Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadElementele Cazului de Strategie

management
ALTE DOCUMENTE

PLAN DE AFACERI
MANAGEMENT PUBLIC MODERN
Necesitatea diminuarii costului de productie
MANAGEMENTUL SALARIZĂRII PERSONALULUI
LISTA DOCUMENTELOR EXTERNE IN VIGOARE
MANAGEMENTUL CLASEI DE ELEVI
Chestionar de auditare a culturii organizationale si a factorilor de influenta
Elemente teoretico-metodologice privind strategia firmei

Elementele Cazului de StrategieDin punct de vedere structural cazul de strategie difera fundamental de celelalte tipuri de cazuri prezentandu-se ca un tot unitar de argumentare bazat pe o legatura logica a elementelor. Cazul de strategie poate totusi fi structurat pe argumente si rationamente dar acest model este nerecomandabil avand in vedere ceea ce incearca motiunea sa demonstreze.

Din punct de vedere conceptual afirmatorii au de demonstrat trei sectiuni majore printr-un plan de strategie:

  1. Starea de fapt actuala este dezavantajoasa Ť se justifica luarea unor masuri

  1. Actiunea 14114t198o propusa este logica, bine structurata, completa, fiabila si fezabila.

  1. Starea de fapt ulterioara actiunii este superioara celei initiale.

Elementele cazului:

  1. Definitiile: sunt baza discutiei de strategie. Acestea asigura buna Óntelegere a termenilor si a elementelor prezentate.

  1. Starea de fapt [Statu-Quo]: reprezinta imaginea concreta si de ansamblu a societatii la momentul dat. Este punctul de plecare Ón construirea oricarui caz de strategie. Starea de fapt este un ansamblu complex de situatii, contexte si tendinte atat recente cat si mai vechi care caracterizeaza societatea sau grupul social tratat de motiune la momentul ales. In cadrul starii de fapt se identifica urmatoarele elemente:

a)      Problema [Ill]: Reprezinta o disfunctionalitate a sistemului actual. Problema este parte a starii de fapt, prin urmare poate fi rezolvata doar printr-o modificare a starii de fapt. O problema correct identificata trebuie sa fie relevanta pentru motiune, sufficient de grava incat sa necesite luarea unei actiuni.

b)      Cauza [Blame]: Este acel element care se face vinovat de existenta sau amploarea problemei. In general cazurile de strategie propun o actiune de indepartare a blamului cu scopul de a rezolva problema. Blamul poate fi de trei feluri: generator al problemei, factor care accentueaza problema, sau factor care mentine problema.

  1. Solutia [Cure]: Este ceea ce propune echipa afirmatoare cu scopul de a rezolva sau ameliora problema. Solutia poate fi chiar motiunea in sine.

  1. Planul de strategie: Reprezinta pasii care trebuiesc urmati pentru ca solutia sa fie aplicata. In cadrul planului de strategie se intalnesc urmatoarele elemente:

a)      Implementarea solutiei: etapele si actiunile ce trebuiesc intreprinse cat si metodele in care vor functiona acestea.

b)      Agentul: persoana sau organismul care va pune in aplicare solutia, care va avea grija de buna functionare a planului si de obtinerea rezultatelor scontate.

c)      Costurile: reprezinta eforturile de orice natura care trebuiesc facute pentru punerea in aplicare a solutiei. Costurile nu se refera numai la aspectul material al planului.

d)      Resursele: acea componenta a planului care arata disponibilitatea si posibilitatea de a pune in aplicare planul. Avand in vedere ca resursele sunt cele care raspund problemei costurilor, la fel ca si costurile resursele nu sunt numai materiale.

e)      Durata: perioada de timp necesara punerii in aplicare a planului si desfasurarii acestuia pana la punctul atingerii rezultatelor scontate, cu alte cuvinte pana la schimbarea starii de fapt. In functie de stringenta problemei este recomandat ca durata sa fie cat mai scurta.


  1. Efectele: Reprezinta starea de fapt ulterioara. In mod evident efectele trebuie sa reprezinte o modificare pozitiva a starii de fapt. De asemenea aici pot fi prezentate efecte conexe ale planului [in cazul in care acestea exista]. In cazul existentei unor efecte negative trebuie aratat de ce efectele positive sunt mai importante decat cele negative astfel incat sa se justifice planul propus

Situatia de FIAT: In cadrul cazului de strategie se demonstreaza avantajele respectiv dezavantajele schimbarii starii de fapt si nu daca starea de fapt va fi sau nu schimbata. Astfel atacurile de genul "propunerea afirmatorilor nu se va intampla" sau "agentul nu va vrea sa faca acest lucru". Maii mult in ceea ce priveste agentul cat timp solutia propusa de afirmatori se demonstreaza a fi dezirabila se presupune ca avantajele vor fi de asemenea acceptate si de agent deci vointa acestuia nu face parte a discutiei unei dezbateri de strategie.
Document Info


Accesari: 1611
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )