. SURSELE DE FINANŢARE

 

8.1. Divizarea valorii totale a investitiei pe surse de finantare - Din valoarea totala a investitiei:

...... euro din surse externe (fonduri Phare + Bugetul de stat);

...... euro de la bugetul local;

...... euro din împrumuturi bancare;

...... euro de la fondurile speciale create prin lege în afara acestor bugete;

..euro din sectorul privat (non-guvernamental).

8.2. Contributia locala - detalii legate de contributia de la fondurile locale. Sunt aceste contributii asigurate?

8.3. Structura rezumata a bugetului Consiliului judetean si/sau local pentru anul 2004 - rezumatul financiar al liniilor de buget relevante care identifica alocarea fondurilor pentru proiectele de investitii în infrastructura

8.4. Previzionarea/proiectarea costurilor de investitii în bugetele Consiliilor judetene si/sau locale pentru perioada 2004-2005 - rezumatul financiar al liniilor de buget relevante care identifica alocarea fondurilor pentru proiectul avut în vedere.

9.       ANALIZA DE RISC sI SENZITIVITATE

9.1. O analiza a riscurilor si senzitivitatilor, legate de premizele avute în vedere, la întocmirea diferitelor rapoarte si studii, inclusiv influenta variatiilor de pret, rata dobânzii pentru creditele bancare, rata de schimb etc.;

9.2. Impactul întârzierii în implementarea proiectului - impactul de mediu, social si economic/financiar în urma unei eventuale întârzieri a finalizarii proiectului.

 
Document Info


Accesari: 1691
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )