Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
APROVIZIONAREA GESTIUNILOR DE CASA CU LEGITIMATII DE CALATORIE, IMPRIMATE CU REGIM SPECIAL SI IMPRIMATE DE VANZARE

administratie


APROVIZIONAREA GESTIUNILOR DE CASĂ CU LEGITIMAŢII DE CĂLĂTORIE, IMPRIMATE CU REGIM SPECIAL sI IMPRIMATE DE VÂNZARE
1. Dispozitii cu caracter general

Aprovizionarea gestiunilor de casa cu legitimatii de calatorie, imprimate cu regim special si imprimate de v nzare, pe baza carora se ncaseaza sume în conformitate cu prezentele norme, se face de Serviciul legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie din CFR Calatori. Formularele si alte imprimate cu regim special necesare desfasurarii activitatilor prevazute la punctul 2 de la Capitolul I si executarii dispozitiilor date de conducerea CFR Calatori vor fi repartizate la casele unitatilor potrivit prevederilor acelor dispozitii.

Documentele folosite de gestionari pentru aprovizionarea cu legitimatii si imprimate sunt: pentru legitimatii de calatorie si anexele acestora, de tipul biletelor de carton, se foloseste formularul "Bon de cerere bilet carton";

pentru celelalte tipuri de legitimatii de calatorie, imprimate cu regim special si imprimate de vânzare, se foloseste formularul " Bon de comanda FC13".

numarul de pachete sau carnete, daca corespund cantitatii totale înscrise în bonul de cerere;

continuitatea pachetelor sau carnetelor;

integritatea pachetelor (sigilii, continuitatea liniilor oblice);

corespondenta textului de pe primul bilet din fiecare pachet cu cel din bonul de comanda.

Verificarea preliminara va fi consemnata pe manseta bonului de comanda prin mentiunea "Verificat preliminar comanda, gasita în regula" si confirmata prin semnaturile membrilor comisiei si stampila sefului de unitate. seful unitatii prezent la receptie, va lua provizoriu asupra sa exemplarul II "Confirmarea de primire" al bonului de cerere bilet carton, respectiv al bonului de comanda FC 13 si va urmari, pe baza acestor documente, efectuarea de catre casier a receptiei finale, conform punctului urmator. Când seful unitatii este înlocuit de un salariat desemnat, exemplarele respective îi vor fi înaintate de catre casier, imediat dupa efectuarea receptiei preliminare.

5.1.2.2. Receptia finala

, dupa care se va face si confirmarea comenzii, catre Serviciul legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie, conform punctului 5.2 de mai jos. Cu aceasta ocazie, daca sesizeaza neajunsuri, casierul le înscrie într-un raport pe care îl prezenta sefului unitatii, care în acest caz trebuie sa se prezinte personal pentru constatarea neajunsului raportat de casier, procedând astfel:

în cazul solutionarii neajunsurilor, se face confirmarea comenzii în conformitate cu prevederile punctului 5.2 de mai jos;

în cazul mentinerii neajunsurilor raportate de casier, confirmarea comenzii se face în conditiile punctului 8..2.2 de mai jos, cu semnarea procesului verbal de catre casier si seful unitatii. În toate situatiile, dupa efectuarea receptie finale, casierul raporteaza sefului de unitate rezultatul verificarii si reprimeste de la acesta exemplarul II al bonului pentru pastrare conform punctului 5.2.


5.2. Confirmarea primirii comenzilor

tion nd data si înregistreaza depozitele primite în conturile de gestiune corespunzatoare.

ndu-se pe ele o eticheta cu adresa "Serviciul legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie - Imprimeria Filaret". Ne napoierea casetelor n termen constituie abatere disciplinara.

6. Urmarirea comenzilor executate

Serviciul legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie trebuie sa comunice serviciilor de verificare a veniturilor comenzile executate, pentru urmarirea de catre acestea, a încarcarii în conturi si folosirii legitimatiilor aprovizionate. Comunicarea se face astfel:

exemplarele I ale bonurilor de cerere bilet carton si exemplarele I ale bonurilor de comanda FC13 în trafic local se trimit lunar, serviciilor de verificare a veniturilor;

exemplarele I ale bonurilor de cerere bilet carton si exemplarele I ale bonurilor de comanda FC13 pentru legitimatiile de calatorie în trafic international se trimit lunar Serviciului de verificare venituri în traficul international din CFR Calatori;

exemplarele I ale bonurilor de comanda FC13 pentru legitimatiile de calatorie creditate se trimit Serviciului trafic local, transporturi creditate si metodologie din CFR Calatori.

Trimiterea exemplarelor de mai sus ale bonurilor de cerere si bonurilor de comanda se face pe baza de borderou, n dublu exemplar, din care un exemplar confirmat de primire, se restituie Serviciului legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie din CFR Calatori.


7. Controlul executarii comenzilor

tinutului, ntocmindu-se în toate cazurile, proces-verbal de constatare în care se va consemna existenta imprimatelor înscrise în bonurile de cerere sau de comanda, respectiv lipsa acestora. În toate cazurile, chiar si atunci când n urma verificarii continutului se constata intacta comanda, casierul confirma primirea cu mentiunea "Preluat cu proces verbal de constatare înregistrat la nr. . . ". n cazul n care se constata lipsuri fata de cuprinsul bonului sau deficiente în sarcina transportatorului, comanda se refuza si se retine de agentul acestuia pentru a fi remisa expeditorului.

8.2. Tratarea neregulilor care nu cad în sarcina transportatorului

Comenzile primite de la unitatea transportatoare fara deficiente se receptioneaza conform punctului 5.1. Neregulile constatate cu aceasta ocazie se trateaza conform punctelor urmatoare.

8.2. 1. Tratarea cazului când comanda apartine altei unitatiun exemplar ram ne la unitatea ntocmitoare, anexat la carnetul bonurilor de cerere;

un exemplar se anexeaza la dosarul de acte înregistrate n registrul de corespondenta al unitatii;

al treilea exemplar se introduce în caseta si se nainteaza Serviciului legitimatii de calatorie - Biroul distributii legitimatii de calatorie;

ultimul exemplar se nainteaza serviciului de verificare a veniturilor de care apartine unitatea respectiva dupa caz, în trafic local sau international.


Refuzarea comenzilor cu nereguli

lipsa de bilete de carton din pachet;

textul tiparit pe unele bilete din pachet nu corespunde cu datele din bon;

biletele de carton sunt existente n totalitate nsa gresit legate n pachete (biletele nu sunt aranjate n ordinea strict numerica);

sunt pachete sau carnete cu bilete n plus fata de totalul comenzii;

sunt file lipsa din carnete sau gresit numerotate.


9. Aprovizionarea prin transferuri între case


Stocurile fara miscare, legitimatiile si imprimatele scoase din uz sau care nu se mai folosesc vor fi puse la dispozitia RTFC în vederea casarii, pentru a nu se încarca inutil gestiunea. Metodologia de casare a legitimatiilor de calatorie si imprimatelor cu regim special fara misare sau scoase din uz se prezinta în Anexa nr. 1.5.
Document Info


Accesari: 1362
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )