Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
MASINI DE ERBICIDAT

tehnica mecanica


MAsINI  DE ERBICIDAT

            Pentru o buna erbicidare trebuie tinut cont de urmatoarele criterii : alegerea corecta a erbicidului, stabilirea dozei si a normei de lichid, prepararea corecta a erbicidului, pregatirea si reglarea corespunzatoare a echipamentelor de erbicidat, totodata un rol foarte important il are stabilirea momentului optim de aplicare a erbicidului.


In cazul cerealelor de toamn&# 323s1823d 259;, momentul optim de executare a lucrarii de erbicidat este în faza de înfratire a plantelor, formarea primului internod iar buruienile sa prezinta in faza de 3-5 frunze când au o maxima de sensibilitate la erbicid.

         Trebuie avut în vedere erbicidele care asigura cea mai mare eficacitate chiar daca sunt mai scumpe, pentru fiecare erbicid folosit se stabileste doza recomandata intre anumite limite, cantitatea de erbicid folosita care produce moartea sau inhibarea buruienilor de pe suprafata de un 1 ha a culturii.

         Norma de amestec lichid pentru stropit la culturile de câmp este de regula de 200-300 l/ha, aceasta fiind în functie de gradul de infestare cu buruieni a culturii, faza de vegetatie, gradul de sensibilitate a plantelor si totodata de conditiile climatice.

         Lichidul folosit la erbicidare poate fi preparat sub forma de solutie,  sau emulsie.

         Masinile folosite la erbicidat pentru combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor din culturile agricole sunt tractate sau purtate :-         Masina de erbicidat IEP 500, având ca principale caracteristici tehnice urmatoarele :

§        capacitatea rezervorului : 500 l

§        lungimea maxima de lucru: 12 m

§        debitul pompei: 70 l/min

§        presiunea de lucru : 1-5 bar

§        norma de lichid la hectar : 35-700 l/ha

§        finetea de pulverizare : 150-450 µm

§        masa constructiva fara lichid în rezervor:230 Kg


         Masina de stropit cu ventilator axial cu care putem executa tratamente de stropire în vii si livezi, cu distanta dintre rânduri de maxim 2.5 m

-         Masina de erbicidat tractata E1500 cu care putem executa tratament la culturile de câmp

-         Masina de erbicidat purtata MC 300-500, pentru combatarea daunatorilor prin stropirile în livezi, vii si câmp cu insecticide si fungicide sub forma de solutie, pulbere si prafuire umeda.

Toate masinile mentionate au caracteristicile tehnice expuse în cartea tehnica a masinii ce se livreaza odata cu vânzarea acestora.Partile componente ale masinilor prezentate sunt :

-         cadrul ce se realizeaza de obicei din laminate de otel 

-         filtrul

-         robinetul

-         pompa cu membrana având o presiune maxima de 50 barri

-         distribuitor

-         duzele de stropire

-         rezervor prevazut cu capac

-         agitator

-         pompa de stropit

Principalele reglaje ale masinilor sunt :

-         reglarea orizontalitatii masinii în agregat cu tractorul ce se realizeaza cu ajutorul tirantilor laterali, bratele laterale ale mecanismului de suspendare având ca scop înaltimea ambelor brate fata de sol sa fie egale, cât si prin reglarea tirantului central al tractorului.

-         Reglarea înaltimii si orizontalitatii rampelor , acest reglaj se realizeaza prin ridicarea sau coborarea rampelor de pe masina prin actionarea mecanismului de suspendare al tractorului tinând cont ca arborele cardanic între priza de putere si pompa sa fie in acelasi plan în timpul lucrului.

-         Verificarea debitului prin duze

-         Determinarea si reglarea debitului la hectar

-         Verificarea si corectarea presiunii de lucru în camera de aer a pompei

-         Verificarea lungimii arborelui cardanic dintre tractor si masina 

In timpul erbicidarii trebuie avut în atentie urmatoarele : lichidul de erbicidat se pregateste numai pentru o zi de lucru, parcelele pentru erbicidat sa fie suficient de mari si fara culturi sensibile în vecinatate, masina de erbicidat sa fie bine pregatita si sa functioneze ireprosabil.

Pe masina de erbicidat trebuie sa se monteze duze cu aceleasi caracteristici asigurându-se astfel picaturi cu diametrul de 150-60 micromi.

Densitatea picaturilor sa fie de 40 /cm˛, în cazul erbicidelor sistemice si 70/cm˛ în cazul erbicidelor de contact

Jalonarea corespunzatoare a parcelei pentru a nu ramâne suprafete neerbicidate sau suprapuneri, se evita oprirea în timpul operatiei de erbicidat pentru a nu se produce fitotoxicitate.

In timpul erbicidarii temperatura sa fie de peste 14-15°C, sa nu adie sau sa bata vântul, lancile de stropit sa se mentina la 50 cm fata de suprafata de stropit.


loading...Document Info


Accesari: 5493
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )