Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

ACT CONSTITUTIV AL SOCIETATII CU RASPUNDERE LIMITATA

administratie
ACT CONSTITUTIV

AL SOCIETATII CU RASPUNDERE LIMITATACAP. I ASOCIATUL UNIC, FORMA JURIDICA, DENUMIREA, EMBLEMA, SEDIUL SI DURATA SOCIETATII


Art. 1 Conform art. 1 alin. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata si actului sau de vointa, asociatul unic al SOCIETATII COMERCIALE CU RASPUNDERE LIMITATA ____________________ este


UNIUNEA SOCIETATILOR DE EXPEDITII DIN ROMANIA, cu sediul in Bucuresti, str. Lipscani, nr. 104, sector 3, inregistrata la la Registrul Persoanelor Juridice de la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti sub nr. 29/PJ/1993, reprezentata prin _____ _______ ______ ______.


Asociatul unic va fi reprezentat in cadrul societatii prin presedintele USER sau alt    cetatean roman, cu domiciliul in Bucuresti, persoana desemnata de 13213p1513n presedinte, dintre vicepresedinti, care va indeplini toate drepturile si va fi tinut de toate obligatiile ce revin acestuia in calitate de asociat unic.


UNIUNEA SOCIETATILOR DE EXPEDITII DIN ROMANIA nu mai poate fi asociat unic intr-o alta societate comerciala cu raspundere limitata, incalcarea acestei dispozitii ducand la dizolvarea, pe cale judecatoreasca, a societatii comerciale astfel constituita.


Art. 2. Societatea, ca persoana juridica romana, va fi constituita si va functiona in baza legislatiei romane in materie si propriului statut, sub forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata, cu toate consecintele care decurg din aceasta.


Art. 3 Potrivit dovezii privind disponibilitatea firmei si/sau emblemei, eliberata sub nr. ___ din data de ___________de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, denumirea societatii este __________ ______ ____ _____ _______ ______ _________.

Art. 4 Sediul societatii este in Romania, _____ _______ ______ _______, valabil pe o durata ________________.

Art. 5. In orice act, scrisoare sau publicatie emanand de la societate, este obligatoriu sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul, numarul de inregistrare in Registrul Comertului, codul unic de inregistrare si, dupa caz, atributul fiscal.

Art.6 Durata de functionare a societatii este nedetermintata.

Art. 7. Forma juridica, denumirea, emblema, sediul si durata de functionare a societatii pot fi modificate, ulterior constituirii, prin hotararea asociatului unic.
CAP. II SCOPUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL SOCIETATII


Art. 8. Societatea este constituita in scopul formarii si perfectionarii profesionale a personalului din cadrul activitatilor specifice expeditiilor de marfuri, logisticii, transporturilor de marfuri, inclusiv rutiere, in trafic intern si international si activitatilor conexe acestora.


Art. 9. Societatea comerciala ________________ isi va desfasura activitatea in principal in domeniul "Invatamant", diviziunea CAEN 80, avand ca obiect principal "Alte forme de invatamant", cod CAEN 8042, si care consta in:


CAP. III CAPITALUL SOCIAL

Art. 10. Capitalul social privat al societatii, subscris si varsat la data infiintarii de catre asociatul unic, in valoare de 10000 RON, numerar, se divide in 1000 parti sociale, in valoare nominala de 10 RON fiecare, numerotate de la 1 la 1000.


Art. 11. Capitalul social poate fi marit sau redus prin vointa asociatului unic, conform dispozitiilor legale in vigoare si cu modificarea corespunzatoare a actului constitutiv. Asociatul va decide, ori de cate ori considera necesar, majorarea capitalului social, prin subscrierea de noi patri sociale, reprezentand aport in numerar sau in natura, cu modificarea valorii nominale a partilor sociale existente sau prin includerea in capitalul social a rezervelor create sau a unor cote din profit.


Art. 12. Reducerea capitalului social se face numai pana la limita prevazuta de lege, cu aratatea motivelor reducerii si a procedeului utilizat pentru efectuarea acesteia.CAP. IV ATRIBUTIILE ASOCIATULUI UNIC
Art. 13. Asociatul unic exercita drepturile si indeplineste obligatiile care, potrivit legii, revin adunarii generale, constand in principal in:

CAP. V ADMINISTRAREA SI FUNCTIONAREA SOCIETATII

Art. 15. Societatea poate fi administrata de unul sau mai multi administratori, temporari si revocabili sau asociatul unic va desemna un director geenral care exercita atributiile executive ale societatii.


Cand sunt mai multi administratori, acestia constituie consiliul de administratie.


Drepturile, obligatiile si raspunderile administratorilor sunt reglementate de dispozitiile Legii nr. 31/1990, republicata, coroborate, dupa caz, cu prevederile referitoare la mandata.


Art. 16. Societatea este administrata si reprezentata cu puteri depline de __________


Art. 17. Administratorul/Consiliul de administratie are in principal urmatoarele atributii:

CAP. VI FUNCTIONAREA SOCIETATII

Art. 18. Societatea devine persoana juridica de la data inmatricularii in registrul comertului, data de la care incepe si primul sau exercitiu economico-financiar, care se termina la 31 decembrie.


Art. 19. In cel mult trei luni de la incheierea exercitiului financiar, asociatul unic va aproba bilantul contabil si il va inregistra, in mod obligatoriu, la organele financiare.

Bilantul contabil, vizat de administratia financiara, va fi inregistrat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.


Art. 20. Asociatul unic are drepul la dividende, care se pot distribui numai din beneficiile reale, cele insusite contrar dispozitiilor legale urmand a fi restituie societatii.CAP. VII. DIZOLVAREA SI LICHIDAREA SOCIETATII


Art. 21 Societatea se dizolva prin:

CAP. VIII. FUZIUNEA SI DIVIZAREA SOCIETATII

Art. 22. Fuziunea se va face fie prin absorbirea altei societati sau de catre alta societate, caz in care societatea absorbanta se mentine, fie prin contopirea acesteia cu alta societate, caz in care rezulta o societate noua.

Divizarea se va face prin impatrirea intregului patrimoniu al societatii, care isi va inceta existenta, intre doua sau mai multe societati existente sau care iau astfel fiinta.CAP. IX ALTE DISPOZITII


Art. 23. Prezentul act constitutiv poate fi modificat ulterior, prin hotararea asociatului unic, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Redacatat in ____________exemplare.
ASOCIAT UNIC,

UNIUNEA SOCIETATILOR DE EXPEDITII DIN ROMANIA

Document Info


Accesari: 2284
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )