Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
MODEL DE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA - ANULAREA UNUI ACT JURIDIC PENTRU VICIU DE CONSIMTAMANT

administratie


MODEL DE CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATA - ANULAREA UNUI ACT JURIDIC PENTRU VICIU DE CONSIMTAMÂNT

Domnule Presedinte,

Subscrisa societate comerciala .......... ..... ...... ......... cu sediul social în ... 20420h713u .......... ..... ...... ................ înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului ..................... cu numarul ................ la data .................. prin reprezentant dl/d-na .......... ..... ...... ........ , chemam în judecata societatea comerciala .......... ..... ...... ........................... cu sediul în .......... ..... ...... ......................... pentru ca pe baza probelor ce vor fi administrate sa pronuntati o hotarâre judecatoreasca prin care sa:- constatati anularea contractului de vânzare-cumparare încheiat între societatea noastra, în calitate de cumparator, pentru viciu de consimtamânt, respectiv dol.

- obligati pârât la plata cheltuielilor de judecata.

Motivele sunt urmatoarele:

În fapt, societatea noastra a cumparat de la pârât urmatoarele bunuri: ............încheind în acest scop un contract de vânzare-cumparare, contract în care erau mentionate tipurile respective de bunuri. În momentul receptiei lor, am constatat ca aceste bunuri erau de alt tip decât cele mentionate în contract.

Mentionam ca înaintea încheierii contractului pârâtul ne-a facut o oferta scrisa în care erau prezentate alte tipuri de bunuri decât cele livrate.

Oferta a fost însotita de o demonstratie în cursul careia ne-am convins de eficacitatea produselor respective si ne-am decis sa le contractam.

În momentul livrarii am constatat ca pârâtul ne-a livrat alte produse decât cele prezentate si am încheiat un proces-verbal de custodie urmând ca pârâtul sa-si ridice produsele livrate.

Desi societatea noastra i-a solicitat prin corespondenta pârâtului în nenumarate rânduri sa-si ridice bunurile acesta a refuzat.

Faptul ca pârâtul prin oferta ne-a prezentat alte bunuri decât cele pe care ni le-a livrat a reprezentat o manopera dolosiva facuta în scopul de a determina societatea noastra sa contracteze.Pentru aceste motive va rugam sa admiteti prezenta actiune si sa anulati contractul de vânzare-cumparare încheiat între societatea noastra si pârâtul.

În drept ne întemeiem cererea pe prevederile art. 953, 960 si art. 961 C.civ.

Întelegem sa ne folosim de urmatoarele probe:

- înscrisuri

- expertize

- interogatoriul pârâtului

- martori

Depunem prezenta actiune si copii dupa înscrisuri în dublu exemplar, dintre care un exemplar pentru instanta si un exemplar pentru a fi comunicat pârâtului.

Anexam prezentei dovada achitarii taxei de timbru si timbrul judiciar.

Societatea Comerciala ........................

reprezentata de dl/d-na .......................

Semnatura reprezentantului .................

Domnului Presedinte al.......... ..... ...... .....................


Document Info


Accesari: 1380
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )