Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


TREI GREsELI ÎN SCRISOAREA DE INTENŢIE

administratie


TREI GREsELI ÎN SCRISOAREA DE INTENŢIE
de Gabriel Moldovan
CEO
RRVBIUM hr

Sunt convins ca atunci când trimiti o scrisoare de intentie, nu intentionezi nici un moment ca aplicatia ta sa ajunga în "dosarul rotund". Ma refer la acela pe care îl goleste femeia de servici la sfârsitul zilei.

Greselile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de baza. Restul sunt mai mult sau mai putin variatii pe aceeasi tema.

. Un început "moale". La suficiente scrisori de intentie le ia unul, doua, sau chiar trei paragrafe doar pentru a face o introducere. Ce spui daca începi în forta, cu ceva de genul: "Numele meu este X si doresc sa aplic pentru pozitia Y, din cadrul firmei W, ca urmare anuntului din Z". Este o cale usoara de a deschide scrisoarea ta de intentie.
. Obiectivele carierei tale. O afirmatie de genul, "caut o pozitie unde abilitatile mele sa fie folosite si recunoscute în vederea unei avansari" va crea o impresie de îngâmfare si îl va face pe evaluator sa treaca peste aplicatia ta, chiar daca esti un om valoros. Respecta timpul celui ce îti evalueaza aplicatia si pastreaza aceste afirmatii pentru momentul în care va întâlniti fata în fata.
. Plecarea ta de la jobul precedent. Oricât de puternic simti ca e impulsul sa explici motivul pentru care ai plecat de la fostul job, abtine-te! Pregateste-ti niste raspunsuri pentru orice întrebari capcana despre istoricul angajarilor tale, si pastreaza-le pentru interviu. Scrisoarea de intentie nu este un loc potrivit pentru confidente. De multe ori acest lucru poate sa conduca la usi închise. Înca ceva, fereste-te sa critici organizatile la care ai lucrat. Asta ar putea pune sub semnul întrebarii integritatea ta.

__________ ______ ____ __________ ______ ____ _____________
Gabriel Moldovan este Director Executiv la
RRVBIUM hr, Orator si Trainer pe teme de Antreprenoriat, Leadership si Planificare Strategica. Mai multe despre proiectele si serviciile RRVBIUM hr la www.rrvbium.ro.

© 2006 Moldovan Gabriel. Toate drepturile rezervate.
Document Info


Accesari: 2750
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )