Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Elementele Cazului de Strategie

management
Elementele Cazului de Strategie


a)      Problema [Ill]: Reprezinta o disfunctionalitate a sistemului actual. Problema este parte a starii de fapt, prin urmare poate fi rezolvata doar printr-o modificare a starii de fapt. O problema correct identificata trebuie sa fie relevanta pentru motiune, sufficient de grava incat sa necesite luarea unei actiuni.

b)      Cauza [Blame]: Este acel element care se face vinovat de existenta sau amploarea problemei. In general cazurile de strategie propun o actiune de indepartare a blamului cu scopul de a rezolva problema. Blamul poate fi de trei feluri: generator al problemei, factor care accentueaza problema, sau factor care mentine problema.
  1. Solutia [Cure]: Este ceea ce propune echipa afirmatoare cu scopul de a rezolva sau ameliora problema. Solutia poate fi chiar motiunea in sine.

  1. Planul de strategie: Reprezinta pasii care trebuiesc urmati pentru ca solutia sa fie aplicata. In cadrul planului de strategie se intalnesc urmatoarele elemente:

a)      Implementarea solutiei: etapele si actiunile ce trebuiesc intreprinse cat si metodele in care vor functiona acestea.

b)      Agentul: persoana sau organismul care va pune in aplicare solutia, care va avea grija de buna functionare a planului si de obtinerea rezultatelor scontate.

c)      Costurile: reprezinta eforturile de orice natura care trebuiesc facute pentru punerea in aplicare a solutiei. Costurile nu se refera numai la aspectul material al planului.

d)      Resursele: acea componenta a planului care arata disponibilitatea si posibilitatea de a pune in aplicare planul. Avand in vedere ca resursele sunt cele care raspund problemei costurilor, la fel ca si costurile resursele nu sunt numai materiale.

e)      Durata: perioada de timp necesara punerii in aplicare a planului si desfasurarii acestuia pana la punctul atingerii rezultatelor scontate, cu alte cuvinte pana la schimbarea starii de fapt. In functie de stringenta problemei este recomandat ca durata sa fie cat mai scurta.


  1. Efectele: Reprezinta starea de fapt ulterioara. In mod evident efectele trebuie sa reprezinte o modificare pozitiva a starii de fapt. De asemenea aici pot fi prezentate efecte conexe ale planului [in cazul in care acestea exista]. In cazul existentei unor efecte negative trebuie aratat de ce efectele positive sunt mai importante decat cele negative astfel incat sa se justifice planul propusSituatia de FIAT: In cadrul cazului de strategie se demonstreaza avantajele respectiv dezavantajele schimbarii starii de fapt si nu daca starea de fapt va fi sau nu schimbata. Astfel atacurile de genul "propunerea afirmatorilor nu se va intampla" sau "agentul nu va vrea sa faca acest lucru". Maii mult in ceea ce priveste agentul cat timp solutia propusa de afirmatori se demonstreaza a fi dezirabila se presupune ca avantajele vor fi de asemenea acceptate si de agent deci vointa acestuia nu face parte a discutiei unei dezbateri de strategie.Document Info


Accesari: 2462
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )