Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Consilieri sub supervizare Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti

administratie

Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti
In parteneriat cu Fundatia Internationala pentru Copil si Familie

Stimata doamna, Stimate domn,


Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti (ACPB) este o asociatie profesionala acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) a se vedea site-ul internet "www.copsi.ro" la rubrica "Registru Furnizorilor de Formare").

Un nou curs (Modulul I) adresat psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie va incepe in data de 5 decembrie 2007.

Cursurile au loc saptamanal, in zilele de miercuri, orele 17,00 (17,30) - 20,00 (20,30), in strada Occidentului, nr. 44, sector 1 (zona Piata Victoriei).


*         Modulul I cuprinde 125 de ore din care

- 60 de ore : seminarii teoretico-clinice si

- 65 de ore : analiza practicii, sesiuni de supervizare.

-Modulul I se desfasoara intre 5 decembrie 2007 si 26 noiembrie 2008.

-Costul modulului I 160 Ron / luna (12 ore/luna)

-Cost total : 1680 Ron pentru 10,5 luni.*         Modulul II (de 125 de ore) va avea loc in perioada decembrie 2008 - noiembrie 2009.


*          Modulul III: 75 sesiuni individuale de dezvoltare personala realizate in paralel cu modulul I sau II sau dupa finalizarea modulelor I si II.

-Este recomandat de catre Colegiul Psihologilor ca orele de dezvoltare personala sa aiba frecventa de minim o sesiune / saptamana cu un con 11511l115l silier principal acreditat de Asociatie.

-Costul pentru dezvoltarea personala: 50 Ron/sesiune.*     Formatorii pentru Modulele I - III sunt psihologi / consilieri / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor.*         Pentru inscrieri trimiteti un CV si o scrisoare de intentie pana in data de 28 noiembrie 2007 prin email la adresa : asociatiadeconsiliere@gmail.com sau la fax: 021 311 23 05.

Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, presedinte ACPB, email:     asociatiadeconsiliere@gmail.com; tel: 0740 194 269 sau 310 89 06 / 318 85 81 (zilnic intre orele 13h-16h).Cu stima,

Corneliu Irimia

Presedinte ACPB


Precizari suplimentare legate de cursurile de formare*     Cursurile vor incepe in data de 5 decembrie 2007, ora 17 (la sediul Fundatiei Internationale pentru Copil si Familie din Bucuresti, str. Occidentului 44, (etaj 1), sector 1, Bucuresti.


*     Inscrieri se realizeaza pina in data de 26 noiembrie 2007 (trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la adresa de email: asociatiadeconsiliere@gmail.com).*     O intilnire preliminara cu candidatii, viitori cursanti, pentru o cunoastere reciproca va avea loc in data de 28 noiembrie 2007 la sediul Fundatiei Internationale pentru Copil si Familie din Bucuresti, str. Occidentului 44, (etaj 1), sector 1, Bucuresti, incepind cu ora 17h (numai cu o programare telefonica prealabila realizata de catre ACPB).


*     -Cursurile teoretice au loc miercurea, saptamanal, 3 ore/zi, 12 ore / luna.


*     -La inceputul formarii este necesara inscrierea in Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti (taxa de inscriere : 55 lei).


*     -Cotizatia catre asociatie nu va fi platita pe parcursul cursului teoretic ci doar dupa incheierea acestuia (cuantumul cotizatiei pentru diferitele trepte este precizata in Regulamentul de formare al ACPB, a se vedea mai jos).


*     Normele Colegiului Psihologilor prevad si un numar minim de ore de dezvoltare personala. In cadrul Asociatiei de Consiliere, dezvoltarea personala este realizata prin consiliere/psihoterapie individuala, minim 75 de ore pentru prima treapta de specializare. Consilierea individuala se realizeaza cu un membru formator al ACPB (sau, numai pentru anumite cazuri particulare, cu un formator al unei asociatii de psihanaliza sau de psihoterapie psihanalitica). O lista a celor 5 formatori ai ACPB si datele de contact va fi inmanata cursantilor la cererea acestora; ei isi vor putea alege terapeutul formator pentru dezvoltarea personala.

*     Dezvoltarea personala si cursul teoretic pot fi realizate simultan sau succesiv, se poate incepe fie cu una, fie cu alta din cele doua.

*     - Se recomanda ca un cursant sa nu participe la cursurile teoretice sustinute de terapeutul lui (cat timp isi realizeaza dezvoltarea personala). Cursurile respective vor fi recuperate cand modulul la care cursantul a lipsit va fi realizat de un alt formator.

*     Un modul din cursul teoretic este absolvit daca cursantul participa la cel putin 80% din ore. Numarul de ore pentru fiecare modul este specificat in Programa de formare ACPB.

Mijloace de acces (la sediul Fundatiei Internationale

pentru Copil si Familie)


a)      de la Gara de Nord, iesirea din str. Grivitei cu troleibuzul 97 sau 65, se coboara la a 3-a statie numita Sfintii Voievozi (capatul liniei) si se merge putin inapoi pe linia troleibuzului pina la numarul 44.

b)     de la Gara de Nord, iesirea din str. Grivitei, troleibuzul 86 sau 79, se coboara la a 2-a statie (Spitalul/Maternitatea Polizu) si se merge in directia de mers a troleibuzului pina la numarul 44 (aflat pe trotuarul din dreapta pe directia de mers).

c)     De la Piata Romana, troleibuzul 86 sau 79, in directia Gara de Nord, se coboara la prima statie (Calea Victoriei) si se merge in directia de mers a troleibuzului pina la numarul 44 (aflat pe partea stanga pe directia de mers).

d)     De la Piata Victoriei, se merge pe Calea Victoriei pina la prima intersectie cu semafor (aflata imediat dupa Muzeul Enescu) unde se face la dreapta si se merge pina la numarul 44 (aflat pe partea stanga pe directia de mers).

*         ACPB este o asociatie de consiliere cu orientare psihodinamica
Pasi in obtinerea atestarii de consilier in psihologie


Obtinerea informatiilor de baza necesare pentru candidati (direct la sediul asociatiei)

Verificarea de catre candidat a indeplinirii criteriilor minime pentru inceperea unui program de formare

Identificarea Coordonatorului programului de formare (un membru al Comisiei de Formare) pentru candidat in vederea :

a. stabilirii unui plan de formare,

b. familiarizarii cu cerintele programului de formare,

c. indrumarii de-a lungul intregului proces de formare


Completarea formularului de inregistrare a inceperii procesului de formare (formularul trebuie sa fie semnat de catre Coordonatorul programului de formare) in care sunt cuprinse etapele procesului de formare (formare teoretica, dezvoltare personala / consiliere (psihoterapie) personala, supervizare, practica supervizata, curs de supervizare)

Inceperea, reinceperea sau continuare programului de formare

Intalniri regulate cu formatorii, supervizorii, coordonatorul programului de formare

Obtinerea atestatelor la finalizarea diferitelor etape ale programului de formare

Evaluarea in fata Comisiei de Formare a asociatiei (comisie din care nu face parte psihoterapeutul formator cu care candidatul si-a realizat consilierea/psihoterapia personala).Conditii minime preliminarii pentru inscrierea in ACPB:


*         Absolvirea, cu diploma de licenta, a facultatii de psihologie sau completarea studiilor cu un pachet de cursuri universitare de specialitate pentru cei asimilati psihologilor; Completarea cursurilor universitare se face pentru domeniile:

         Diagnostic si evaluare clinica;

         Psihologie clinica si / sau medicala;

         Consiliere si psihoterapie;

         Psihiatrie si / sau psihopatologie;

         Psihologia sanatatii si / sau psihosomatica;

         Psihologia dezvoltarii.


*         Prezentarea catre Comisia de Formare a unui dosar care sa cuprinda

Cerere de inscriere in ACPB

CV cu mentionarea activitatilor clinice si de formare realizate

Fotocopii simple dupa diploma de licenta si dupa foaia matricola

Orice document relevant pentru pregatirea in consiliere a candidatului.


*         Acceptul Comisiei de Formare care este dat in urma unui interviu cu candidatul. In cazul acceptarii, candidatul va plati o taxa de inscriere (echivalentul a 15 euro).
Etapele (nivelele) atestarii in consiliere psihologica


(conform "Procedurilor de atestare, acreditare si certificare" articolul 17 litera a-c, proceduri ale Colegiului Psihologilor din Romania, Comisia de psihologie Clinica si Psihoterapie) :
a. Nivelul de psiholog practicant īn consiliere psihologica


Atestarea la nivel de psiholog practicant īn consiliere psihologica (numit si consilier psihologic sub supervizare) presupune ca prerechizite:

*     450 de ore de cursuri teoretice si / sau aplicative, care sa cuprinda īn mod obligatoriu cunostinte din urmatoarele domenii:

         Diagnostic si evaluare clinica;

         Psihologie clinica si / sau medicala;

         Consiliere si psihoterapie;

         Psihiatrie si / sau psihopatologie;

         Psihologia sanatatii si / sau psihosomatica;         Psihologia dezvoltarii.


Dintre aceste 450 de ore:

1.1. Un numar de 200 de ore sunt recunoscute īn baza licentei obligatorii īn psihologie sau prin completarea studiilor cu un pachet de cursuri universitare de specialitate pentru cei asimilati psihologilor;

1.2. Un numar de 250 de ore trebuie obtinute direct prin formare īn cadrul ACPB.


Nota: cursurile trebuie realizate in cel mult 4 ani calendaristici.


*     un minim de 75 de ore de dezvoltare personala / psihoterapie / consiliere individuala realizate cu unul dintre formatorii ACPB sau cu un formator al unei asociatii de psihoterapie/consiliere psihodinamica (psihanalitica) acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania.


Nota:

a) Frecventa sesiunilor de psihoterapie/consiliere individuala este de o sesiune de 45 de minute / saptamana;

Se recomanda frecventa de 2 sedinte / saptamana;*               Totalul numarului minim de ore de formare in cadrul ACPB pentru treapta de psiholog practicant in consiliere psihologica : 325 de ore.
Pentru obtinerea atestatului de consilier practicant sub supervizare al ACPB sunt necesare:


Prezentarea catre Comisia de Formare a unui dosar care sa cuprinda

  • Cerere de eliberare a atestatului
  • CV cu mentionarea activitatilor clinice si de formare realizate in cadrul ACPB
  • Documente relevante pentru pregatirea in consiliere de orientare psihodinamica a candidatului

. Prezentarea unui eseu si a unui studiu de caz in fata Comisiei de Formare. Eseul si studiul de caz nu se bazeaza pe procesul de consiliere cu un acelasi client ci pornesc de la clienti diferiti; studiul de caz se refera la relatia cu un client cu o durata de minim 20 de sesiuni.

Acceptul Comisiei de Formare care este dat in urma interviului cu candidatul.Cotizatia lunara este echivalentul a 3 euro pentru treapta de consilier psihologic sub supervizare. In timpul realizarii cursului teoretic cotizatia nu se plateste.
b. Nivelul de psiholog specialist īn consiliere psihologica*     Atestarea la nivelul de psiholog specialist īn consiliere psihologica (numit si consilier psihologic) presupune ca deja achizitionate:


A.  Competente de psiholog practicant īn consiliere psihologica;

B. Participarea la reuniunile periodice profesionale ale ACPB mediate de un membru al Comisiei de Formare cu prezentarea de catre candidat a cel putin unui studiu de caz pe an.

C.      Realizarea consilierii / psihoterapiei personale cu un formator al ACPB sau un formator recunoscut al unei asociatii de psihoterapie / consiliere cu orientare psihodinamica - psihanalitica. (numarul minim de sedinte este de cel putin 150 de ore in plus fata de cele 75 de ore realizate in cadrul primei trepte).


Nota

-Frecventa sedintelor : minimum 1 sedinta de 45 de minute/ saptamāna;

-Se recomanda frecventa de 2 sedinte / saptamana;

-Nu se recomanda intreruperi mai mari de 6 luni in cadrul consilierii/psihoterapiei personale.D. Formare profesionala prin ACPB care sa cuprinda 800 de ore de practica supervizata īn orice organizatie īn care se desfasoara activitati de consiliere. Durata practicii supervizate este de minim 2 ani;


In perioada de 2 ani a supervizarii candidatul desfasoara o activitate de consilier de minim 40 ore /luna, 400 ore/an intr-o organizatie care desfasoara activitati de consiliere/psihoterapie cu copii, adolescenti, adulti, cupluri, persoane in varsta, etc.


E.      Acceptarea programului de pregatire profesionala continua prin dovada a 25 de credite obtinute dupa atestarea la nivelul de psiholog practicant īn consiliere psihologica prin participari la cursuri, workshop-uri, conferinte, publicatii etc.
Pentru obtinerea atestatului de consilier specialist īn

consiliere psihologica al ACPB sunt necesare:Prezentarea catre Comisia de Formare a unui dosar care sa cuprinda

  • Cerere de eliberare a atestatului
  • CV cu mentionarea activitatilor clinice si de formare realizate in cadrul si in afara ACPB
  • Documente relevante pentru pregatirea in consiliere de orientare psihodinamica a candidatului

. Prezentarea unui eseu, a unui studiu de caz si o prezentare a activitatii clinice de

consiliere in fata Comisiei de Formare

Acceptul Comisiei de Formare care este dat in urma interviului cu candidatul si a raportului de supervizare a celor 2 supervizori


Cotizatia lunara pentru consilierul specialist este de 6 euro.
c. Nivelul de psiholog principal īn consiliere psihologica

*     Atestarea la nivelul de psiholog principal īn consiliere psihologica (numit si consilier psihologic supervizor-formator) presupune ca deja achizitionate:

Competente de psiholog specialist īn consiliere psihologica;

Formarea ca supervizor-formator care sa cuprinda minim:o                    25 de ore de cursuri teoretice si / sau aplicative īn domeniul supervizarii;

o            25 de ore de co-supervizare (cu un consilier psihologic sau psihoterapeut supervizor-formator deja atestat). Formarea are loc īn cadrul Asociatiei de Consiliere Psihologica din Bucuresti.

o            Participarea la intilnirile profesionale periodice ale ACPB.


Activitati profesionale performante exprimate īn numar de sesiuni de consiliere realizate (un minim de 3 000 de ore, intr-un interval de minim 7 ani de activitate dupa obtinerea atestatului de consilier specialist), publicatii etc.;

Acceptarea programului de pregatire profesionala continua prin dovada a 50 de credite obtinute dupa atestarea la nivelul de psiholog specialist īn consiliere psihologica prin participari la cursuri, workshop-uri, conferinte, publicatii etc.Cotizatia pentru psiholog principal in consiliere psihologica este de 10 euro.

Evaluarea din partea Comisiei de Formare


*     Metoda de evaluare pentru fiecare treapta este portofoliul :


Fiecare candidat va elabora un portofoliu pe care īl va prezenta in fata Comisiei de Formare si pe care īl va sustine oral, punānd īn valoare cunostin-tele, competentele si abilitatile formate si demonstrānd atingerea obiectivelor de referinta.

Īn portofoliu se include un studiu de caz, un eseu elaborat pe durata formarii si (pentru nivelul de consilier specialist si consilier principal) o prezentare a activitatii clinicee.

Consultanta pentru redactare va fi asigurata de un formator.

Īn cadrul discutiilor, evaluatorii vor putea pune īntrebari referitoare la oricare din temele cuprinse īn portofoliu, pentru a proba atingerea competentelor prevazute.

In aprecierea finala se va tine seama de participarea activa a cursantului la cursurile teoretice si la orele de supervizare.

In urma evaluarii pozitive, cursantul va primi o atestare eliberata de ACPB (in functie de etapa in care se afla consilierul).Studiul de caz


Studiul de caz (al unui client cu care se lucreaza in prezent) va cuprinde urmatoarele aspecte :


*     I.

- O prezentare a clientului din punct de vedere fizic, familial, cultural, social.

- Ce cere clientul

- Care sunt rezultatele evaluarii de catre consilier a clientului

- Care sunt fortele clientului

- Care sunt problemele clientului

- Care sunt obiectivele consilierului.*     II


O prezentare generala a desfasurarii cazului pana in prezent

-Se furnizeaza informatii despre cadru : numar de sedinte / saptamana, modalitati de plata, prezentare a biroului de consiliere, etc.

-dificultati intalnite de consilier

-prezentarea relatiei consilier - client

-discutarea procesului de consiliere

-o reflectie asupra a ceea ce a invatat consilierul din cazul respectiv

-o reflectie asupra procesului de supervizare

-elemente de etica si deontologie legate de caz

-prognostic.


*     III.

Prezentarea unei sesiuni recente de consiliere, « cuvant cu cuvant », si comentarii care care sa cuprinda cel putin :

ce simte consilierul fata de client - contra-transfer.

ce simte clientul fata de consilier - transfer

ce asteptari are consilierul de la client

care este relatia prezenta consilier - client (cum va percepe clientul, ce asteptari are de la consilier, etc.).

care sunt interventiile dvs. Care anume v-au placut, care nu si de ce

in legatura cu ce sunteti nesigur cu acest client
Retragerea atestatului


Toate categoriile de atestare au o valabilitate de 7 ani de la data acordarii lor. Dupa īncheierea acestei perioade, Comisia de Formare ACPB poate prelungi (pe o perioada de īnca 7 ani) sau retrage atestatul unui consilier.

Conditii minime pentru prelungirea certificarii:

a)       Existenta unei practici continue de consiliere

b)      Plata cotizatiei lunare

c)      Existenta unei stari de sanatate somatica si psihica corespunzatoare practicarii consilierii

Retragerea atestatului poate fi determinata de abateri grave de la codul de etica si deontologie profesionala, de pierderea calitatii de membru al ACPB.Componenta Comisiei de Formare (2007)

*     Formatori in cadrul ACPB:


-Matei Georgescu,

-Magda Ionescu,

-Corneliu Irimia,

-Irina Predutoiu,

-Andrei Constantinescu,Document Info


Accesari: 3837
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )