Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload




























MOTIVAREA FUNCTIONARILOR PUBICI LA LOCUL DE MUNCA

administratie




MOTIVAREA FUNCŢIONARILOR PUBICI LA LOCUL DE MUNCĂ


Ai sanse de promovare la actualul loc de munca?

DA


NU




3) Ai echipamentul necesar la dispozitie pentru a-ti face bine treaba?


DA


NU



4) Ai ocazia sa înveti lucruri noi ?


DA


NU















5) stii ce sarcini ai de îndeplinit?


DA


NU




6) Este apreciata de cineva munca pe care o faci?


DA


NU













7) Esti criticat numai atunci când gresesti ?


DA


NU




E o atmosfera plǎcutǎ în institutie?


DA


NU














9) As muncii mai mult dacǎ:


seful m-ar aprecia mai mult


ar fi o atmosferǎ mai plǎcutǎ în institutie


si ceilalti colegi si-ar da un interes mai mare


mi s-ar delega mai multa autoritate si încredere



Ai un nivel de autoritate satisfǎcǎtor?


M

F

DA





NU







La un numar de 10 întrebari deschise rezultatele obtinute au fost dupa cum urmeaza:

1) Cum definiti si caracterizati un post bun?

Este necesara o crestere foarte accentuate a specializarii în anumite domenii în paralel cu formarea la nivel informative general. Lipsa posibilitǎtii de a dobândi si cunostinte practice, pentru o perioadǎ mai mare de o sǎptǎmânǎ (cursuri de formare) în institutii similare cu rezultate deosebite în domeniu. Nu au fost stabilite nevoile individuale de instruire si nici un program de formare al institutiei.

Rezolvarea multor probleme în administratia publicǎ îmi oferǎ satisfactia îndeplinirilor în fiecare zi contribuind în mare masurǎ la comportamentul meu civic. Nu cuprinde toate tematicile si planurile de instruire în domeniul în care trebuie sǎ mǎ perfectionez. Cuprinde în mare masurǎ tematicile si planurile de instruire în domeniul administratiei publice centrale.

Nu de fiecare datǎ temele programelor de formare sunt cele necesare cu nevoile noastre. Ar trebui sǎ existe o paletǎ mai largǎ de programe pe diverse domenii. Consider ca trebuie sǎ se punǎ accent mai mult pe continuitatea în formare.

6) Cât de importantǎ este pentru dumneavoastrǎ comunicarea cu colegii de departament si superiorul ierarhic? Detaliati.

Conditie absolute obligatorii pentru realizarea obiectivelor. Din pǎcate, munca în echipǎ sau de sincronizare a activitǎtilor colegilor din serviciu nu e folositǎ la nivelul (potentialul) maxim. Stabilirea si realizarea obiectivelor institutiei se pot realizea numai printr-o comunicare eficientǎ în cadrul echipei. Sunt anumite probleme care se leagǎ, de aceea sunt interesat/a într-o colaborare fructuoasǎ. Delegarea cǎtre fiecare salariat din cadrul departamentului a unor sarcini precise, precum si colaborarea dintre colegi pentru realizarea unor lucrǎri prioritare.

Comunicarea cu colegii de department si superiorul ierarhic este foarte importantǎ în realizarea în timp si de buna calitate a lucrǎrilor, multe lucrǎri necesitând lucrul în colectiv. Comunicarea cu colegii de department si superiorul ierarhic este foarte importantǎ mai ales în realizarea lucrǎrilor de buna calitate.

Când lucrezi în colectiv, este necesarǎ comunicarea atât din punct de vedere profesional cât si pentru a fi mai bine informat, atât eu ca subaltern, cât si superiorul ierarhic. Comunicând se pot rezolva toate problemele.


Cât de importantǎ este pentru dumneavoastrǎ comunicarea cu colegii din alte departamente? Detaliati.

Sunt putine actiunile prin care activitatea noastra se intersecteaza cu a lor. Exista departamente cu care nu consider necesarǎ comunicarea, dar cu altele este foarte importantǎ pentru crearea unei imagini de ansamblu asupra activitǎtii institutiei si, în consecintǎ, pentru stabilirea unor prioritati reale, nu bazate pe presupuneri.

Pentru cunoasterea activitǎtii în institutie si pentru realizarea lucrǎrilor care necesitǎ colaborarea mai multor departamente. Este foarte importantǎ comunicarea cu colegii din alte departamente mai ales în realizarea unor lucrǎri la care se cere si aportul acestora. Pentru a cunoaste cât mai bine activitatea institutiei în care lucrez.

8) Care credeti ca este cea mai bunǎ recompensǎ pentru performantǎ?

Realizarea satisfactiei personale în carierǎ. Financiarǎ. Delegarea unor responsabilitǎti din ce în ce mai complexe, încurajarea initiativei personale. Recunoasterea muncii de calitate a unui functionar public este recompensatǎ financiar si prin avansǎri în functie. Recunoasterea rezultatelor si promovarea obiectivǎ a salariatului. Recunoasterea rezultatelor de cǎtre conducerea institutiei si colegi. Stimularea materialǎ, mediu de lucru plǎcut, sanse de dezvoltare a carierei.

9) Care ar fi lucrurile pe care, dacǎ ati putea, le-ati schimba la actualul loc de muncǎ?

Asumarea responsabilitǎtilor de cǎtre fiecare angajat; eliminarea depasirii limitelor de competentǎ; impunerea intereselor institutiei înaintea celor personale, individuale.

Echipamentele IT; Comunicarea cu colegii de departamente si superiorul ierarhic; Regruarea atributiilor pe fiecare om, formând angajatii pe domenii de lucru; Destindere mai multǎ la locul de muncǎ; Delegarea directǎ a sarcinilor de cǎtre conducerea institutiei si recunoasterea calitǎtii în rezolvarea sarcinilor de serviciu; Modul de organizare si repartizare a lucrǎrilor, existând persoane supraîncǎrcate si persoane care au lucrǎri mult mai putine; Organizarea mult mai bunǎ a circuitului documentelor; Modul de organizare si repartizare a lucrǎrilor.

10) Credeti ca fiecare functionar public îsi desfasoara activitatea conform fisei postului?
Mi-ar placea sa cred ca este adevarat acest lucru dar tind spre un raspuns negativ. Multi dintre functionarii publicii exercita cu totul alte sarcini decât cele prevazute în fisa postului. Sunt foarte rare cazurile în care un functionar public lucreaza strict dupa sarcinile prevazute în fisa postului, de multe ori pe lângǎ aceste sarcini mai sunt prevǎzute si altele chiar dacǎ nu tin de natura postului în cauza. Nu mai credem în fisa postului.

Vrem sǎ se faca ordine în institutie. Cred ca unii muncesc prea mult iar altii prea putin. Sunt numeroase persoane care nu îsi cunosc nici sarcinile prevazute în fisa postului. Un control riguros si sanctiuni pe masura ar preveni acest lucru si ar duce la o echitate generala si la un randament bun al institutiei.

Concluzii si recomandǎri

În urma analizarii rezultatelor obtinute se poate spune cǎ:

Grupul chestionat prezintǎ particularitatea unui grup omogen la nivel de nevoi - de formare, de recunoastere, etc. - însǎ destul de omogen în ceea ce priveste reactia la pârghiile motivationale specifice.

Valorile grupului sunt bine definite si în concordanta raportat la valorile individuale.

Exista un potential real de ameliorare a situatiei curente, reflectat în disponibilitatea pentru autoperfectionare si dorinta de echilibru la nivelul desfǎsurǎrii activitǎtilor. De asemenea, se poate aprecia cǎ existǎ si un grad ridicat de disponibilitate spre implicarea active si initiative în vederea îmbunǎtǎtirii situatiei actuale.

În ceea ce priveste procesul de formare continuǎ, nu se poate spune cǎ acesta rǎspunde, per ansamblu, nevoilor reale ale persoanelor încadrate în department.

Desi comunicarea - atât cea pe verticalǎ cât si cea pe orizontalǎ, în cadrul departamentului si interdepartamentului - este perceputǎ ca fiind importantǎ în special din punct de vedere al calitǎtii rezultatelor finale si al potentialului sau motivational, ca tendintǎ generalǎ s-a apreciat cǎ existǎ deficiente la nivelul acestui process (în toate formele sale).

Exista manifestarea nevoii de modificare a organizǎrii muncii la nivelul departamentului si, prin extensie, la nivelul institutiei.

Pornind de la concluziile sus-mentionate, se recomandǎ:

Utilizarea pârghiilor de motivare identificate de persoanele chestionate drept cu potential de asigurare a eficientei si eficacitǎtii;

Ameliorarea procesului de comunicare, în toate formele acestuia, pornindu-se de la deficientele percepute de functionarii departamentului ca având impact relevant. O asemenea initiativǎ ar presupune, în primul rând, dezvoltarea unei comunicǎri interne

(în cadrul departamentului) bazate pe feed-back continuu, în scopul impunerii unei modalitǎti particulare de relationare. Sistemul ar putea fi sustinut de o dezvoltare paralelǎ a unei comunicǎri informale organizate si periodice.








Document Info


Accesari: 2490
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )