Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza






PRIORITATEA DE TRECERE - TESTE AUTO

Auto









loading...


ALTE DOCUMENTE

NAVELE CISTERNA
CERTIFICAT DE CAROSARE
BREVIAR ORIENTATIV privind punctele de penalizare
ASTRA CLASSIC II 2007 - oferta
Etapele aliantei
Ce inseamna European Computer Driving Licence (ECDL)
Aplicatia SA - Service Auto
PREZENTATI MODUL CUM EFECTUATI INSTRUIREA TEORETICA A CURSANTILOR REFERITOR LA PRIORITATEA DE TRECERE
Indicatoare de orientare
DACIA


PRIORITATEA DE TRECERE - TESTE AUTO

761

Cum vei proceda la intilnirea

indicatorului 'Oprire'?

a) reduci viteza pana la limita evitarii

oricarui pericol, dupa care traversezi

intersectia;

b) opresti in locul in care ai vizibilitatea cea mai buna pentru a te asigura si iti

continui deplasarea numai daca pe drumul transversal nu circula alt vehicul;

c) reduci viteza si patrunzi in intersectie

daca nu circula alt vehicul din partea

dreapta.

762

In prima intersectie vei acorda

prioritate:

a) de stanga;

b) de dreapta, daca nu exista alte

reglementari in intersectie;

c) autovehiculelor care circula din dreapta, cat si din stanga.

763

In intersectia care urmeaza trebuie:

a) sa opresti obligatoriu;

b) sa acorzi prioritate celor In drept;

c) sa acorzi prioritate numai vehiculelor

care circula din dreapta.

764

Care dintre autovehicule trebuie

sa acorde prioritate pietonilor?

a) microbuzul;

b) autoturismul pe care iI conduci;

c) ambele autovehicule.

765

Autoturismul albastru vireaza la

stanga. Trebuie sa-i acorzi prioritate?

a)depinde de viteza celor doua vehicule;

b) da;

c)nu.

766

In intersectia care urmeaza este

instalat indicatorul 'Oprire'. Cum vei

proceda corect?

a) daca autobuzul s-a oprit in dreptul

indicatorului, iti poti continua drumul

imediat dupa acesta;

b) dupa plecarea autobuzului opresti in

locul in care vizibilitatea este maxima,

te asiguri, dupa care iti continui

drumul;

c) depasesti autobuzul, care s-a asigurat in prealabil in dreptul indicatorului.

767

Cum procedezi daca autobuzul din

fata semnalizeaza iesirea din statia

prevazuta cu alveola? ..

a) reduci viteza si la nevoie opresti,

pentru a permite plecarea din statie a

autobuzului;

b) iI ocolesti cat mai mult, pentru a

proteja pietonii care traverseaza din

statie;

c) iti continui deplasarea, deoarece nu

sunt restrictii.

768

Cum procedezi in intersectia care

urmeaza?

a) traversezi dupa ce acorzi prioritate de

dreapta;

b)traversezi fara sa acorzi prioritate;

c) traversezi dupa ce acorzi prioritate de

stanga.

769

Daca virezi la stanga:

a) executi manevra inaintea autovehiculului alb;

b) cedezi trecerea autovehiculului alb;

c) accelerezi, pentru a nu te intersecta cu autovehiculul alb.

770

Daca virezi la stanga in intersectie:

a) acorzi prioritate autoturismului alb;

b)nu este perm is sa virezi la stanga;

c) ai prioritate fata de autoturismul alb

din stanga.

771

Daca intentionezi sa virezi la

dreapta:

a) vei acorda prioritate pietonilor;

b) vei trece prin fata pietonilor;

c) vei acorda prioritate numai biciclistilor.

772

In situatia data:

a) reduci viteza si, la nevoie, opresti;

b) opresti la 5 m in spatele autobuzului;

c) depasesti fara restrictii autobuzul.

773

In aceasta situatie:

a) opresti obligatoriu;

b) depasesti autobuzul;

c) circuli cu viteza redusa si, la nevoie,

opresti, pentru a permite autobuzului

sa reintre in trafic.

774

In interseca)ia care urmeaza:

a) opresti la 5 m de trecerea de pietoni si acorzi prioritate;

b) reduci viteza si virezi la dreapta;

c) opresti la marcajul transversal de

oprire si te asiguri, dupa care virezi la

dreapta.

775

Circulatia este blocata. Cum procedezi?

a) nu ai obligatia sa cedezi trecerea;

b) nu patrunzi in intersectie, pana cand

aceasta nu se deblocheaza;

c) vei depasi coloana din fata prin

stanga.

776

Cum procedezi in situatia data?

a)acorzi prioritate autoturismului galben;

b) acorzi prioritate autoturismului albastru;

c) iti continui drumul.

777

Cum procedezi cu pietonii care

traverseaza regulamentar strada pe

care intentionezi sa virezi la dreapta?

a) acorzi prioritate pietonilor, care se afla pe sensuI tau de mers;

b) dai semnale de avertizare sonora,

pentru ca pietonii sa se opreasca,

permitandu-ti trecerea;

c) virezi fara ezitare, deoarece pietonii

sunt obligati sa astepte.

778

Cum se procedeaza in situatia prezentata?

a) vei vira ultimul;

b) ai prioritate;

c) camionul trece primul.

779

Cum trebuie sa te comporti in

aceasta situatie?

a) accelerezi, pentru a trece prin fata

pietonilor;

b) opresti, pentru a permite pietonilor

traversarea;

c) dai un semnal scurt de avertizare, pentru ca pietonii sa ramana pe trotuar.

780

Cum te comporti in aceasta situat

ie?

a) permiti pietonului sa traverseze strada;

b) circuli dupa autocamion;

c) dai semnale de avertizare pentru ca

pietonul sa se opreasca, apoi circuli 333d31d

mai departe.

781

Carui autovehicul trebuie sa-i

acorzi prioritate?

a) motociclistului;

b) autoturismului alb;

c) niciunuia.

782

Cum te comporti in aceasta situat

ie?

a) poti traversa marcajul pentru pietoni

inaintea acestora;

b) maresti viteza;

c) franezi din timp, pentru a acorda prioritate pietonilor.

783

Semaforul indica lumina galbena

intermitenta. Cum procedezi corect?

a) opresti intotdeauna;

b) opresti, deoarece la urmatoarea co

mutare va fi lumina rosie;

c) reduci viteza, iar daca se impune,

acorzi prioritate.

784

Cum este corect sa procedezi?

a) acorzi doar prioritate de dreapta;

b) ai voie sa te angajezi inaintea autocamionului;

c) trebuie sa permiti trecerea autocamionului.

785

Ce comportament este corect in

situatia prezentata?

a) esti obligat sa astepti;

b) nu ai nicio obligatie;

c) semnalizezi autoturismul galben ca

poate circula.

786

Ce comportament este corect in

acest caz?

a)trebuie sa permiti trecerea autocamionului;

b) trebuie sa permltl numai trecerea

autoturismului;

c) ai voie

787

Daca virezi la stanga:

a) ai prioritate de trecere;

b) parasesti drumul cu prioritate;

c) cedezi trecerea celor care vin din

dreapta.

788

Cum este cored sa procedezi daca

circuli pe directia inainte?

a) ai prioritate, deoarece te afli pe un

drum prioritar;

b) cedezi trecerea vehiculelor care vin din dreapta;

c) cedezi trecerea vehiculelor care vin din fata:

789

La prima intersectie:

a)ai priori tate de trecere;

b) vei ceda trecerea vehiculelor care circula din dreapta;

c) vei ceda trecerea vehiculelor care circula din stanga.

790

Cum vei proceda in intersectie,

daca circuli pe un drum prioritar?

a) cedezi trecerea vehiculelor care vin din dreapta;

b) nu cedezi trecerea niciunui vehicul;

c) cedezi trecerea tututor vehiculelor.

791

Care dintre vehicule va trece

primul prin intersectie?

a) tramvaiul 1;

b) tramvaiul 2;

c) autoturismul.

792

Care comportament este corect,

daca te afli la volanul autoturismului

galben?

a)circuland spre stanga, vei traversa ultimul intersectia;

b)vei permite trecerea tramvaiului;

c) vei traversa primul intersectia.

793

Cum te comporti corect, daca te

afli la volanul autoturismului albastru?

a) permiti trecerea tractorului;

b) permiti trecerea tramvaiului;

c) virezi inaintea tramvaiului.

794

Conduci autoturismul rosu. Cum

procedezi?

a) acorzi prioritate;

b) negociezi prioritatea cu celalalt conducator;

c) circuli inaintea autoturismului verde.

795

Cum procedezi datii te afli la

volanul autoturismului?

a) acorzi prioritate autobuzului;

b) acorzi prioritate tramvaiului;

c) acorzi prioritate ambelor vehicule,

fiind din serviciul

796

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectie?

a) autoturismul, motocicleta, autobuzul;

b) motocicleta, autoturismul, autobuzul;

c) motocicleta, autobuzul, autoturismul.

797

Care dintre cele trei vehicule va

trece ultimul prin intersectie?

a) motocicleta;

b) autoturismul;

c) tramvaiul.

798

Care este ordinea de trecere a

autovehiculelor care ajung simultan in intersectie?

a) tramvaiul, autoturismul, autocamionul;

b) autocamionul, tramvaiul, autoturismul;

c) autoturismul, autocamionul, tramvaiul.

799

Care este ordinea de trecere prin

intersectia prezentata?

a) motocicleta, autoturismul, autocamionul;

b) autocamionul, autoturismul, motocicleta;

c) autoturismul, motocicleta, autocamionul.

800

Care dintre autovehiculele din

imagine au prioritate de trecere?

a) autobuzul si motocicleta;

b) autobuzul si autoturismul;

c) motocicleta si autocisterna.

801

Care vehicule au prioritate de

trecere?

a) autobuzul si autoturismul rosu;

b) motocicleta si autocamionul;

c) autoturismul rosu si autocamionul.

802

Care este ordinea de trecere a

autovehiculelor din imagine?

a) autoturismul, motocicleta, bicicleta;

b) motocicleta, bicicleta, autoturismul;

c) bicicleta, autoturismul, motocicleta.

803

Care dintre cele trei vehicule trece primul prin intersectie?

a) autoturismul albastru, deoarece vine

din dreapta celorlalte doua vehicule;

b) tramvaiul, deoarece are prioritate in

mers;

c)autoturismul galben, deoarece isi

schimba directia de mers.

804

In ce ordine trec cele trei autovehiculeprin intersectia prezentata?

a) 2,1,3;

b) 1,2,3;

c) 1,3,2.

805

Care dintre cele trei vehicule nu au

prioritate?

a) autoturismul si tractorul;

b) autocamionul si autoturismul;

c) tractorul si autocamionul.

806

Care dintre cele trei autovehicule

va trece ultimul prin intersectia din

imagine?

a) autoturismul rosu;

b) motocicleta;

c) autoturismul galben.

807

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectie?

a) motocicleta, tramvaiul 1, tramvaiul 2, autocamionul;

b) motocicleta, autocamionul, tramvaiul

2, tramvaiul 1;

c) tramvaiul 1, tramvaiul 2, motocicleta, autocamionul.

808

Cum procedezi daca te afli in

autoturismul albastru si observi ca de pe drumul fara prioritate se apropie o coloana cu regim prioritar?

a) opresti si acorzi prioritate coloanei cu regim prioritar;

b) virezi la dreapta si parasesti intersectia;

c) iti continui drumul, deoarece ai prioritate de trecere.

809

Care este ordinea de trecere a

celor trei vehicule?

a) autobuzul, autoturismul galben, autoturismul

verde;

b) autoturismul verde, autoturismul galben, autobuzul;

c) autoturismul galben, autoturismul verde, autobuzul.

810

In ce ordine vor circula autoturismele prin intersectiile prezentate?

a) 2,1,3;

b) 1,2,3;

c) 3, 2, 1.

811

Care dintre cele trei vehicule va

trece ultimul prin intersectie?

a)     autoduba;

b)     autocamionul;

c)     autoturismul.

812

Care este ordinea de trecere prin intersectie?

a) autocamionul, autoturismul, motocicleta;

b) autoturismul, motocicleta, autocamionul;

c) autoturismul, autocamionul, motocicleta.

813

Care dintre cele doua vehicule va

intra primul in intersectie?

a) motocicleta, deoarece demareaza mai usor;

b) motocicleta, deoarece se deplaseaza pe directia Inainte;

c) autoturismul.

814

In ce ordine intra autovehiculele in

intersectie?

a) autocamionul, motocicleta, autoturismul;

b) motocicleta, autocamionul, autoturismul;

c) motocicleta, autoturismul, autocamionul.

815

Care dintre autovehicule va intra

ultimul in intersectie?

a)     autoturismuI;

b)     autocamionul;

c)     autobuzul.

816

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectia prezentata?

a) 2,3,1;

b) 1,2,3;

c) 3,2,1.

817

Care dintre vehicule au prioritate

de trecere?

a) autocamionul si autoturismul;

b) motocicleta si tramvaiul;

c) motocicleta si autocamionul.

818

In ce ordine vor trece prin intersect

ie cele trei autoturisme?

a) 1,2,3;

b) 3,1,2;

c) 2,1,3.

819

In ce ordine se va circula prin

intersectia prezentata?

a) tramvaiul, troleibuzul, autoturismul;

b) troleibuzul, tramvaiul, autoturismul;

c) tramvaiul, autoturismul, troleibuzul.

820

Semafoarele nu functioneaza. In

ce ordine se va circula prin intersectia prezentata?

a) autoturismul, tramvaiul1, tramvaiul 2;

b) tramvaiul 1, autoturismul, tramvaiul 2;

c) tramvaiul 1, tramvaiul 2, autoturismul.

821

Cui trebuie sa acorzi prioritate,

daca te afli in autoturismul verde?

a) ambelor vehicule;

b) autobuzului, deoarece este vehicul de transport public;

c) autoturismului galben, deoarece

acesta nu-si schimba directia de mers

822

In ce ordine vor trece autovehiculele din imagine?

a) autoturismul, autocamionul, tractorul;

b) autocamionul, tractorul, autoturismul;

c) autocamionul, autoturismul, tractorul.

823

Care dintre vehicule va intra

primul in intersectie?

a) motocicleta;

b) autocamionul;

c) autoturismul.

824

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectia prezentata?

a) tramvaiul 2, tramvaiul1, autoturismul;

b) tramvaiul 1, tramvaiul 2, autoturismul;

c) tramvaiul1, autoturismul, tramvaiul 2.

825

Care dintre autovehiculele din

imagine trece al doilea?

a) autocamionul;

b) autoturismul albastru;

c) autoturismul galben.

826

In ce ordine trec prin intersectie

cele trei autovehicule?

a) autoturismul, autobuzul, autocamionul;

b) autobuzul, autocamionul, autoturismul;

c) autocamionul, autobuzul, autoturismul.

827

Care dintre cele trei vehicule din

imagine va trece ultimul?

a) motocicleta;

b) autoturismul;

c) autocamionul.

828

Conduci autoturismul 1. Ce obligat

ii ai?

a) iti continui deplasarea pe directia inainte, fara nicio obligatie;

b) acorzi prioritate numai autoturismului 2;

c) acorzi prioritate autoturismelor 2 si 3.

829

In ce ordine vor trece prin intersect

ie cele patru autovehicule?

a) autoturismul, autobuzul, motocicleta, autocamionul;

b) autoturismul, autocamionul, motocicleta, autobuzul;

c) autobuzul, autocamionul, motocicleta, autoturismul.

830

Cine poate trece prin intersectia

prezentata?

a) tramvaiul 1 si autoturismul;

b) bicicleta;

c) tramvaiul 1 si tramvaiul 2.

831

Care este ordinea de trecere a

celor trei autovehicule prin intersectia din imagine?

a) autoturismul verde, motocicleta, autoturismul galben;

b) autoturismul galben, motocicleta,

autoturismul verde;

c) motocicleta, autoturismul verde, autoturismul galben.

832

Care este ordinea de trecere prin

intersectie?

a) 1,2,3;

b) 2,3,1;

c) 3, 2, 1.

833

Care este ordinea de trecere a

autovehiculelor?

a) troleibuzul, autocamionul, motocicleta, autoturismul;

b) autocamionul, autoturismul, troleibuzul, motocicleta;

c)autocamionul, autoturismul, motocicleta, troleibuzul.

834

Care dintre autovehicule va intra

primul in intersectie?

b) autocamionul, deoarece autoturismul vireaza la stanga si intersecteaza directia de mers a autocamionului;

b) autoturismul, deoarece vine din

dreapta autocamionului;

c) autocamionul, deoarece nu-si schimba directia de mers.

835

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectia prezentata?

a) 4,3,2,1;

b) 3, 4, 1, 2;

c) 4, 3, 1, 2.

836

Cine are prioritate pe sectorul de

drum ingustat?

a) microbuzul, deoarece nu-si schimba

pozitia de mers;

b) autoturismul, deoarece circula din

dreapta microbuzului;

c) autoturismul, deoarece are o viteza de deplasare mai mare.

837

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectie?

a) autoturismul galben, autoturismul

rosu, autocamionul;

b) autoturismul galben, autocamionul,

autoturismul rosu;

c) autocamionul, autoturismul rosu,

autoturismul galben.

838

In ce ordine vor trece autovehiculele

prin intersectia prezentata?

a) autoturismul, autocamionul, motocicleta;

b) autoturismul, motocicleta, autocamionul;

c) autocamionul, autoturismul, motocicleta.

839

Care dintre cele trei vehicule va trece al doilea prin intersectia din imagine ?

a) autoturismul galben;

b) autoturismul verde;

c) autocamionul.

840

Care este ordinea de trecere a

autovehiculelor din imagine?

a) motocicleta, tramvaiul, autoturismul;

b) motocicleta, autoturismul, tramvaiul;

c) tramvaiul, motocicleta, autoturismul.

841

Cine va trece primul?

a) tractorul;

b) autobuzul;

c) autoturismul.

842

In intersectii au prioritate de trecere vehiculele care intilnesc unul dintre indicatoarele:

a) " Inainte";

b) 'Intersectie cu un drum fara prioritate';

c) 'Circulatie in ambele sensuri'.

843

Ce vehicule sunt exceptate de la obligatia acordarii prioritatii de trecere?

a) autovehiculele din serviciile regulate de transport public, care se pun in miscare din statia prevazuta cu alveola;

b) cele care se pun in miscare de pe loc fata de cele care circula;

c) cele care ies din curti, ganguri sau garaje.

844

Cum trebuie sa procedezi atunci cand te apropii de o intersectie unde, in afara

semaforului care are in functiune semnalul de culoare verde, intalnesti si indicatorul 'Cedeaza trecerea'?

a) respecti semnificatia culorii semaforului;

b) respecti semnificatia indicatorului rutier;

c) respecti semnificatia semaforului si acorzi prioritate de trecere vehiculelor care circula pe drumul prioritar.

845

Circuli in spatele unui autobuz si te apropii de o intersectie semnalizata cu indicatorul 'Oprire'. Cum vei proceda in aceasta situatie pentru a traversa in siguranta intersectia?

a) iti continui deplasarea, traversand intersectia o data cu autobuzul, in cazul in care conducatorul acestuia a oprit si s-a asigurat ca prin intersectie nu circula alte vehicule;

b) te opresti inlocul in care ai vizibilitate maxima si te asiguri, chiar daca in acelasi mod a procedat si conducatorul autobuzului;

c) te opresti in dreptul indicatorului, dupa care iti continui drumul intrucat, daca a trecut autobuzul, nu sunt pericole.

846

Ce obligatii iti revin la plecarea de pe loc cu autovehiculul?

a) sa eviti bruscarea comenzilor autovehiculului;

b) sa eviti ambalarea excesiva a motorului;

c) sa acorzi prioritate de trecere vehiculelor care circula pe drum, indiferent de directia de mers.

847

Cum vei proceda pentru a traversa o intersectie, daca intalnesti indicatorul 'Cedeaza trecerea'?

a) reduci viteza, te asiguri, iar daca pe drumul transversal circula in acel moment alte vehicule, opresti pentru a Ie acorda prioritate de trecere;

b) reduci viteza si te asiguri, pentru a fi in masura sa acorzi prioritate de trecere vehiculelor care circula din partea dreapta;

c) reduci viteza numai daca se apropie vreun autovehicul.

848

In ce situatie se acorda prioritatea de trecere?

a) la intalnirea indicatorului 'Intersectie cu un drum fara prioritate';

b) la intalnirea indicatorului 'Prioritate pentru circulatia din sens invers';

c) la intalnirea indicatorului 'Sfarsitul drumului cu prioritate'.

849

Cum trebuie sa procedezi atunci cand circuli pe un drum public si intalnesti indicatorul 'Prioritate fata de circulatia din sens invers'?

a) opresti si acorzi prioritate numai vehiculelor cu gabarit depasit, care se apropie din sens opus;

b) opresti si acorzi prioritate de trecere vehiculelor care se apropie din sens opus;

c) iti continui deplasarea, deoarece ai prioritate de trecere.

850

Ce obligatie ai daca circuli pe banda de langa acostament, in acelasi sens cu autovehiculele din serviciile regulate de transport public de persoane?

a) sa permiti traversarea calatorilor pentru a se urca intr-un asemenea vehicul;

b) sa nu depasesti un astfel de vehicul, cand acesta se afla oprit in statie;

c) sa permiti conducatorilor acestor vehicule sa efectueze manevrele necesare repunerii in miscare din statie, daca este prevazuta cu alveola.

851

Care vehicule nu au prioritate de treeere?

a) vehiculele care urmeaza sa intre intr-o intersectie cu sens giratoriu, fata de vehiculele care circula printr-o asemenea intersectie;

b) autovehiculele din serviciile regulate de transport public care se pun in miscare din statia prevazuta cu alveola;

c) vehiculele care executa manevra de intoarcere.

852

Intr-o intersectie nedirijata, esti obligat sa aeorzi prioritate de trecere unei ambulante care circula din partea stanga, avand in functiune dispozitivul special cu lumini de culoare albastra si pe cel sonor?

a) da;

b) nu, deoarece in acest caz se aplica regula prioritatii de dreapta;

c) nu, deoarece autovehiculul salvarii nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar.

853

Ce regula de prioritate se aplica intr-o intersectie nedirijata din afara localitatii?

a)     prioritatea drumului principal;

b)     prioritatea vehiculului cu regim superior de viteza;

c)     prioritatea de dreapta.

854

Intr-o intersee!ie nedirijata, esti obligat sa acorzi prioritate de trecere unui autovehicul destinat stingerii incendiilor, care circula din stanga, avand in functiune semnalizarea speciala luminoasa si sonora?

a) nu, deoarece si in acest caz se aplica regula prioritatii de dreapta;

b) da;

c) nu, deoarece autovehiculul destinat stingerii incendiilor nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar.

855

Ce obligatii ai la o treeere pentru pietoni aflata pe sensul tau de mers?

a) sa reduci viteza si sa te strecori printre pietoni;

b) sa acorzi prioritate de trecere si pietonilor aflati pe celalalt sens de mers;

c) sa acorzi prioritate de trecere pietonilor aflati in traversare.

856

Cum trebuie sa procedezi atunci cand iesi cu autovehiculul dintr-o curte sau dintr-un garaj pe un drum public?

a) acorzi prioritate pietonilor si vehiculelor aflate in mers;

b) soliciti sa fii pilotat de o alta persoana;

c) folosesti avertizorul sonor ziua si pe cel luminos noaptea.

857

Cum procedezi la intalnirea indicatorului 'Oprire'?

a) reduci viteza, dupa care traversezi intersectia;

b) opresti unde ai o buna vizibilitate pentru a te asigura si iti continui deplasarea, daca pe drumul transversal nu circula alte vehicule;

c) reduci viteza, te asiguri, dupa care intri in intersectie.

858

La schimbarea directiei de mers spre stanga, la semnalul verde al semaforului, esti obligat sa acorzi prioritate:

a) vehiculelor care circula din sens opus si pietonilor care traverseaza regulamentar strada pe care urmeaza sa intri;

b)numai vehiculelor care vin din sens opus;

c) numai pietonilor care sunt angajati in traversarea strazii.

859

Cum trebuie sa procedezi daca intentionezi sa circuli pe directia inainte intr-o intersectie nedirijata?

a) reduci viteza si acorzi prioritate vehiculelor care vin din dreapta;

b) reduci viteza si acorzi prioritate tuturor vehiculelor;

c) reduci viteza si acorzi prioritate vehiculelor care circula din sens opus si urmeaza sa schimbe directia de mers spre stanga.

860

Exista situatii in care esi obligat sa acorzi prioritate de trecere unei biciclete sau unui vehicul cu tractiune animala?

a) da;

b) nu, legislatia rutiera nu prevede asemenea situatii;

c) nu, conducatorii de autovehicule au intotdeauna prioritate.

861

Daca, pe un drum cu prioritate, intalnesti in intersectie marcajul de trecere pentru

pietoni, esi obligat sa acorzi prioritate?

a) da, pietonilor angajati in traversarea drumului pe trecerea semnalizata si aflati pe sensuI tau de mers;

b) da, atat pietonilor, cat si vehiculelor care se apropie din sens opus si care schimba directia de mers spre stanga;

c) nu, deoarece circula pe un drum prioritar.

862

Ce obligatii ai atunci cand intentionezi sa repui in miscare autovehiculul, aflat intre alte vehicule stationate?

a) sa semnalizezi din timp plecarea de pe loc, sa te asiguri ca poti efectua manevra fara a perturba circulatia sau fara a pune in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic si sa acorzi prioritate vehiculelor care circula pe drumul public, indiferent de directia de deplasare;

b) sa manevrezi cu grija autovehiculul, pentru a nu lovi vehiculele din fata sau din spatele tau, dupa care te repui in miscare;

c) sa semnalizezi plecarea de pe loc, pentru a fi observat de cei care circula in acelasi sens.

863

Cum se procedeaza pe portiunile drumului public care urca sau coboara, in cazul a doua vehicule de aceeasi categorie, daca trecerea unuia pe langa celalalt este imposibila sau periculoasa?

a) vehiculele care urca au prioritate fata de cele care coboara;

b) vehiculele care urca au obligatia de a efectua manevra de mers inapoi;

c) nu este prevazut in lege.

864

Cine va manevra cu spatele la intalnirea unui vehicul greu cu unul usor, pe un drum public ingust, pentru a face posibila trecerea?

a) vehiculul greu;

b) vehiculul usor;

c) se stabileste la libera intelegere.

865

Care dintre vehicule nu are prioritate de trecere?

a) vehiculele care se pun in miscare fata de cele care circula pe drumul public;

b) vehiculul care coboara 0 panta, fata de vehiculul care urca, daca sunt de aceeasi categorie;

c) vehiculele care executa virajul spre stanga, fata de cele care circula din sens opus.

866

Cum vei proceda corect atunci cand efectuezi un viraj spre stanga sau spre dreapta si intersectezi un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare?

a) adaptezi viteza, astfel incat sa nu te intersectezi cu acesta in timpul manevrelor;

b) acorzi prioritate de trecere biciclistului;

c) nu acorzi prioritate de trecere biciclistului.

867

La iesirea din zoneIe rezidentiale sau pietonale, esti obligat sa acorzi prioritate:

a) pietonilor de pe sensuI opus de circulatie;

b) autovehiculelor;

c) tuturor vehiculelor cu care te intersectezi.

868

Cui se acorda prioritate de trecere la intersectia nedirijata dintre un drum national si unul judetean, comunal sau local?

a) vehiculelor care circula pe drumul judetean, comunal sau local;

b) vehiculelor care vin din dreapta;

c) vehiculelor care circula pe drumul national.

869

Cui se acorda prioritate de trecere la intersectia nedirijata dintre un drum judetean si unul comunal sau local?

a) vehiculelor care circula pe drumul comunal sau local;

b) vehiculelor care circula pe drumul judetean;

c) vehiculelor care vin din dreapta.

870

Cui se acorda prioritate de trecere la intersectia nedirijata dintre un drum comunal si unul local?

a) vehiculelor care circula pe drumul local;

b) vehiculelorcare circula pe drumul comunal;

c) vehiculelor care vin din dreapta.

871

Daca un vehicul coboara si, din sens opus, un alt vehicul intentioneaza sa depaseasca un obstacol, cine acorda prioritate de trecere?

a) vehiculul care urca, deoarece executa o depasire interzisa;

b) vehiculul care coboara;

a) vehiculul care are posibilitatea sa se retraga pe un refugiu.

872

Ce obligatii ai intr-o intersectie?

a) sa acorzi prioritate de trecere atunci cand pietonii angajati regulamentar in traversare se afla pe sensul tau de mers;

b) sa circuli cat mai aproape de bordura din partea dreapta a trotuarului;

a) sa circuli cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara acestora, daca drumul are cel mult o banda pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar in apropierea partii carosabile intentioneaza sa traverseze.

873

In ce situatii esti obligat sa acorzi prioritate de trecere?

a) la intalnirea indicatorului 'Drum cu prioritate';

b) intr-o intersectie nedirijata, atunci cand patrunzi pe un drum national, venind de pe un drum judetean;

c) la intalnirea pietonilor aflati pe sensul de mers opus.

874

Ce inseamna neacordarea prioritatii?

a) nerespectarea dispozitiilor legale privind asigurarea si semnalizarea in intersectii;

b) nerespectarea semnificatiei semnalizarii rutiere de obligare sau de avertizare;

c) obligarea celor care au prioritate de trecere de a-si modifica brusc directia sau viteza de deplasare ori de a opri.

875

La trecerile pentru pietoni esti obligat:

a) sa reduci viteza, daca sunt pietoni angajati in traversare, pentru evitarea unui posibil accident;

b) sa circuli cu viteza redusa, pentru a putea ocoli pietonii angajati in traversare;

c) sa acorzi prioritate pietonilor angajati In traversare pe sensul tau de mers.

876

Ce categorie de vehicule are prioritate de trecere?

a) vehiculele aflate in sensul giratoriu, fata de cele care se pregatesc sa intre in sensuI giratoriu;

b) vehiculele care executa manevra de intoarcere;

c) autovehiculele din serviciile regulate de transport public, care se pun in miscare din statie.

877

Cum vei proceda daca intr-o intersectie intalnesti semnalul de culoare verde al

semaforului precum si indicatorul Oprire'?

a)respecti semnificatia culorii semaforului;

b) respecti semnificatia indicatorului rutier;

a) circuli cu atentie ?i acorzi prioritate de trecere vehiculelor de pe drumul transversal.

878

Ce obligatii iti revin atunci cand pe un drum public intalnesti autovehicule apart

inand Serviciului de Ambulanta sau S.R.I care folosesc mijloacele de avertizare luminoasa si sonora?

a) sa opresti imediat pe dreapta partii carosabile;

b) sa circuli in regim normal, dar cu prudenta si folosind luminile intermitente de avarie;

c) sa reduci viteza si sa eliberezi banda pe care te deplasezi sau sa circuli cat mai aproape de bordura ori acostament.

879

La intalnirea carui indicator ai prioritate de trecere?

a)'Prioritate fata de circulatia din sens invers';

b) 'Circulatie in ambele sensuri';

c) 'Prioritate pentru circulatia din sens invers'.

880

Intr-o intersectie dirijata au prioritate de trecere:

a) vehiculele apartinand Protectiei Civile, semnalizate ca atare;

b) camioanele de mare tonaj;

c) vehiculele apartinand Serviciului de Ambulanta, cand au in functiune semnalele special luminoase si sonore.

881

Cum vei proceda corect daca aflandu-te in interiorul unei intersectii cu circulape in sens giratoriu observi ca pe un drum lateral circula o coloana cu regim de circulatie prioritara?

a) opresti si acorzi prioritate coloanei cu regim prioritar;

b) iti continui drumul, deoarece ai prioritate de trecere in sensul giratoriu;

c) virezi la dreapta si parasesti intersectia.

882

Regula prioritatii de trecere la intersectia a doua drumuri de aceeasi categorie cu circulatie nedirijata este:

a) prioritatea primului sosit;

b) prioritatea de dreapta;

c) prioritatea de drum principal.

883

Precizeaza daca biciclistii si conducatorii de vehicule cu tractiune animala sunt obligatI sa acorde intotdeauna prioritate:

a) da, daca circula pe drumuri judetene sau comunale;

b) da, deoarece viteza de deplasare este mica;

c) nu, daca semnalizarea rutiera nu prevede acest lucru.

884

Ce vehicule au prioritate in sensul giratoriu?

a) toate autovehiculele care vin din fata;

b) toate vehiculele care au patruns in sensuI giratoriu, fata de cele care urmeaza sa patrunda;

c) toate vehiculele care vin din dreapta.

885

Ce vehicule nu au prioritate de trecere?

a) vehiculele care se pun in miscare la culoarea verde a semaforului;

b) vehiculele care coboara fa1a de cele care urca, daca pe sensuI de mers al celor care urca se afla un obstacol imobil;

c) vehiculele care executa virajul spre dreapta, fata de cele care circula din sens opus.

886

Te apropii de un drum forestier, ce intra in sosea din partea dreapta si de pe care iese un alt autovehicul. Cine trebuie sa astepte?

a) autovehiculul care circula cu viteza mai mare;

b) tu, pentru ca acorzi prioritate de dreapta;

c) autovehiculul care iese de pe drumul forestier.

887

Iesi cu autovehiculul de pe un drum agricol si intentionezi sa virezi la dreapta, iesind in sosea. Din stanga se apropie un alt vehicul. Cine da prioritate?

a) autovehiculul care circula pe sosea; deoarece circuli din dreapta acestuia;

b) nu este permisa intrarea pe sosea;

c) tu insuti.

888

In ce ordine trebuie respectate de catre conducatorii de vehicule regulile de circulatie, generale si particulare?

a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier; semnalizarea temporara; semnalele special de avertizare, luminoase sau sonore, ale autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara;

b) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier; semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore, ale autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara; semnalizarea temporara;

c) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore, ale autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara; semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier; semnalizarea temporara.

889

Cine va manevra cu spatele la intalnirea unui vehicul cu un ansamblu de vehicule, pe un drum public ingust, unde trecerea din sensuri opuse este imposibila sau periculoasa?

a) vehiculul;

b) ansamblul de vehicule;

c) se stabileste la libera intelegere.

890

Daca circuli intr-o intersectie cu sens giratoriu, acorzi prioritate:

a) vehiculelor care urmeaza sa intrein intersectie;

b) niciunui vehicul;

c) autobuzelor si troleibuzelor.

891

Care dintre conduditorii de vehicule ce se apropie simultan de o intersectie are prioritate de trecere in situatia in care unul intalneste indicatorul 'Oprire' iar celalalt indicatorul 'Cedeaza trecerea'?

a) conducatorul care circula din dreapta;

b) conducatorul care intalneste indicatorul 'Cedeaza trecerea';

c) conducatorul care intalneste indicatorul 'Oprire'.

892

Ce obligatii iti revin la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare rosie si pe cele de avertizare sonora?

a) sa reduci viteza si sa circuli cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare;

b) sa opresti imediat pe acostament sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului, in sensul de deplasare;

c) sa scoti vehiculul in afara drumului, indiferent prin ce mijloace.

893

Ce obligatii iti revin la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra si pe cele de avertizare sonora?

a) sa reduci viteza, sa circuli cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorzi prioritate de trecere;

b) sa maresti viteza pentru a nu incomoda circulatia;

c) sa opresti imediat, pe acostament sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului, in sensul de deplasare.

894

Ce obligatii iti revin atunci cand conducatorul unui autobuz aflat intr-o statie prevazuta cu alveola intentioneaza sa se puna in miscare?

a) sa maresti viteza, pentru a degaja traficul;

b) sa circuli cu prudenta, dar nu ai nicio obligatie;

c) sa reduci viteza si, la nevoie, sa opresti pentru a-i permite reintrarea in trafic.

895

Esti obligat sa acorzi prioritate de trecere intr-o intersectie nedirijata daca:

a) patrunzi pe un drum national, venind de pe un drum judetean, comunal sau local;

b) patrunzi pe un drum judetean, venind de pe un drum national;

c) patrunzi pe un drum comunal sau local, venind de pe un drum judetean.

896

Ce obligatii ai atunci cand intri pe autostrada folosind banda de accelerare?

a) sa opresti si sa te asiguri din fata si din spate;

b) sa cedezi trecerea autovehiculelor care circula pe prima banda a autostrazii si sa nu stanjenesti in niciun fel circulatia acestora;

c) sa semnalizezi stanga, pentru a-i preveni pe ceilalti conducatori sa iti acorde prioritate.

897

Ce obligatii ai daca circuland pe un drum public cu mai multe benzi banda pe care circuli se sfarseste si trebuie sa iti continui deplasarea pe banda din stanga?

a) sa semnalizezi, pentru ca cei din spate sa iti acorde prioritate;

b) sa permiti trecerea vehiculelor care circula pe banda din stanga;

c) sa maresti viteza, pentru a nu-i stanjeni pe ceilalti participanti la trafic.


761 B

762 B

763 B

764 B

765 C

766 B

767 A

768 B

769 B

770 C

771 A

772 A

773 C

774 C

775 B

776 C

777 A

778 B

779 B

780 A

781 B

782 C

783 C

784 C

785 B

786 A

787 A

788 B

789 A

790 B

791 C

792 C

793 B

794 A

795 A

796 B

797 B

798 B

799 C

800 C

801 A

802 A

803 B

804 C

805 B

806 A

807 B

808 A

809 B

810 A

811 C

812 A

813 C

814 B

815 C

816 A

817 C

818 B

819 C

820 B

821 A

822 A

823 C

824 B

825 C

826 A

827 B

828 C

829 A

830 B

831 B

832 B

833 B

834 B

835 B

836 A

837 A

838 B

839 B

840 B

841 A

842 B

843 A

844 A

845 B

846 C

847 A

848 B

849 C

850 C

851 A

852 A

853 C

854 B

855 C

856 A

857 B

858 A

859 A

860 A

861 A

862 A

863 B

864 B

865 AC

866 B

867 C

868 C

869 B

870 B

871 B

872 AC

873 B

874 C

875 C

876 A

877 A

878 C

879 A

880 C

881 A

882 B

883 C

884 B

885 B

886 C

887 C

888 B

889 A

890 B

891 A

892 B

893 A

894 C

895 A

896 B

897 B



Document Info


Accesari: 15241
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.

 


Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2014 )